On air med LifeWave: 4 gode råd til flyrejsen!

0
402

Så er det vinterferie. Mange er allerede af sted eller er på vej sydover. Nogle på ski, og andre vil ned i varmen på mere eksotiske feriedestinationer.

De fleste rejser med fly. Det er hurtigst, men ofte går der alligevel en dag med at komme frem. Selv er jeg netop hjemvendt fra en 22 timers flyrejse til nær-østen – 12 timers sammenlagt flyvning suppleret med 10 timers transit. Det kan kræve sin mand/kvinde – ikke mindst for børnene. Ja det er ofte hårdt for både børn og forældre. Selv om flyveturen blot går til Gran Canaria – en flyvning på små seks timer – så er man på fra tidligt om morgenen, indtil man kommer til hotellet ud på eftermiddagen.

Det belaster kroppen under flyrejsen!

1. Ubehag og flyskræk

For mange er det en belastning på krop og psyke at rejse. Følsomme/særligt sensitive mennesker vil ofte opleve ubehag og deraf afledte symptomer. Det kan være stress, frygt eller angst over de mange lyde og uvante bevægelser fra flyet. Jeg kender flere, der har flyskræk. Mange har rigtig svært ved at sætte sig op i et fly for en kortere eller længere rejse. Ffor nogle er det forbundet med egentlig dødsangst. Andre har blot et generelt ubehag ved flyvetyren og venter bare på, at det er overstået.

2. Lavt iltindhold i kabinen

Luftens iltindhold er ikke det samme som ved jorden. Samtidig er trykket under op- og nedstigning en del lavere end normalt. Iltindholdet i blodet er ved jordoverfladen på 97-99 procent. Oppe i 11.000 meters højde er den 92-95 procent. Det betyder, at kroppen har sværere ved at optage den nødvendige ilt, som er lavere under flyvningen.

Den mindre ilttension kan for nogen give hovedpine, synsproblemer, stase eller ophobning af blod i de dybe vener i underben. Den meget tørre luft, som tilføres flykabinen udefra, medfører, at kabinens relative luftfugtighed er helt nede på 5-15 procent. Dette svarer til luftfugtigheden i Saharas ørken. Det kan give udtørring; en relativ dehydrering eller væskemangel, hvis man ikke får drukket – give hovedpine, tørhed i hals og svælg og irriterede øjne. Som nævnt i et af mine tidligere indlæg, så giver et relativt væskeunderskud på bare 2 procent en relativ mental og fysisk nedsat kapacitet på 10-15 procent!

Hvis man ”sparer” på vandet (vand skal jo ofte købes efter check-in i afgangshallen og/eller på flyet), betyder det, at mange kommer til at mangle væske i kroppen. Det kan betyde slaphed, døsighed og som nævnt føre til hovedpine og alment ubehag og en generelt nedsat kapacitet og komfort. Det er derfor vigtigt at drikke rigeligt under flyvning og være tilbageholdende med alkohol og kaffe, der begge virker væskedrivende samt sørge for at være aktiv – bevæge fødder og ben og gå en lille tur af og til.

Ældre eller personer med nedsat lungefunktion, kan få vejrtrækningsproblemer – dette særligt for rygere eller for personer med astmatiske problemer.

3. Afbrudt søvn og jetlag

Søvnen er den helt store udfordring på den længere rejse. Døgnet bliver brudt op og rejser du over flere tidszoner og/eller rejser du ”den forkerte” vej, hvor du ’mister’ en nat og kommer til en ny dag, så mister du nemt en nats søvn og kan få svære problemer med at stille dit indre soveur korrekt de følgende dage. Du bliver ramt af jetlag – en tilstand, som typisk opstår, når man krydser flere tidszoner hurtigt efter hinanden. Symptomer kan opstå som forstyrrelser af søvnmønster, angst, irritabilitet, døsighed, hovedpine, kvalme, mave og fordøjelsesproblemer. Alt kommer dog i orden igen, så snart man er blevet akklimatiseret og det biologiske ur er rettet op.

Hjælp lige ved hånden! 4 gode råd med LifeWave

Der er ikke altid let at opretholde den optimale komfort på den lange rejse. Men der er råd at hente. Jeg har altid min uundværlige plasterpung med i kabinen. Her har jeg et lille udvalg af alle syv LifeWave-plastre, som man kan få brug for på farten.

Sammen med TOHUMAN app er jeg godt forberedt på at kunne hjælpe mig selv og nogle gange andre mennesker, som jeg møder på rejsen eller på destinationen. Jeg kan på grund af at app’en kræver netforbindelse ikke altid bruge app’en i luften, men da vi har den på mobilen i hverdagen, har vi altid en god guide ved hånden. App’en er nem at arbejde med, og der kommer til stadighed nye forslag til, hvordan du afhjælper smerter og de andre udfordringer du måtte ønske at afhjælpe.

