4 gode vaner der lindrer stress

0
186
Anti-stress

Rygning, alkohol, manglende søvn, for meget koffein og mennesker, der stresser dig, kan forårsage, at dit stressniveau stiger. Men har du prøvet at arbejde bevidst med at droppe disse skadelige vaner for at afhjælpe det som stresser dig og måske kan give dig angst? Ofte kan udskiftning af en vane med en anden vane være en god måde at hjælpe dig med at afslutte den første.

F.eks. Kan du – hvis du ryger – fx udskifte rygning af cigaretter med vaping, hvilket er mindre skadeligt, men giver dig noget at gøre i stedet for at tænde en cigaret.

Andre foretrækker at bytte skadelige vaner for gode vaner, der er drastisk forskellige – for eksempel kan en, der drikker for meget alkohol, beslutte at begynde at løfte vægte for at give dem noget andet at gøre i stedet for at drikke.

1. Motion i hverdagen reducerer stress

Regelmæssig motion er en af de bedste livsstilsvaner, som du kan have, når det kommer til at forbedre din mentale sundhed og sørge for, at dine stressniveauer er under kontrol.

At deltage i aktiviteter i hverdagen såsom gåture, løb, cykling, svømning, yoga og endda vægtløftning eller spille en holdsport kan øge fysisk kondition, forbedrer din styrke og øger dit selvværd og selvtillid, som alt sammen kan hjælpe med at dæmpe din stress og angst.

At dyrke motion frigiver ’feel-good’ kemikalier i hjernen og er klinisk bevist at reducere symptomerne på angst og depression.

Ro og balance med meditation

2. Meditation giver ro og balance

Når det kommer til bekæmpelse af stress, er meditation en god vane at integrere i din livsstil.

I århundreder er meditation blevet brugt til at hjælpe folk med at tackle deres stress- og angst og finde ro og balance.

Meditation hjælper dig med at finde den positive energi inde i dig selv og føle dig mere forbundet og i fred med dig selv og verden omkring dig.

Dem, der mediterer regelmæssigt, finder ud af, at stressede situationer ikke længere overvælder dem lige så meget; de er roligere, mere afslappede og er i stand til at tage på sig mere og mere.

Uanset om du er en spirituel person eller ikke, er der ingen tvivl om, at mindfulness-meditation kan hjælpe dig med at føle dig mere afslappet og i kontrol.

Det at tage sig tid til at sidde stille og indsamle dine tanker et stykke tid kan hjælpe med at reducere stress, da meditation kræver, at du trækker vejret dybt. Det iltrer din hjerne og giver dig mere energi til at håndtere stress. Mindfulness-formidling kan gøres derhjemme eller i en klasse. Du kan også bruge en række æteriske olier eller musik til at hjælpe dig.

kreative sysler virker terapeutisk

3. Kreative sysler virker terapeutisk

At være kreativ kan være en af de bedste måder at håndtere stress på. Det bedste ved at bruge kreativitet til at bekæmpe stress er, at du ikke behøver at være særlig kunstnerisk for at gøre det med succes.

Der er mange undersøgelser, der direkte relaterer til at kreative aktiviteter giver lavere stressniveauer. En stor succes er fx farvelægningsbøger til voksne og apps til at mindske stress.

Den simple handling at farvelægge billeder eller måske gøre noget kreativt som bagning, håndarbejde eller endda DIY (’Do It Yourself’), kan være meget terapeutisk og kan distrahere dine tanker og fokus fra din stress og videre til noget andet.

Så hvis du føler dig stresset, kan det være tid til at overveje at tage en ny kreativ hobby op.

4. Find støtte hos venner og familie

Mennesker, der er mentalt stærke, adskiller sig ikke fra dem, der er tættest på dem. Når du føler dig stresset, kan det være let at prøve at skjule det for dine familiemedlemmer og nære venner, fordi du ikke vil have, at de skal være bekymrede for dig.

Men at vide, hvornår man skal bede om støtte fra familie og nære venner kan være meget vigtigt, når det kommer til effektiv håndtering af stress.

At opbygge og opretholde stærke forhold til din familie og nære venner betyder, at du vil have nogen at tale med, når det bliver hårdt. Det kan være meget nyttigt for stress.

At have nogen at tale med og betro sig til om, hvad der stresser dig, kan hjælpe dig ved at give dig et outsiders-perspektiv, som ofte kan hjælpe ved at sætte dine egne tanker i et bedre perspektiv.

Herudover kan det at have nogen omkring dig, også hjælpe dig til at slippe ansvaret for nogle ting og undlade at forpligte dig til noget, du i virkeligheden ikke magter. Det giver dig mere tid til at slappe af og holde dig på toppen af din mentale sundhed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here