Hvad er økonomisk frihed?

1
419
Hvad er økonomisk frihed for dig? Foto: Mohamed Ajufaan, Unsplash

Hvad er den ene ting de fleste mangler og rigtig gerne vil have mere af?

TID … Tid til at være sammen med dem vi elsker. Tid til vores hobby. Tid til at rejse. Tid til bare at være. Tid til alt det sjove. Tid til … ja, du ved selv, hvad du ønsker dig mere tid til.

Tid er noget, vi ikke får igen. Tid er noget, som sker, men vi kan ikke stoppe tiden.

Hvad er økonomisk frihed for dig?

Stop lige med at læse og tænk lige over, hvad økonomisk frihed er for dig!

Fik du tænkt? …

Godt, læs nu bare videre.

Økonomisk frihed rimer på penge

Rigtig mange mennesker jeg har spurgt, kommer frem til at økonomisk frihed er at have så mange penge, at de ikke behøver at arbejde, for at holde pengestrømmen gående.

De fleste af os har ikke lyst til at stoppe med at gøre det, vi elsker – det, vi er passioneret omkring, men vi vil rigtig gerne have flere valgmuligheder.

Vi behøver fx ikke at arbejde, hvis vi hellere vil rejse, sove længe, besøge familie, ordne have, meditere, gå lange ture, træne, eller hvad det nu er, vi elsker at gøre, og som får os til at føle sig levende.

Frihed handler for de fleste om at have penge nok til at udleve drømmene. Foto: Arnel Hasanovic, Unsplash

Forestil dig, at du hver morgen kan vælge frit …

 • HVAD du vil bruge din dyrbare tid på
 • HVEM du gerne vil bruge den med
 • HVOR i verden du gerne vil være.

Uanset om du arbejder eller ej, kommer pengene ind på din konto, og du behøver aldrig mere bekymre dig om der er nok eller ej.

Stands lige op …

Hvilke beløb skal du have ind hver måned for at få dine udgifter betalt? 10.000, 20.000, 30.000, 40.000, 50.000 mere?

Den dag, du har en pengestrøm på dine konti svarende til dine udgifter, er du fri. Vel og mærke en pengestrøm, som kommer fra en indtægt, som du ikke længere arbejder på. F.eks. en bog du har skrevet. En sang, du har indspillet. En bolig, du har købt og udlejet. En Network Marketing forretning du har bygget. En franchise du ejer osv.

Er du overrasket over, hvor lidt der skal til, før du er økonomisk fri?

De fleste har en forestilling om, at der skal millioner til at være økonomisk fri. Det er ikke sandt.

Der skal måske lidt flere penge på kontoen, hvis du også gerne vil bruge din tid på rejser, uddannelse og hobbies. Men økonomisk frihed er tættere på, end du tror, og det er din tids frihed også.

Økonomisk frihed betyder ikke nødvendigvis at du skal stoppe med det job, du elsker. Nu betyder det bare, at du frit kan vælge, om det er det job, du elsker …

Flere indgange til indtægtskontoen

En ting, som er vigtig, er, at det er bedre at have flere indgange til indtægter. Satser du kun på én, er risikoen meget høj, og mister du den, har du intet.

Har du et fuldtidsjob, så start med få timer om ugen på en anden indtægt. Det kan måske få dig ned i tid eller hjælpe dig til helt at skifte spor. Måske kan du gøre din hobby til en indtægt? Måske kan du finde et Network Marketing firma, der passer dig? Måske skrive en bog? Lave et online kursus? Der er så mange muligheder. Tænk på, hvad der kan hjælpe dig på vej til økonomisk frihed.

Det er ikke alle, som drømmer om dyre biler og dyre rejser.

Mange mennesker bliver skræmt ved tanken om at blive millionær. Det føles forkert og måske har du også forestillinger om de rige, som gør, at du absolut ikke vil være ”sådan” en.

Det er de færreste, som ikke ønsker mere tid til at være sammen med deres kære. Tid til at kunne træde fra ræset en gang i mellem uden dårlig samvittighed, tage en måned fri m.v.

Er du et af disse mennesker, som gerne vil have mere tid, men synes det er ”farligt” at blive rig. Så er der en mellemvej, som alle kan betræde.

Find ud af, hvad der gør dig glad – måske 3.000 kroner mere hver måned? Foto: Radu Florin, Unsplash

Alt er muligt, med mindre du gør det umuligt…

Find ud af, hvilke beløb som du gerne vil have ekstra om måneden. Hvordan ville det føles godt at tjene ekstra, for dig? 3.000 kroner, 5.000 kroner, 20.000 kroner eller ?.

Mærk efter, hvor din grænse er, og hvad det gør ved dig at tænke på et beløb, som overskrider din grænse.

Måske tænker du at 3.000 kroner ekstra om måneden lige er til at overkomme og lyder, som noget der lige er for dig, mens 20.000 kroner virker helt uopnåeligt og alle mulige begrænsende tanker kommer strygende ind i din hjerne. Så stop ved 3.000 kroner som udgangspunkt, og byg din økonomiske frihed fra det punkt. Ingen kommer nogen steder med begrænsende tanker …

Du kan opnå økonomisk frihed, uanset dit udgangspunkt. Det eneste, der skal til, er ønsket, og at du starter og gør det du har sat dig for.

Der findes mange kurser og veje til at arbejde med din ”penge tankegang”. Det er der du med fordel kan starte, samtidig med at du selvfølgelig finder din kilde til en ekstra indkomst, som kan hjælpe dig med at skabe den frihed, du ønsker.

Tænk hvis…

Alt er muligt, med mindre du gør det umuligt…

Ønsker du mere viden om økonomisk frihed fx igennem Network Marketing. Så har du nu mulighed for at hente E-guiden 3 trin til Økonomisk Frihed

DEL
Tidligere artikelBliver du forført af dine tanker?
Næste artikelSådan sørger du for, at din hund og kat også nyder sommervarmen!
Maj Westphal brænder for en passioneret livsstil (passion-lifestyle), selvudvikling og sundhed. Hun er en nørd i harehøjde og elsker at fordybe sig i emner og derefter formidle dem, så alle kan bruge det. Maj arbejder bl.a. med energiterapi og udvikling af onlinekurser i selvudvikling. Efter 20 år i et alm. job, sprang hun ud som selvstændig for 4 år siden og lever i dag efter begrebet 'passion-lifestyle', som hun hjælper andre med at komme i gang med. Kontaktoplysninger på Maj: +(45) 245 245 20 eller mail: maj.westphal@muninn.dk. Du kan også se mere på lederskabmedhjertet.dk og livetsbalance.dk

1 KOMMENTAR

 1. Kæreste Maj…
  Super skønt indlæg…

  Jeg var særligt begejstret for denne her.
  “Alt er muligt, med mindre du gør det umuligt…”……..
  Det er lige vand på møllen for en Goalmapper, som mig.

  Knus fra Steen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here