Hvorfor har et Lasota-armbånd effekt på nogle diabetikere?

0
291

Diabetes kaldes også for sukkersyge og inddeles i Diabetes type 1 og Diabetes type 2. Diabetes type 2 er det vi tidligere kaldte gammelmandssukkersyge. Det var noget, som overvægtige mennesker fik. Men intet kan være mere forkert. Diabetes type 2 kan ramme alle, både børn og voksne, overvægtige, tynde og dem med normal vægt.

  • Der er knap 350.000 mennesker i Danmark med Diabetes type 2.
  • Man regner med, at der derudover er næsten 75.000 mennesker, som har Diabetes type 2 uden at vide det.

Symptomer på Diabetes type 2

Symptomerne på Diabetes type 2 kan være forskellige fra person til person. Nogle bliver meget trætte, andre bliver meget tørstige, nogle får nervesmerter mens andre hyppigt skal på toilettet eller har svært ved at få sår til at hele op.

Hvorfor det ikke længere er ældre og overvægtige mennesker, som kun får diabetes, mener man, er på grund af mange faktorer. Her spiller genetik, livstil og miljø en stor rolle. Selv om langt den største del af dem, der har Diabetes type 2 har en BMI på over 30, så kan man også få sygdommen, fordi man er stresset, opholder sig i dårligt miljø eller ikke dyrker motion. Der er en direkte sammenhæng mellem inaktivitet og diabetes.

Andre faktorer, der gør, om man er disponeret for Diabetes type 2, kan være psykiske sygdomme, eller hvis man igennem lang tid er blevet behandlet for en eller anden tilstand med binyrebarkhormoner. Selvfølgelig øger man væsentlig sin sandsynlighed, hvis man samtidig er ryger.

Hvis du har mistanke om, at du har Diabetes type 2

Hvis du har mistanke om, at du har Diabetes type 2, vil lægen oftest måle langtidsblodsukkeret (HbA1c), og hvorvidt det ligger for højt (>48 mmol svarende til 6,5%). Lægen måler det flere gange for at være sikker på, at det drejer sig om Diabetes type 2. Det kan man endda aldrig være helt sikker på alligevel, da visse tilstande kan forstyrre denne blodprøve, f.eks. jern eller B12 mangel, visse bløder- og nyresygdomme eller alkoholisme.

Hvad er diabetes?

Diabetes er, når kulhydrater fra vores mad omdannes til sukker (glukose) og ikke optages i vores celler og derfor bliver ude i blodet. For at glukose kan komme ind i vores celler, skal bugspytkirtlen producere insulin, og denne insulin binder sig til cellernes overflade. Kun hvis celleoverfladen er forbundet med insulin kan glukose komme igennem cellernes vægge.

Hvis man har Diabetes type 1 fungerer de Langerhanske øer i bugspytkirtlen ikke, og derfor producerer man ikke insulin. Hvis folk med Diabetes type 1 ikke får tilført insulin, vil de dø.

Personer med Diabetes type 2 producerer insulin, men enten virker det ikke, som det skal i denne celleoptagelsesproces, eller også optages der ikke så meget af glukosen fra blodet til cellerne. Man ved f.eks., at man skal bruge mere insulin til fedt eller muskelvæv, så derfor har man brug for at producere mere, end man muligvis er i stand til. Det kalder man for insulinresistens, fordi man ikke har nok; og er også en af grundene til at lægen vil anbefale vægttab, hvis man konstaterer Diabetes type 2.

Hvad har et Lasota Energy armbånd at gøre med diabetes?

Umiddelbart intet overhovedet. Armbåndet vil hverken kunne ændre på Diabetes type 1 elle Diabetes type 2.

Men hvorfor oplever mange så en forbedring? Og hvorfor vil dem, der tager insulin, nogle gange opleve, at de skal regulere insulinniveauet, som ellers kører meget strengt efter nogle særlige protokollee?

Her skal man længere tilbage i processerne, da insulin er et såkaldt peptidhormon, og dette styres/aktiveres fra mange andre steder, hvor forskellige hormoner bl.a. TSH (thyroidea-stimulerende hormon), ACTH (adrenokortikotropt hormon), NYP (neuropeptid Y receptor), Alfa-MSH (alfa-melanocyt-stimulerende hormon) og andre er inddraget.

De negative ioner i armbåndet forsøger på at regulere hele kroppens hormonelle system til homøostase (ligevægt). Det betyder, at hvis der er for meget, vil det sænkes, og for lidt vil processerne øges, og netop derfor der aldrig vil være en bivirkning ved anvendelse af armbåndet.

Alle kroppens processer er betinget af et stabilt og velfungerende hormonsystem, og det kan et Lasota Energy armbånd muligvis være med til at stabilisere. Dette kan være forklaringen på, hvorfor man ser en ændring i blodsukkeret ved personer, som har fået konstateret diabetes, men også er bærer af et Lasota Energy.

Selve diabetesen, hvad enten det er den ene eller anden type, skal du behandles af din læge med. Det kan armbåndet ikke ændre på.

DEL
Tidligere artikelÅrets julegave! Mad, Mening & Magiske Øjeblikke
Næste artikelKom godt i gang med din goalmapping (Del 1)
Jan Lasota er idrætsfysiolog, underviser, foredragsholder og har desuden en doktorgrad fra Canada i behandlingsformen osteopati, der finder årsagssammenhænge i kroppen. Jan er oprindeligt uddannet idrætsfysiolog, og arbejdede i begyndelsen af halvfemserne udelukkende med professionelle idrætsfolk. I 1995 startede Jan 'Klinik Lasota', som i dag er en af en af de største sundhedshuse i Danmark. I 2011 stiftede Jan 'Lasota Energy', hvor han udvikler og distribuerer innovative armbånd, der styrker kroppens balance. Jan har desuden læst kinesisk medicin i seks år, idrætsmedicin igennem Odense universitet, samt taget en lang række kurser i manuel medicin. Herudover underviser Jan Lasota læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og andre behandlere, i hvordan laserlys kan påvirke kroppens celler på en positiv måde. Jan er også ivrig foredragsholder for andre behandlere på alle niveauer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here