Sådan kan du finde vejen til en tilværelse med mindre stress

1
193

Har du gennem mange år gået med følelsen af, at du kan skabe mere sjov og kærlighed for dig selv og dine kære. At du kan være endnu mere fantastisk – mere af tiden. Har du en følelse af, at du bør leve et liv, uden at du føler at du ”burde” lave det og det, men alligevel ikke gør det? Så er du langt fra alene. Sådan har jeg selv haft det i mange år.

Jeg har fundet flere metoder til at opnå bedre livskvalitet. Hvis du aktivt vælger en livsstil, som underbygger et godt helbred – måske med inspiration fra de ting, jeg lægger vægt på her i indlægget – er du godt på vej mod en ny tilværelse med mindre stress. Men lad mig lige først stoppe op ved spørgsmålet: Hvorfor bliver vi stressede?

Hvorfor bliver vi stressede?

Svaret er i virkeligheden ganske simpelt: Vi kommer i stressende situationer, som forbliver ubearbejdet; Vi gemmer og glemmer episoder, som ophober sig som et stressende adfærdsmønster i vort indre. Det skræmmende er, at stress er årsag til at ca. 1.400 danskere dør hvert år.

Når jeg hjælper folk med at finde årsagen til deres manglende selvværd, over- eller undervægt, eller hvad problemet nu er, starter jeg altid med at afdække, hvad der reelt er årsagen til udfordringen. Det er altid forbundet med et stressende adfærdsmønster. Når vi kender årsagen og behandler den, bliver der igen plads til, at personen kan leve uden de forhindringer, der helt ubevidst er blevet lagt.

I et tidligere indlæg på bloggen: ‘Ondt i ryggen på på grund af forskel i benlængde?’ fortalte jeg om, hvordan et Aeon-plaster kan hjælpe med at få ens benlængde igen. Jeg fortalte imidlertid ikke, hvorfor det ene ben bliver kortere end det andet. For mig selv begyndte det i 6 års alderen. Jeg var efternøler i familien og følte, at jeg skulle være stille, når de andre i familien var samlet. Det blev til et stressende adfærdsmønster, som medførte uens benlængde. I teenageårene måtte min mor sy et bukseben to centimeter ned, for at benene virkede lige lange. Da jeg var 17 år måtte jeg stoppe med at spille håndbold på grund af smerter i hoften. Jeg ved, at det lyder mærkeligt, at en stressende adfærd har noget med benlængde at gøre, men forklaring er simpel: Det stressende adfærdsmønster virker ligesom en afbryder i en stikkontakt. Der bliver ‘slukket’ for kontakten og uden energiforsyning trækker psoas-musklen sig sammen i den ene side, mens musklen i den anden side udvider sig tilsvarende, så benet dermed kommer til at virke længere.

Jeg er godt klar over, at det virker noget mystisk, at et så stort problem, kan løses så enkelt. Men jeg har i årene rettet flere hundrede menneskers benlængde ud, så jeg ved, at det virker. De senere år har jeg benyttet Y-age Aeon-plasteret fra LifeWave i stedet for akupressur. Klienter er gået fra mig uden de smerter, som de har haft i årevis. En af mine klienter har været igennem flere måneders undersøgelser i det offentlige system uden at være kommet af med smerterne. Med en behandling på 15 minutter forsvandt problemet.

Stress starter inde i dig selv! Sådan får du balance i dit indre

For et par år siden stødte jeg i min søgen efter noget, som kunne hjælpe min personlige udvikling på en amerikansk coach, som hedder Michael Neill. Han har fået mig sporet ind på en simpel viden om, hvordan min oplevelse af livet er baseret på en misforståelse.

Gennem min del af stressende oplevelser har jeg altid troet, at jeg er blevet påvirket af mine omgivelser og de ting, der skete mig. F.eks. at jeg følte mig stresset over at:

• sidde fast i en trafikprop eller bare over mængden af trafik
• mine dejlige drenge legede højlydt. Når de skændtes, fik det mig op i det røde felt
• alle arbejdsopgaverne på mit arbejde fik min hjerne til at koge over
• en kollega havde en adfærd, som jeg følte gik mig på
• der igen var sket en ulykke eller katastrofe et sted i verden.

Men reelt er det modsat. Det er mine tanker og følelser, som skaber det, som jeg oplever som min virkelighed. Alting starter inde i os selv. Når vi bekymrer os om et eller andet, begynder et tankespind, som kan føre langt væk fra hvad vi egentlig ønsker for os selv.

