Nyd en stress-fri jul med disse enkle råd

10
261
Freestocks.org

I mit 28 års ægteskab, hvor min hustru og jeg har opfostret tre dejlige unge mænd (21-27 år), har jeg i alt for mange juleperioder kørt mig selv så meget op – ganske ubevidst – så både hele familien og jeg selv er blevet påvirket af det. Jeg har – ubevidst – tilrettelagt mit arbejde, så der var ekstra meget at tage sig af i december. Når vi så kom frem til selve juleaften, så spiste jeg, nogen gange, så meget, at jeg blev fysisk dårlig.

Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, som har haft det skidt i julemåneden. Rigtig mange oplever, at december former sig noget anderledes, end hvad vi reelt ønskede os. Men hvorfor sker det år efter år?

Negative tanker og følelser

Svaret finder vi, hvis vi går lidt tilbage i vores liv. Igennem vores liv har vi samlet mange erfaringer – gode som mindre gode. I mit virke som kinesiolog med speciale i adfærd har jeg hjulpet mange mennesker til at slippe negative tanker og følelser om specielle situationer – altså dårlige oplevelser, som har påvirket deres liv, måske endda det meste af deres liv.

Vi mennesker holder – helt uskyldigt og ubevidst – fast i negative tanker og følelser, som f.eks.:

• Jeg er dum
• Jeg kan ikke finde ud af noget
• Det er min skyld
• Jeg føler mig fanget
• Jeg er betydningsløs
• Jeg føler mig krænket
• …

De tanker og følelser, som har bidt sig fast, ligger hele tiden og arbejder i vores underbevidsthed, så det bliver til vores måde at ”være normal” på, fordi vi ikke tror, at vi kan ændre dem.

Slip tankerne

Den rigtig gode ”nyhed” er, at alle tanker og de tilknyttede følelser er til at ændre. Jeg har set det så mange gange på klienter.

Det starter med en erkendelse af, at der er en tanke bag ved enhver følelse. En følelse kan simpelthen ikke eksistere uden at være koblet op på en tanke. Uanset hvor forfærdelig en situation du har været i, så kan du altid ændre dine tanker om situationen. Du kan ikke ændre det, der er sket, men om du vil blive ved med at hænge fast i tankerne, kan du bestemme. Jeg kan henvise til et klip fra en kvinde, som overlevede Auschwitz koncentrationslejren i 2. verdenskrig. Klippet ligger offentligt tilgængeligt på min facebook profil.

Damen i klippet benyttede sig af tilgivelse, for at slippe sine tanker om tiden i koncentrationslejren, hvor hun blev udsat for Dr. Mengele uhyrligheder. Det hun reelt gjorde, var at erkende, at de gamle tanker holdt hende fastlåst.

3 enkle principper

Hvis vi kigger bagom dette, ser vi hvordan den menneskelige oplevelse af livet finder sted. Enhver oplevelse af livet baserer sig på 3 enkle principper:

Tanke er den kraft, der skaber alt det, vi oplever
Bevidsthed er den kraft, der gør os i stand til at opleve livet
Livskraft eller universel intelligens er kilden og intelligensen bag alt liv

De 3 principper er kort sagt det, som gør, at vi er i stand til at opleve, skabe og leve livet.

Sammen er disse 3 komponenter de gyldne tråde, som al menneskelig oplevelse er vævet af. Ingen kan eksistere uden dem. Det er de nødvendige komponenter gennem hvilke, vi erkender livet. Uden dem ville livet ikke kunne eksistere for et eneste menneske. De er den psykologiske treenighed bag al menneskelig funktion.

Det mentale immunforsvar

Lige så snart vi erkender, at de tanker vi fortsat har, er nogle, vi selv har skabt, og holder fast i vores bevidsthed eller underbevidsthed, bliver vi i stand til at skifte tankerne ud med nogle mere positive, eller endnu bedre – ingen tanker. Det er ligesom at du har overværet en film (dit liv), når filmen er færdig, vågner du op igen.

En del af erkendelsen, er at vi ikke er i stand til at styre vores tanker. De kommer og går – det er tankers natur. Men vi kan vælge, hvilke tanker vi ønsker at lægge vægt på og gøre noget ved.

Du kender til det fysiske immunforsvar, men er du bekendt med, at vi faktisk har en mentalt immunforsvar også? Det træder i kraft, når vi giver det lov – ved at lade være med at tænke så meget. Slip tankerne og fald til ro, så hjælper det indbyggede mentale immunforsvar dig til at komme på højkant igen.

