Smertefuld neglerodsbetændelse væk på ingen tid!

0
11781

Jørgen og jeg løber sammen af og til. Vi er nogenlunde på samme niveau og kender hinandens løbeteknik. Og det er faktisk let at se, hvis en person under løb ikke er helt i balance. Er løbet ikke rytmisk, afvikler man ikke ens på begge ben, er der en fejl et eller andet sted, så ser man det straks. Ryg, hofte, knæ eller ankel – ja endda helt ud i mellemfod og tæer. Hele kæden skal være i orden, for at cyklus i løbet forløber nogenlunde pænt.

Jørgen løber pludselig ikke, som han plejer. Og det er ikke en sten i skoen. Han ved faktisk ikke hvorfor, men ondt gør det. ”Det er noget med et par tæer,” siger han og fortæller, at han har haft det et par dage.

Jeg er som altid nysgerrig, så efter turen kigger vi på foden – og ja, pæn rødme og hævelse omkring neglen på tå nummer to og tre. Der er ingen tvivl. Det er neglerodsbetændelse! Jeg har selv haft det på fingre og på tæer og ved, at det kan være særdeles irriterende, smertefuldt og hæmmende for ens udfoldelse, særligt på fingrene.

Vi kender det sikkert alle sammen – alle får det på et eller andet tidspunkt; en smertende tå- eller fingernegl med varme, rødme, hævelse og smerter lige over og omkring negleroden.

Hvad er neglerodsbetændelse?

Neglerodsbetændelse, i fagsprog paronychion, kan være smertefuldt og vare i dage, nogle gange op til en uges tid eller mere. Tilstanden kan være kronisk eller opstå akut fra tid til anden. Den akutte tilstand kan være forårsaget ved beskadigelse af huden omkring neglen, evt. ved manicure, hvorved man beskadiger neglebåndet eller huden omkring neglen.
Neglebid eller anden pillen ved huden omkring neglen kan forårsage, at bakterier invaderer området omkring negleroden, så betændelsen kan opstå. Fodboldspillere kan ofte gå hjem fra en kamp med blå tæer – evt. med hul på huden og blødning med delvis beskadigelse af neglen. Her kan der være en risiko for en påfølgende betændelse. Den akutte tilstand er den mest smertefulde, og den vil ofte give anledning til, at man får nogle dage, måske en uges tid, hvor man enten har udfordringer ved at gå eller med at bruge fodtøj. Er det en fingernegl, der er ramt, kan man have problemer med at bruge den udsatte hånd ordentligt; f.eks. kan stød mod fingeren give store smerter.

Den kroniske neglerodsbetændelse kan være vedvarende over længere tid – eller komme tilbage fra tid til anden. Personer, som arbejder med sine hænder i et vådt miljø, hvor huden bliver beskadiget og eller delvist nedbrudt, kan være særlig udsatte. Mennesker med job med rengøringsbranchen eller personer, der via deres job vasker hænder ofte er særlig udsatte. For disse kan svampen Candida endda ofte være den egentlige årsag til den kroniske neglerodsbetændelse. Også personer med diabetes med deraf følgende udfordring med karrene i ben og fødder, kan være særlig udsatte.

Normalt har jeg altid min plasterpung med mig – dog ikke på løbeturen. Så vi får på den videre løbetur en snak om, hvilke plastre der er særlig gode at bruge i den her situation.
Jørgen har selv plastrene fra LifeWave, så han skal hjem at sætte nogle plastre på de to tæer.

Y-age serien er et must

”BETÆNDELSESHÆMMER” – her er Y-age serien et must! Disse tre plastre er unikke, og de bør altid at være på plads og parat til brug i dit personlige ”plaster apotek”! Y-Age – udtalt på engelsk ”Why Age”- hvorfor ældes? Det er netop hvad disse tre plastre modarbejder og også kan: Modarbejder en tidlig indsættelse af vores aldringsprocesser i kroppen.

AEON-plastret, der er generelt stress nedsættende og som hjælpe og støtter – booster virkningen af alle de øvrige plastre – er et must som medvirkende smertedæmper ved alle smertetilstande.

GLUTATHIONE-plasteret, som udover at hæve niveauet for alle andre antioxidanter i kroppen, hæver det også niveauet markant af kroppens vigtige og stærkeste antioxidant glutation. I samspil med et af de to øvrige plastre i Y-Age serien, klarer plastret som oftest den akutte situation for dig.

CARNOSINE-plasteret skal særligt fremhæves her. Carnosin er en antioxidant, som vi har i kroppen, og som har en stor betydning for fornyelse reparation af vores celler. Undersøgelser har påvist, at et højt indhold af carnosin har stor betydning for, at kroppen holdes ung og vital. Carnosine hjælper til at hæve niveauet generelt i kroppen, men også lokalt. I dette tilfælde på huden – både overfladisk og i de dybe lag, hvor de regenerative processer er vigtige med en hurtig indsættende hæmning af betændelse, cellefornyende processer og en hurtig aflukning af hudoverfladen. Har man hudproblemer af forskellig art, er det vigtigt, at holde et højt carnosinniveau, dels systemisk i hele kroppen, men særligt på de udsatte steder.

