Face Yoga: Gi’ dit ansigt et løft på 10 minutter

1
2080
Foto: Dani Vivanco, Unsplash

Træner du dine ansigtsmuskler, som du træner dine kropsmuskler? Nej vel! For skal man egentlig det? Ja. Alle bør dyrke Face Yoga.

Men Face Yoga hvad pokker er nu lige det og hvorfor er det så godt?

Face Yoga er et trendy ord for ansigsøvelser, som har vundet stort indpas de senere år. Face Yoga er en masse små øvelser, som hjælper dig til at slappe af og få fine linier og tone dine ansigtsmuskler.

Dit ansigt består af flere lag:
1. hornlag – døde celler
2. overhud – epidermis
3. læderhud – derme
4. underhud – hypoderme (fedt)
5. muskler

Som du kan se ligger vores muskler som underste lag. Ved at rører og bevæge vores ansigt, stimulerer vi vores blodkredsløb, men vil vi “løfte” vores ansigt bliver vi nødt til at gå længere ned og få fat på vores ansigtsmuskler.

Der er nogle enkelte af disse muskler, som vi kan træne uden hjælp, men de fleste har faktisk brug for hjælp. Derfor ser vi mange pudsige øvelser hvor vi sætter fingrene omkring øjet, eller hvor det ser ud, som om vi løfter skindet op mod loftet.

Der findes rigtig mange gode ansigtsøvelser, og du kan finde rigtig mange videoer på YouTube. Det er sådan set bare med at finde ud af, hvad du synes, der er det rigtige for dig.

+10 ting du vil elske ved FaceYoga

Okay, men hvad vil vi få ud af at lave FaceYoga?
Listen er lang, læn dig tilbage og visualisere:

1. sundere hud, bedere blod omløb
2. færre pande rynker
3. højere og tydligere kindben
4. større og åbne øjne
5. mindere dobbelt hage
6. opløftet øjenlåg
7. mindre linjer mellem øjne
8. mindre hænge øjne
9. smidigere hals
10. smallere hals
11. fyldigere læber (smil)
12. og jeg har nok glemt nogle stykker

3 nemme Face Yoga øvelser

Når vi laver øvelser så deler ansigtet op i “afdelinger”:

1. hovedbund
2. pande
3. øjne
4. næse
5. kind
6. mund
7. hage
8. hals.

Hver afdeling har sine egne øvelser, og dertil er der også øvelser, som dækker flere afdelinger. Vi kan derfor sætter helt specielle programmer op – alt afhængig af, hvilket område vi ønsker at arbejde med. Men det behøver ikke være så kompliceret som så.

Du kan udøve Face Yoga mange steder, ja faktisk kan du gøre det alle steder, hvis du ikke har noget imod, at folk kigger mærkelig på dig. På den måde er det nemt at komme i gang med.

Somme tider laver jeg nogle små øvelser, når jeg sidder i bilen og holder for rødt. Det kan gi’ sjove oplevelser. Lad mig gi’ dig et par eksempler:

Øvelse 1. Det store O

Øvelsen ‘The big O’ er med til at glatte dine næse-læbefolder ud. Den hjælper også med at styrke dine kindmuskler, den nederste del af dine øjenmuskler og den øvre læbemuskel. Det er også en god øvelse til at forbedre blogcirkulationen i ansigtet.

Sådan gør du: Du former munden som et O. Du føler, at dine kindmuskler arbejde og strækker sig. Prøv nu at skyde dine læber lidt frem, som om du vil give et stort smæk kys.

Med denne øvelse vil du helt sikker få smilet frem på de fleste.

Øvelse 2. Detox

En super god øvelse både mentalt og fysisk. Glem ikke at lave lyden: ‘Haaaa’, samtidig med at du stikker tungen så langt ud som muligt. Øvelsen sætter blodcirkulationen i gang. Prøv at lave ‘store’ øjne, men uden at rynke din pande. Glem ikke at øvelse gør mester. Husk på at din tunge også er en muskel.

Sådan gør du: Åben munden så meget som du kan, stik nu tungen så langt ud som muligt, lad den “falde ned” og lav lyden, aaahhhhhhh. Hvis du på samme tid kan lave meget store øjne, så er det helt i top.

Øvelse 3. The smile lifter

‘The smile lifter’ hjælper dig med at gøre din mund symmetrisk og træner dine kind- og mundmuskler.

Sådan gør du: Sæt en blyant fast mellem dine læber: Du må meget gerne skubbe den lidt ind. Prøv nu at smile, mens at du holder blyanten fast mellem din læber. Du bør føle, at din mundmuskel, som går fra mundvigene og ud og dine mundmuskler (der er 2), som går ned mod kæben strækker sig.

Disse øvelser kan du lave, når du holder stille. Du bør ikke lave dem, mens du kører bil, da du vil ha svært ved at bevare koncentrationen på din kørelse.

+70 ansigts- og halsøvelser

Der findes over 70 forskellige ansigts- og halsøvelser. Skal du til fest en aften og syntes du, at du ser lidt træt ud, så tro mig eller ej: Der findes også øvelser, som kan gi dig et “lift” på 10 min. Ja,ja siger du. Kig på disse billeder, der er 6,53 min. forskel på dem.

 

 

DEL
Tidligere artikelDin guide til en vegansk livsstil (Del 1)
Næste artikelHar dine KERNE-overbevisninger taget magten i dit liv?
For mange kvinder er overgangsalderen rigtig slem med hormonpiller, hormonplastre og lignende. For Bente ændrede det hele sig da hun prøvede LifeWave-plastrene. Bente har også stor glæde af Alavida hudplejeserie, som indeholder LifeWaves nyeste produkter. Bente Nyeboe er LifeWaveforhandler - primært fra sin bopæl i Schweiz. Kontaktinfo: bente@nyeboe.net.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here