Stress af – hele året

Stress består reelt af et mylder af tanker. De ydre omstændigheder har ikke ingen indflydelse på dit stressniveau. Det er udelukkende, hvordan du inde i dig selv reagerer på de ydre omstændigheder, som betyder noget.

Lyt til hvordan det føles, ikke hvordan det opfattes intellektuelt. Det er ofte vores ”ego”, som står i vejen for et fredfyldt og kærligt liv. Egoet popper op hos os alle, ofte på de mest ubelejlige tidspunkter.

Sam Manns

Det kan du gøre

”Billeder” fortæller ofte mere end forsøget på at forklare noget. Derfor kommer her et ”billede”:

Hvis du smider en frø i en gryde med kogende vand, hopper den ud med det samme, ligesom vi trækker hånden væk fra en varm kogeplade.

Men hvis en frø placeres i en gryde med koldt vand, som langsomt varmes op, opdager frøen ikke varmestigningen, og den koges levende.

Vi mennesker hopper op i gryden, når vi er helt små. Vi ”lærer” undervejs og lægger lag på lag af dårlige tanker/vaner/adfærd på os, indtil det en dag bliver for meget (vandet koger).

Ved at lytte til dine følelser, får du en status på dit mentale ”indeklima”. Er ”vandet” koldt, lunket eller bobler det?

Det er ofte svært at komme til disse erkendelser, og det kan være nødvendigt at få professionel hjælp til at komme videre.

Hvis du vil benytte dig af nogle naturlige hjælpemidler, har firmaet LifeWave udviklet to produkter:
• Et stressplaster, som virker beroligende/afstressende
• En kombination af et kosttilskud og plastre, som fremmer kroppens egen produktion af endorfiner (lykkehormon)

Og hvad skete der med min egen decemberstress?

Hvordan hænger alt det her sammen med min egen oplevelse af stress op til jul? Jo ser du, efter at jeg har fået en bedre forståelse af tankers natur, er min julemåned nu, langt mere afslappet og dejlig. Jeg ved, at den følelse af stress, der kan dukke op, er baseret på gamle tanker, som stadig florerer i mit hoved. Og med den erkendelse, ved jeg, at jeg blot skal skifte tanken ud med en mere positiv indstilling, så bliver alt bedre. Så selvom der fortsat er meget arbejde, så sørger jeg for at der er tid til at hygge med familien.

Hvis du ønsker hjælp fra en coach, som arbejder efter de 3 principper, som jeg har beskrevet her i artiklen, så kig forbi 3PDK.org. 3PDK er en non-profit forening, hvis formål er at udbrede kendskabet til de 3 principper jævnfør Sydney Banks i Danmark.

Glædelig jul

DEL
Tidligere artikelStyrk din krop med vegansk omega-3 olie – Del 2
Næste artikelOmega 6/3 balancen: Nøglen til det sunde liv – DEL 3
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

10 KOMMENTARER

 1. Super godt skrevet – gode pointer.

  Jeg har set klippet med damen for et stykke tid siden og det påvirkede stærkt. Hvis man tilgiver de uhyrligheder og dermed sætter sig selv fri – sikken en gave.

  Jeg vil have det in mente – både her i december-stressens tid, men også fremover

  God jul

 2. Kære Kim,
  Tak for en rigtig fin påmindelse om, at vi skal anstrenge os for, at styre vore tanker..der skaber følelser og disse bliver nogle gange til negative følelser og/ eller negativ energi – måske endda fordomme og som holder os fast og som vi ikke kan bruge til noget. Dette kan være særdeles svært. Mit motto er altid: “Where positive feelings growes – Energy flowes”!
  Jeg tænker tit på på psykologen der fortalte sine patienter, der ømmede sig over regningen – hvis de havde “ondt i pengepungen” – så skulle de bare øve sig. Hvad skal vi så øve, spurgte de? “Tre ting, sagde han: “Træk vejret – vær til stede og vær dig selv”! Hvortil blev svaret: “Det er da meget let”. Hvortil psykologen siger: “Nej det er det ikke – det er derfor du kommer til mig”!
  Kære Kim, Tak for altid fine vinkler i dine artikler,
  Ønsker dig og familien en dejlig Advent,
  Kh Kim ❤️

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here