4. sunde vane: Bevæg dig 30 min. dagligt

0
187
Foto: Bruce Mars, Unsplash

1. sunde vane: Jagten på flere fuldkorn er gået ind
2. sunde vane: Snup en aktiv pause på arbejdet
3. sunde vane: Drop forarbejdet kød

Så tikker der en ny udfordring ind i mail bakken. Bevæg dig. Jovist, det synes jeg også, jeg gør. Jeg farer fra A til B og er altid på farten. Men hånden på hjerte: Bevæger jeg mig virkelig 30 minutter om dagen, hvor pulsen er oppe? Svaret er nok: Nej.

Jeg er ikke alene om den følelse. Hver 3. dansker føler faktisk, at vi bevæger os for lidt i forhold til det anbefalede. Og 20-30 % af danskerne bevæger sig rent faktisk så lidt, at det går ud over sundheden og på den baggrund får 300 danskere årligt konstateret kræft (kilde: Sundhedsstyrelsen, Danskernes Sundhed).

Faktum er, at kun 28,8 % af den voksne danske befolkning bevæger sig nok, så måske er min følelse berettiget. Jeg må hellere komme i gang.

Jeg kan vælge, om det skal være 30 minutter i streg, eller om den skal deles på 3 x 10 minutter – så der er ingen undskyldning for ikke at få det indpasset i hverdagen.
Og igen kommer der nogle gode fif til med inspiration til, hvordan det kan gøres i erkendelse af at der er travlhed rundt i de danske hjem, og hvis man dagligt skulle nå motionscentret, så vil det hurtigt kuldsejle for de fleste.

Træning med gode tip

Jeg startede sidste år i det nye center her i byen, Smiley Fitness. Jeg hyrede en træner, som kunne hjælpe mig godt i gang. Når man har gigt eller anden udfordring, som gør det svært og til tider smertefuldt at røre sig, så er det ekstra vigtigt at få hjælp til at finde en vej. Det gjorde jeg sammen med min træner, og efter nogle måneder var jeg på egen hånd – dog altid med god sparring fra trænerne i Smiley. Det er bare at spørge.

Jeg har siden fået lokket min søn med, og nu nyder vi 2 gange om ugen at tage afsted sammen. Vi starter altid med opvarmning på cross-trainer eller lignende og får masser af varme i kroppen og derefter styrketræning. Vi er der en times tid, og selvom der ikke er plads til lange snakke, så er det en skøn måde at være sammen på, samtidig med at vi får god motion.

Udover træning med sønnen, så er jeg også afsted til spinning eller anden træning 1-2 gange ugentligt. Ud fra min træning i Smiley Fitness kunne jeg jo fristes til at læne mig tilbage med god samvittighed. Men det er jo ikke daglig bevægelse. Så jeg må læne mig op af de gode råd om at få det indarbejdet uden at skulle afsted flere gange.

Flere nye gode vaner i hverdagen

Forslagene er f.eks. at gå en rask tur – det kunne jo være efter aftensmaden sammen med familie eller alene. Drop musikken i ørerne, og bare nyd at være ude. Stop måske undervejs, og lav balanceøvelser.

Det kunne også være en skøn dans midt i stuen eller rengøring i højere tempo, eller hvad med at lave et korttræningsprogram i stuen, mens maden simrer.

En helt simpel ting er at stå eller gå rundt, men telefonopkald eller nyheder klares.
I skrivende stund er vi midtvejs i uge 4, og jeg har kastet mig over den vilde dans og de stående opkald indtil nu. Det er altså nemt – og udover at få lidt sved på panden af dansen, så bliver jeg helt glad i låget af den gode musik. Nå, jeg har da lige et par timer inden jeg skal ud ad døren. På med musikken og få klaret rengøring af badeværelserne.
Jeg glæder mig allerede til at se, hvad uge 5 byder på.

Håber du er inspireret til også at komme i gang – det er aldrig for sent, og i dag er en skøn dag at starte på.

10 uger – 10 sunde vaner

Jeg følger i denne serie kampagnen ’10-kampen – sammen om et længere liv’ fra Kræftens Bekæmpelse. Jeg har bare set kampagnen og fik lyst til at tage udfordringen op. Hverken jeg er TOHUMAN har nogen aftale med Kræftens Bekæmpelse. Jeg vil dog gerne støtte kampagnens formål om at leve et sundt liv uden sygdom ved at skrive om den her – alt sammen krydret med mine egne erfaringer. Hop med på kampagnen. Del dine erfaringer her. Spørg mig gerne til råds.

 

DEL
Tidligere artikelRyd op i kemi i kroppen og kom af med dine allergier
Næste artikelHvorfor omega 3 olie er så vigtig for gravide?
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here