Åh nej, vil du heller ikke slippe ferien?

0
122
Foto: Marvin Meyer, Unsplash

De fleste er ved at være på den anden side af sommerferien. Og for nogle er det både hårdt og nedslående at komme hjem til arbejdet igen.

Hver sommer mødes hele min familie på en campingplads syd for Venedig, lige ud til Adriaterhavet. En plads vi første gang besøgte i 2001 og har brugt alle sommerferier på siden.

Der kommer næsten ingen andre danskere, men til gengæld er der mange italienske fastliggere, og flere andre nationaliteter. Det er en mindre by, hvor der ikke er noget særligt natteliv, men der er bare noget, som har fæstnet sig i os alle, der gør, at vi vender tilbage år efter år.

Vores tre drenge er mellem 23 og 28 år, og selvom 2 af dem studerer i USA, er det kun et år, at vi alle ikke har været med. Vi bor på den samme plet hvert år, et mobilehome med alle faciliteter.

Overfor og hen ad gaden bor italienere, som har boet der i alle årene. Vi har mange, vi taler med. Et år stod der 30 unge mennesker for at tage afsked med vores drenge. I år var der ikke så mange, fordi de jo også er blevet voksne, og først har sommerferie i august.

Når du er væk fra det daglige stress, er der plads til at være dig selv. Foto: Thiago Japyassu, Unsplash

Følelsen af at komme hjem

Det, jeg vil frem til er, at når vi har det, som om vi kommer ”hjem”, så er det en særlig følelse inde i os selv.

Vi tilskriver det imidlertid ofte som noget uden for os, som værende årsagen til, at vi har det godt. Kan det være, at det er fordi, vi er ude af dagligdagen, hvor vi normalt har en del forventninger til os selv (rengøring og alt muligt)?

Når vi er helt væk, slipper vi den daglige stress, så der er plads til at være en mere naturlig udgave af os selv. Så er vi ”hjemme i os selv”, selvom vi måske er 50 eller 2.000 kilometer væk fra det fysiske hjem.

Hvorfor så ikke holde ferie momentum og undlade at glide tilbage i dagligdagen, som den så ud før ferien. Det er nemmere sagt end gjort. Vi har i familien oplevet det alt for mange gange: Et par dage hjemme, og så kører det daglige program igen.

Er det værd at blive irriteret over, at tingene ikke lige er sat på plads. Ta’ det med ro og smil noget mere. Foto: Natalya Zaritskaya, Unsplash

4 gode råd til at holde den gode stemning efter ferien

Der er nogle få enkle ting, du kan gøre, så du holder den gode stemning fra ferien.

  1. Værdsæt din partner og familie – vær glad for, at du har dem
  2. Overvej om det er værd at blive irriteret over småting, såsom at skoletasken, sko eller andet ikke lige står på en bestemt plads
  3. Vær glad for dit liv
  4. Vær opmærksom på dine følelser, de er alle – uden undtagelse – skabt af tanker. For mere viden om dette, se nogle af mine tidligere blogs

God ferie – hele året.

DEL
Tidligere artikel5 kosttilskud som er essentielle for dit helbred
Næste artikelSådan opnår du hurtig smertelindring og energiboost på farten
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here