I filmen “Bridge of Spies” er en russisk spion blevet arresteret i USA for spionage under den kolde krig. Han kan imødese den elektriske stol for sine forbrydelser. Han sidder med sin advokat (spillet af Tom Hanks) og er bemærkelsesværdig afslappet og rolig. Advokaten spørger ham: “Bliver du aldrig bekymret over noget som helst?” Spionens meget faktuelle svar var: “Ville det hjælpe?”

Læs mere om dette på f.eks. 3pgc.com, michaelneill.org eller kontakt mig.

Få inspiration til at tænke mere positivt ud fra denne:
Positivetanker

Oversættelse:
Jeg giver op  -> Jeg vil bruge nogle af de strategier, jeg har lært
Det her er for hårdt -> Det her vil nok tage en del tid og indsats
Jeg kan ikke lave dette bedre -> Jeg kan altid forbedre mig, så jeg vil blive ved med at forsøge
Jeg kan altså ikke finde ud af matematik  -> Jeg vil træne min hjerne
Jeg lavede en fejl -> Fejl hjælper mig med at lære
Hun er så dygtig. jeg bliver aldrig så dygtig -> Jeg vil finde ud af, hvordan hun gør det, så jeg også kan prøve det
Det er godt nok -> Er det her virkelig det bedste, jeg kan gøre?
Plan A virkede ikke -> Det er godt, at alfabetet har 28 bogstaver mere

9 gode råd til et liv med mindre stress

Hvad er det så, du selv kan gøre for at opnå højere livskvalitet med mindre stress. Jeg har her samlet 9 vigtige råd til, hvordan du får bedre balance i dit indre. Alle er råd, som jeg selv benytter, og som har betydet noget for mig:

1. Gør én ting ad gangen
Fokuser på en opgave ad gangen og bliv færdig. Succes med at færdiggøre opgaver – uanset størrelsen på opgaven – er en fantastisk dejlig følelse.

2. Nyd hvert øjeblik
Hav altid dit fokus på det, du er i gang med – lige meget om det er dit job, en snak med et andet menneske, opvasken eller rengøring. Fokuser din energi på øjeblikket, så det bliver en god oplevelse.

3. Fokuser på de positive tanker
Hvorfor have fokus på noget, som gør dig ked af det, i stedet for det, som gør dig glad? Du vælger måske ikke, hvilke tanker der kommer ind i dit hoved, men du vælger, hvilke tanker du vil fokusere på. Så når du får en negativ tanke ind i dit hoved, så lad den passere, så der bliver plads til en positiv tanke i stedet. Dine tanker udgør dit virkelighedsbillede positivt såvel som negativt.

Fysikeren David Bohn har sagt: Tanker skaber vores verden, og siger så: Det var ikke mig, der gjorde det!

4. Vær nysgerrig
Lær noget nyt hver dag. Hvis du f.eks. vil lære et nyt sprog, så sæt dig en målsætning. Det kan være, at du vil lære 1 nyt ord om dagen. Det kan også være, at du vil lære at hækle. Find ud af om du vil lære det via en bog eller på nettet, og start stille og roligt. Suppler selv med hvad du vil lære.

5. Skab noget hver dag
Som grundegenskab er du er en kreativ person. Skab noget nyt hver dag. Det kan være et flot præsenteret måltid, en god stemning blandt de mennesker, du er omgivet af, en hobby, som f.eks. tegning. Skriv ned hver dag, hvad du har skabt. Tag dine noter frem én gang om ugen eller måneden, og se hvor meget du har skabt. Det giver en god følelse.

6. Sørg for at holde pause
Indlæg pauser (inkl. spisepauser) i løbet af dagen, så du kobler lidt af. Gå dig en lille tur nogle gange om dagen.

Pause-LifeWave-reducerstress

7. Hjælp din koncentration på vej
Hvis jeg mærker, at min koncentration er på vej væk, samler jeg alle fingerspidserne mod hinanden, eller lægger højre hånd på panden. Begge dele gør, at jeg kan tænke mere klart. Du ser ofte personer i live-tv, f.eks. politikere, som samler deres fingre, når de får et svært spørgsmål. Så samler de – helt ubevidst – fingrene. Ved at gøre dette eller det andet forslag, så får ført mere blod til det sted i hjernen, hvor din aktive tænkning foregår. Prøv det – det virker.

