Bliver du nemt køresyg? Dæmp kvalmen med plastre

0
512

Bliver du nemt køresyg, søsyg eller utilpas, når du flyver? Er du blandt de mennesker, som lider så meget af transportsyge, at du er nødt til at planlægge turen nøje. Skal du kigge ud af vinduet hele turen for ikke at blive dårlig – også selv om det tager 5 timer at nå fra A til B.
Er du nødt til selv at køre, fordi du som passagerer i bus, tog og bil bliver utrolig dårlig? Har du taget søsygepiller for at klare sejlturen? Så ved du også, at du bliver sløv og rent faktisk ikke må køre. Det dur jo ikke, hvis du skal køre videre fra færgen. Bedre bliver det selvfølgelig ikke, hvis det blæser op, og der er bølger på vandet, der er turbulens i kabinen, eller man i forvejen er træt og ikke har spist nok.

Som barn led jeg selv frygteligt af køresyge. Mine forældre havde altid en pose med til at klare uheld i byens busser. Heldigvis er jeg vokset fra det. Da mine egne børn var små, var de også plaget, mest min søn. Heldigvis er det ikke noget stort problem længere … og dog, for min søn blev faktisk rigtig dårlig på vores skiferie i uge 7 i år.

Vi er otte mennesker afsted. Vi flyver til Krakow, hvor vi bliver hentet af en minibus. De to forsædepladser går til yngste deltager på 10 år, som er meget plaget af køresyge, og hendes mor, som sidder sammen med hende. Vi andre stuver os ind bagi bussen, hvor af tre af os sad med ryggen til. Jeg er desværre ikke opmærksom på, at én af dem er min søn.

Stemningen er høj, da vi starter vores tre timers køretur mod skisportsstedet, og der er livlig hyggesnak m.v. Pludselig bliver sønnike stille efter nogle timer og hans ansigtskulør skiftede til bleg og koldsvedende. Lynhurtigt får vi skiftet pladser og åbnet vindue, så den friske luft hjælper det sidste kvarter mod hotellet. Det bliver klaret uden uheld, men han er lidt mat de efterfølgende timer.

Energiplastre mod kvalme

Vi har en super dejlig skiferie. Dagene flyver afsted, og pludselig er det hjemrejse dag. Vi bliver hentet kl. 5 om morgenen med en stor turistbus og skal hente mange andre turister. Denne gang skal turen selvfølgelig være en god og afslappet oplevelse for sønnike, så jeg skynder mig at tage et sæt Energy Enhancer-plastre fra LifeWave frem og satte disse på indersiden af håndleddene på ham. Bussen kører afsted, og alt er fredeligt fra sønnikes sæde. Dejligt.

Jeg ved fra tidligere erfaringer, at dette punkt er super kvalmestillende. Forrige sommer hjalp jeg en søsyg dame, da vi var på hvalsafari i Island. Hun var rigtig dårlig, og jeg havde ikke plastrene med ombord, men lavede akupressur på hende med stor succes. Men er du alene, er det hverken hensigtsmæssigt eller særlig nemt at få gjort det. Punktet sidder på indersiden af håndleddet, 3 fingre over håndledsfolden på kredsløbsmeridianens 6 punkt. Og er du først dårlig, så kan du slet ikke overskue at massere punktet.

Plastrene fra LifeWave virker på samme måde som akupunktur/akupressur. De stimulerer kroppen ved hjælp af lysterapi – uden at noget trænger ind i kroppen. Alle kan derfor bruge dem uanset baggrund. Plastrene virker i en omkreds af ca. 5-8 centimeter, så hvis man ikke lige rammer den helt korrekte placering i forhold til meridianpunkt, så virker det alligevel.

Kender du ikke punktet i forvejen, så findes det som et af forslagene mod køresyge i TOHUMAN app

Oppe på de forreste sæder sidder vores lille selskabs yngste deltager igen sammen med sin mor. De følger godt med ud af vinduet, så vidt det er muligt i morgenmørket. På den anden side af gangen sidder en anden lille pige med sin mor. De snakker lidt om, at pigen er blevet køresyg på vej derned, men at hun nu har fået en søsygepille, og at poserne er klar.
Jeg sidder et stykke nede og småslumrer gennem morgenmørket mod lufthavnen. Pludselig bliver jeg opmærksom på, at der sendes poser afsted mellem forsæderne – og så bliver vores yngste deltager rigtig dårlig.

Chaufføren er heldigvis hurtig til at finde en tankstation, hvor han svinger bussen ind og får givet den køresyge en pause. Mens mor og datter er suset ind på toilettet for at friske op, så dykker jeg ned i håndtasken og finder mit etui med plastrene frem. Jeg snupper et sæt Energy Enhancer og fanger pigens far: ”Kan du ikke smutte ind og sætte disse plastre på din datters håndled – det brune på venstre og det hvide på højre” og så demonstrerer jeg på mig selv sådan cirka, hvor de skulle sidde. Han suser afsted og efter lidt tid kommer familien tilbage igen og stiger om bord på bussen. Moderen kommer hen til mig og spørger, om jeg mon har et ekstra sæt. Hun er selv rigtig køresyg og vil gerne undgå, at hun også kaster op. Frem med endnu et sæt og på med dem.

Resten af turen går heldigvis helt fredeligt, og da vi efter en time når frem til lufthavnen, er alle mand friske og klar til at fylde lidt i maverne igen. Det er sørme dejligt at kunne hjælpe på så nem en måde – er helt vild med mit lille plasterkit i håndtasken. Mange udfordringer kan hurtigt løses, og jeg elsker hver eneste gang at se smilet på folks ansigter.

Anti-stressplaster beroliger barn i fly

Hov … en lille ekstra historie popper lige op. På vej hjem i flyet er der en baby, som græder mere og mere hjerteskærende. Skråt bag mig sidder forældrene, der prøver at bringe ham til ro, men lige meget hjælper det. Inspireret af en af mine blogkollegers historie, så rejser jeg mig og har snuppet et Aeon anti-stressplaster i tasken med i hånden. Jeg sætter mig på hug og hilser på forældrene. Fortæller ganske kort om plastret og viser, at jeg selv har et i nakken (jeg er nemlig lidt nervøs ved flyvninger). Forældrene lytter nysgerrigt til mig råd, da jeg siger, at de bare skal sætte det uden på natdragten – og så må jeg smutte retur på min plads, da en stewardesse skal forbi med en vogn.

Kort efter blev der ro fra den lille mand, og jeg vender mig om og fanger moderens øjne. Hun blinker bare lige kort. Jeg smiler for mig selv – glad over at have hjulpet.

DEL
Tidligere artikelSmertefuld neglerodsbetændelse væk på ingen tid!
Næste artikelTa’ et endelig opgør med din sukkertrang – få styr på det farlige sukker
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here