Ud over betændelser omkring negle og diverse små sår, hudafskrabninger, slag, blå mærker/”trælår”, bumser etc., har vi fra adskillige brugere hørt om rigtig gode resultater med en stærk forbedring af mange uspecifikke hudproblemer. Også hudlidelsen psoriasis, som plager mange, har en del brugere haft rigtig god hjælp ved brug af særligt Carnosine-plasteret i kombination med nogle af de øvrige produkter.

Anti-age plastre

Produktionen af carnosin falder med alderen og dermed vores evne til forsvar mod nedbrydelse af kroppen – det vil sige ”aldersforandringer” af vores celler og DNA.

De tre plastre i Y-Age trioen kan vi kalde vores understøttende ”ungdomsplastre”. De er hver for sig unikke og med fantastiske resultater. Brugt sammen og samtidig, hvor man sætter dem oven på hinanden i kombination, på samme punkt, får man en ekstra stærk virkning. Noget, man udnytter ved svære udfordringer eller, hvor man ønsker hurtige resultater. Det er nemt, da der er en lille anvisning for hvert plaster – og dér, hvor vi skal bruge dem i kombination, finder vi hjælp i vores TOHUMAN app, som vi let og praktisk har installeret på vores mobiltelefon. Her har vi over 800 forskellige protokoller med forskellige placeringer for diverse udfordringer, man måtte have. Nye protokoller med alternative placeringer kommer hele tiden til.

Akupunktur og plastre

Som LifeWave-forhandler stiller vi selvfølgelig ikke diagnoser – dem må lægen klare. Når det er sagt, ser vi fantastiske resultater ved brug af plastre for diverse lidelser og udfordringer. Når vi anvender plastrene, fremmer vi kroppens selvhelbredende egenskaber ved at skabe flow – ophæve blokeringer i kroppen, dér, hvor der midlertidigt er blokeringer. Nøjagtig, som hos akupunktøren, der arbejder på meridianer og punkter – blot med sine nåle.

Jeg har et par kolleger, der arbejder klassisk både med nåle – og med plastrene fra LifeWave. Her lyder det, at plastrene fra LifeWave ofte klarer jobbet dér, hvor nålene må give op – eller, at det nogle gange går hurtigere med at opnå det ønskede resultat med plastre alene. En forklaring på dette kan være, at en nålebehandling ofte kun tager 20-40 minutter, hvorimod en plasterseance står på i 24 timer eller mere. Som nævnt i tidligere indlæg, så virker plastrene maximalt i ca. 12 timer, hvorefter de klinger af de næste 12. Mange vælger, at lade dem sidde, idet vi har oplevet virkning i 48 timer eller mere. Dér hvor vi ønsker en hurtig og maksimal virkning, skifter man efter maks. 24 timer.

Sådan klarer vi Jørgens problem

Vel hjemme igen, har vi aftalt, at Jørgen sætter et Aeon-plaster på det punkt i nakken, som vi ofte bruger. En placering dér, hvor nakkehvirvlen stikker mest ud, når vi bøjer hovedet forover. Det gør vi for at minimere stress i kroppen og generelt nedsætte smerteniveauet. Jørgen husker at drikke et stort glas vand. Det er rigtig vigtigt, at man gennem hele sin dag får drukket tilstrækkeligt med almindelig vand, så man er velhydreret. Kaffe og te tæller desværre ikke med her. Vandet er vigtigt, da plastrene er med til at eliminere affaldsstoffer i kroppen.

For selve betændelsen i de to tæer, som hos Jørgen er de to midterste, sætter han et Carnosine-plaster på oversiden og et Glutathione-plaster på undersiden af de to tæer. I det konkrete tilfælde er placering over/underside ligegyldig.

Man kan nøjes med at anvende Carnosine-plaster alene – men ønsker man et hurtigt resultat, så er det en god idé at kombinere som foreslået med Gluathione-plasteret.
Se eller genlæs evt. mit tidligere indlæg om brug af Glutathione-plaster i sammen med IceWave:Fodboldskade: Sådan lindrer du smerterne på bare 5 minutter

Vellykket brug af plastre

Da jeg taler med Jørgen næste dag, har smerterne i de to tær fortaget sig – allerede næste dag er han smertefri. Rødme, hævelse og betændelse er helt væk dagen efter igen.

Følg med på bloggen her i foråret, hvor nogle af de øvrige plastre vil blive præsenteret, og hvor jeg med nogle eksempler fra små hverdagshistorier fortæller, hvordan du med enkle midler og med nogle ganske få plastre kan hjælpe dig selv, børn, familie og venner – eller måske et andet menneske, du møder på din vej!

Ønsker du at vide mere om brug af Lifewaves plastre og øvrige produkter eller om disse kunne være noget for dig, så tag fat i mig. Kontakt info. finder du i rubrikken nederst herunder.

DEL
Tidligere artikelØjenbetændelse, adfærdsproblemer eller hot spot? Sådan hjælper du dit dyr
Næste artikelBliver du nemt køresyg? Dæmp kvalmen med plastre
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here