1. Aeon reducerer stress, angst og uro

På vej mod lufthavnen om morgenen er det på med et Aeon-plaster for at reducere den generelle rejsefeber med stress og uro og måske endda en egentlig angst for flyveturen.

Du skal huske, at drikke endda rigeligt med vand, da alle plastre kræver, at du er velhydreret. Aeon-plasteret virker generelt nedsættende på stress og uro og virker alment beroligende og smertestillende. Du kan bære det hver dag uden problemer og beholde det på under hele flyvningen.

 

2. Silent Nights giver ro og bedre søvn

En god, dyb og tilstrækkelig lang søvn er livsvigtig. Derfor bruger jeg Silent Nights jævnligt – også selv om jeg i perioder sover godt.

I ugen op til at jeg skal rejse, bruger jeg Silent Nights plasteret hver nat. Det gør jeg for, at jeg i dagene op til rejsen er helt sikker på, at jeg får en så kvalitativ god, dyb og lang søvn som muligt – også selv om jeg sover godt i perioden. Jeg booster min søvn inden min rejse, da vi jo desværre ikke kan sove på forhånd. Under langdistance flyvning, bruger jeg Silent Nights til at stabilisere ro og hvile og udnytter, at plastret støtter kroppens udskillelse af sovehormonet melatonin.

Sammen med Aeon-plastret, der virker nedsættende på stressniveauet, døser man lettere hen og slapper af – måske småsover lidt. Det er faktisk muligt trods larmen i kabinen. Et sæt ørepropper kan også gøre underværker. Bemærk! Jeg anbefaler at bruge Aeon og Silent Nights samtidig. Det er min erfaring, at denne kombination er en rigtig god kombination for mange.

3. Aeon for mindre stress og bedre søvn

Der er altid familier med børn på rejserne. Børn – og særligt de helt små – bliver nogle gange stressede. På mine to seneste flyvninger har der været familier, som begge gange har haft et grædende barn på ca. 2-3 år.

Forældrene er synligt påvirkede og stressede over barnets gråd og kan ikke trøste. Når man ved, at man kan hjælpe og gøre en forskel, så er der ikke langt fra handling for mig. Jeg går fire rækker længere oppe, og snart er vi i samtale. Lang historie kort: Jeg får lov at hjælpe og et enkelt Aeon-plaster sættes i nakken på den lille dreng. Det betyder en næsten momentan ro for barnet og for forældrene. Barnet får en stor tår vand, og 10 minutter senere sover han trygt under resten af flyvningen.

4. Energy Enhancher for bedre vejrtrækning

Vi har med de syv forskellige plastre unikke muligheder for at hjælpe os selv eller andre på farten.

Et lidt lavere kabinetryk sammen med en iltkoncentration, der kan være ca. 5 procent mindre – det vil sige mindre ilt i din blodbane – kan medføre en relativ sløvhed, som du måske har oplevet på egen krop. Kombineret med meget tørre luft i kabinen oplever mange problemer. Det kan du afhjælpe med plastre og et forøget vandindtag. Det er ultimativt for en god komfort under og især efter rejsen, at vandindtaget er tilstrækkeligt. Sæt derfor gerne dit indtag af vand 50 procent op.

Jeg har ikke selv haft problemer med at få luft eller oplevet at skulle hjælpe nogle, som har svært ved at trække vejret, så ved jeg at Energy Enhancer kan hjælpe. Jeg ved, at nogle af mine kolleger med succes har brugt Energy Enhancer til personer, der kæmper med hoste, ikke kan få vejret, har nedsat lungekapacitet eller på anden måde er udfordret på deres vejrtrækning. Her er det på med Energy Enhancer på de udvalgte lungepunkter. Hertil forstærker vi med at bruge Aeon og eventuelt Glutathione samtidigt. Her kan du igen øve dig på, hvilke punkter der er de stærke for netop dette. Du kan også tjekke TOHUMAN app – eller de små foldere/vejledninger, som følger med til hvert plaster.

 

“At rejse er at leve” – LifeWave gør det nemt

“At rejse er at leve,” lyder det berømte citat fra H.C. Andersens Mit Livs Eventyr fra 1855. Med de små unikke plastre har du alle mulighed for at gøre din flyrejse så god og komfortabel, at du trods de lange afstande, er maksimalt frisk, har ro i kroppen og er udhvilet, når du kommer frem til dit feriemål.

Er du nysgerrig på, hvilken måde plastrene kunne være en hjælp for dig, så tag fat i mig. Det er nemt, overbevisende, og det virker med det samme.

God ferie og god flyvetur!

DEL
Tidligere artikelFantastisk ildsjæl spreder glæde! Kenneth hjælper ALLE, som har smerter
Næste artikelSådan kan du lindre hoste og få feberen til at falde
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here