Derfor har du URO i benene

0
625

Uro i benene er også det, man kalder for Restless Legs syndrom (RLS). Man anslår, at lige under 10% af befolkningen lider af RLS. Det rammer flest mellem 30-60 år.

Uro i benene kaldes Restless Legs Syndrom (RLS), fordi du ikke kan lade være med til at bevæge dine ben, da du hele tiden føler, at der er noget, som værker, irritere, kribler, sover eller måske brænder. Tilstanden er som sådan ikke farlig, men den kan alligevel være ret styrende for dit liv, fordi de fleste får uro i benene om natten, når de skal sove.

Der findes forskellige variationer af, hvor meget uro du har, men mange har det i så slem grad, at de sover dårligt i løbet af natten, og derfor har svært ved at fungere normalt om dagen både fysisk og psykisk, da du konstant er i søvnunderskud.

Restless Legs Syndrom kan deles op i to kategorier

1. Uro som opstår pga. sukkersyge, graviditet o. lign.
Den ene type kalder man for sekundær-RLS, fordi det opstår som et følge af et andet problem, det kan f.eks. være vitaminmangel, sukkersyge, graviditet eller en bivirkning af noget andet medicin.

2. Uforklarlig uro i benene
Den hyppigste Restless Legs Syndrom type kaldes for primær-RLS, og er den type, der rammer flest. Ingen ved, hvorfor denne type uro i benene opstår, men seneste forskning tyder på, at der er en ubalance i dopamin-niveauet. Dopamin er det stof, som giver beskeder mellem forskellige centre i hjernen.

Årsagen til at man tænker i de baner, er, at hvis man evt. giver Parkinsonmedicin virker det også mod RLS, og Parkinson giver også en dopamin‐dysbalance.

Lasota Energy armbånd regulerer dit hormonelle system

Et Lasota Energy armbånd er målrettet til at regulere hele det hormonelle system, som f.eks. dopamin, kortisol, aldosteron, oxytocin og mange andre.

Hormoner er kemiske signalstoffer, som kroppen bruger til at sende typisk fra og imellem forskellige centre i hjernen og ud til andre steder i kroppen.
Det er også derfor, at et armbånd “kan” have så mange funktioner, da disse hormoner har enorm mange funktioner, og lige så mange tilstande kan opstå.

Det er de negative ioner i et Lasota Energy armbånd, der forsøger at regulere det hormonelle system. Det betyder, at armbåndet skal skiftes efter en tid på typisk 6-8 måneder.

Man kan mærke på båndet, at det føles meget gummiagtigt og ikke længere er støvet i sin overflade, hvis det trænger til at blive skiftet. Så hvis man har primær-RLS burde båndet kunne hjælpe i større eller mindre omfang, og omvendt ikke virke, hvis det er en sekundær RLS-lidelse, man lider af.

DEL
Tidligere artikelSådan kickstarter du din personlige udvikling med Goalmapping (Del 2)
Næste artikelFarverige fødevarer styrker din sundhed (Del 5)
Jan Lasota er idrætsfysiolog, underviser, foredragsholder og har desuden en doktorgrad fra Canada i behandlingsformen osteopati, der finder årsagssammenhænge i kroppen. Jan er oprindeligt uddannet idrætsfysiolog, og arbejdede i begyndelsen af halvfemserne udelukkende med professionelle idrætsfolk. I 1995 startede Jan 'Klinik Lasota', som i dag er en af en af de største sundhedshuse i Danmark. I 2011 stiftede Jan 'Lasota Energy', hvor han udvikler og distribuerer innovative armbånd, der styrker kroppens balance. Jan har desuden læst kinesisk medicin i seks år, idrætsmedicin igennem Odense universitet, samt taget en lang række kurser i manuel medicin. Herudover underviser Jan Lasota læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og andre behandlere, i hvordan laserlys kan påvirke kroppens celler på en positiv måde. Jan er også ivrig foredragsholder for andre behandlere på alle niveauer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here