8. Gør gode ting for din krop

 • Drik mindst 2 liter vand om dagen (Her tæller kaffe, te og andet ikke med). Vand er med til at rense giftstoffer ud af din krop. Vi består af næsten 70 procent vand. Det skal fornys hele tiden.
 • Afgift din krop fire gange om året med LifeWaves metode, den såkaldte detox-protokol, som på fem dage renser ud af affaldsstoffer, så kroppen kan fungere bedre igen.
 • Spis sundt og varieret – gerne økologisk. Vurder om din syre/base-balance er i orden.
 • Dyrk varieret motion, mindst en halv time om dagen. Tag f.eks. trapperne i stedet for elevator.
 • Sørg for ca. syv timers god nattesøvn – kommer naturligt, når du ikke længere er stresset. Lifewaves soveplaster Silent Nights kan også anbefales.
 • Åndedrætsøvelser. Lav dem hver dag, et par minutter. Tag dybe ind- og udåndinger. Det giver frisk energi til kroppen.
 • Tag et frisk LifeWave Y-age Aeon-plaster på hver dag. Det virker fantastisk for mig – både som antistress og med antiage virkning. I kliniske forsøg er det påvist, at 60 procent af de personer, som deltog i forsøgene opnåede væsentlig stresslindring i løbet af bare 20 minutter.
 • Lifewaves kerneprodukt Corsentials (3-i-1 pakke med Activator, Theta One og Aeon-plastret) har givet mig mange fordele, bl.a. at jeg nemt holder mig slank og meget sjældent er syg.

9. Gør gode ting for din ånd

 • Vær glad – hvorfor være andet. Der er sjældent kommet noget godt ud af at være sur. Det er et valg, hvordan du ønsker at starte dagen. Hvis du vågner og har det skidt, så sig til dig selv, at den tanke og følelse, der ligger bag, kan du ikke bruge til noget. Så vælg en tanke, der gør dig godt i stedet. Så siger du måske: ”Det kan du sagtens sige, jeg har det skidt, så det kan jeg ikke”. Har du prøvet – virkelig forsøgt, at vende dine tanker? Bare en lille forbedring hver dag, giver dig på sigt en bedre tilværelse.
 • I samme øjeblik en tanke bliver hængende i dit hoved, kobles der en følelse på. Tænk en sørgelig tanke, og du føler dig ked af det. Tænk en glad tanke, og du bliver glad. Så sig til de negative tanker, at de skal drage videre, og få en god tanke i stedet.
 • Slap af. Koncentrer dig om en hobby. Læs en bog, der optager dig. Bare fokuser på den ene ting, du har gang i. Ved at have din fulde bevidsthed i nuet, findes der ingen stress.
 • Hvis du kommer i en situation, hvor du føler dig stresset, så gør du følgende: Drik vand, sæt dig ned og tag nogle dybe indåndinger

Mit personlige program, som virker for mig er

 • Efter lige at være vågnet, laver jeg 12-13 minutter med forskellige udstrækningsøvelser.
 • Ca. 10 minutter med hovedpine/energi program (kan ses på min hjemmeside)
 • Ca. 12-13 minutter med ”de 5 tibetanere” – nogle yoga lignende øvelser, med den fantastiske undertitel: ”hemmeligheden om ungdommens kilde”
 • Et lille kvarters gang
 • 3-4 besøg pr. uge i fitnesscenter, hvor 1-2 gange er yoga, og resten er styrketræning
 • Supplerende gåture, så de daglige antal skridt kommer over 10.000.

Find dit eget program, som fungerer godt for dig. De ovennævnte ting har jeg udført enten i få eller over 20 år. Selvom min dåbsattest efterhånden blev skrevet for mange år siden, føler jeg mig i fuld vigør og har en krop, som fungerer upåklageligt.

DEL
Tidligere artikelDerfor er lys vigtig i forståelsen af LifeWaves plasterteknologi
Næste artikelJette fjernede stor væskeansamling med LifeWave plastre
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

1 KOMMENTAR

 1. Hvor er det bare et super godt skriv!

  Meget tankevækkende – og en fantastisk øvelse at vende til selv at tage kontrollen istedet for at betragte det som en udefra kommende ting, der bestemmer over os.

  Fedt, Kim. Tak <3

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here