Sådan kan du bruge dine chakra til selvudvikling

0
1117
Foto: Willian Justen de Vasconcellos, Unsplash

Vi mennesker har et energisystem, som blandt andet består af 7 hoved-chakra. Chakra kan beskrives som 7 energicentre i vores krop, som fodrer vores krop med energi til forskellige fysiske, psykiske og spirituelle formål.

Det er vigtigt, at alle disse chakra er i balance, ellers vil hele systemet komme ud af balance. Du kan sammenligne det med et klaver, hvor det er vigtigt, at alle tangenterne er stemt, ellers lyder melodien ude af harmoni.

Er et eller flere af vores chakra ude af balance, vil vores energisystem være i ubalance. Det kan påvirke vores helbred, økonomi, relationer, følelser og vores følelse af at høre til i livet.

Chakra betyder hjul på sanskrit. Det er fordi vores chakra bevæger sig som et hjul. De roterer alle med forskellig fart og derved sender forskellige frekvenser af energi ud i vores energisystem.

Den frekvens, som et chakra skal have for at være i balance, svarer til frekvensen på en bestemt farve. Det er derfor hvert chakra kan repræsenteres ved en farve. Det hjælper os rigtig meget, når vi skal balancere vores chakra.

De 7 chakras betydning

Hver enkelt chakra repræsenterer forskellige fysiske, psykiske og spirituelle aspekter af vores helhed.

Jeg vil kort beskrive de enkelte chakra i vores hovedchakra system, så du kan få et lille forståelse af, hvordan det kan påvirke dit liv, hvis et chakra er ude af balance, eller hvordan dit liv kan påvirke dit energisystem, så det kommer ud af balance – harmonien gælder begge veje.

Rodchakraet – dit fundament

Nederst på rygsøjlen, ved halebenet, kan du komme i kontakt med Rod-chakraet. Rodchakraets frekvens er den langsomste af de 7 chakra og den frekvens som det roterer med svarer til den klare røde farve.

Fysisk står Rod-chakraet for vores jordforbindelse, vores sikkerhed og vores fundament. Fundamentet for os mennesker bliver grundlagt i vores første 6 år i livet. Har vi oplevet mange svigt og manglende sikkerhed i den periode af vores liv, vil det rigtig mange gange udmønte sig i ubalancer i arbejdslivet, boligsituationen, familielivet og økonomien.

Harachakraet – følelser, seksualitet og livsglæde

Lige under navlen finde du Hara-chakraet. Dette chakra roteret lidt hurtigere end rod-chakraet, og farven her vil være en klar orange farve. Hara-chakraet handler om følelser, seksualitet og livsglæde.

Har du problemer med maven, evt. oppustethed, kan det være en ubalance i Hara-chakraet, som kan skyldes, at du har gemt en masse følelser i dette område, som du har svært ved at håndterer. Akut ondt i maven kan f.eks. opstå, hvis du skal gøre noget, du er bange for, men ikke får udtrykt din frygt, men holder den for dig selv. Kroniske mavesmerter og problemer kan skyldes, at der er mange følelser, du går og gemmer på.

Solarplexus-chakraet – selvværd

Ved solarplexus lige under ribbenskanten finder du Solarplexus-chakraet, som er repræsenteret ved den solgule farve. Solarplexus-chakraet står for dit selvværd, din power og din ståen ved dig selv.

Det er fra solarplexus du udtrykker dig og udtrykker de følelser, som du holder på i dit Hara-chakra. Holder du mange følelser tilbage og ikke tør udtrykke dem – evt. på grund af lavt selvværd – så kan du opleve, at der engang i mellem kommer voldsomme udbrud af, vrede, sorg og andre følelser, som du har holdt nede alt for længe. Et balanceret solarplexus vil give dig en balanceret måde at udtrykke dine følelser. Det gælder alle følelser. Med et balanceret Solarplexus-chakra vil du ikke finde nogen følelser farlige.

Hjertechakra – kærlighed

Næste chakra er dit hjertechakra, som er repræsenteret ved forårets grønne farve. Du finder dit hjerte chakra ud for dit hjerte. Hjertechakraets energi handler om kærlighed til dig selv, kærlighed til dine medmennesker og formidling af denne kærlighed.

Det er vigtigt, at der er balance i dette chakra, da det binder alle chakra sammen. Har du mere kærlighed til andre og mindre til dig selv vil det skabe en ubalance i hele dit energisystem. Ved at arbejde med ubalancerne i de andre chakra, vil dit hjertechakra komme i balance, så dit fokus skal primært være på de tre nedre chakra og de tre øvre for at skabe balance i hjertechakraet.

Selvfølgelig kan du arbejde direkte med dit hjertechakra, men har du ubalancer på områder repræsenteret i de andre chakra, vil arbejdet med hjertechakraet ikke stikke så dybt, som det er muligt.

Halschakraet – kommunikation

Halschakraet er det næste chakra. Du kan kontakte dette chakra på forsiden af halsen. Farven som er repræsenteret ved halschakraet er den blå farve – en klar blåfarve, som en sommerhimmel, når den er smukkest. Dette chakra handler om kommunikation, at lytte og at tale.

Ubalancer i dette chakra vil ofte resulteret i, at du har svært ved at få tingene sagt, svært ved at blive hørt og svært ved at lytte til dig selv og andre.

Pinealchakraet – intuition, fokus og koncentration

Det næste chakra er pinealchakraet også kaldet ”det 3. øje”. Dette chakra finder du i panden mellem øjenbrynene. Her handler det om intuition, fokus og koncentration. Farven, som er repræsenteret her, er den indigo blå farve, en dyb mørk blå farve.

Ubalancer i dette chakra vil resulterer i manglende koncentration, uklarhed i forhold til dit livsformål, din livsvej. Mange mennesker med depression vil have en ubalance i dette chakra. Mennesker med bl.a. vinterdepression vil have underskud af energi i dette chakra, og en tilførsel af lys vil kunne hjælpe i mange tilfælde.

Kronechakraet – det sprituelle

Det sidste og det hurtigst roterende chakra af de 7 hovedchakra, er kronechakraet som du finder på toppen af hoved.

Dette chakra er repræsenteret ved to farver den violette og den hvide farve. Dette chakras energi handler om det spirituelle; viden om, at der er noget der er større end en selv. Viden om, at vi ikke er alene. Kronechakraet kommer tit i balance i takt med, at man arbejder med de andre chakra, og det er vigtigt at vide, at uden balance i Rodchakraet, vil det ikke kunne komme balance i kronechakraet. Det er vigtigt for helheden, at du har rødderne i jorden og hoved ind i himmelen.

Brug dine chakra til selvudvikling

Har du ubalancer i dit liv, kan du se på, hvilke chakra det relaterer til og begynde at arbejde med dette chakra. Det gode ved at starte med et chakra er, at den balance du skaber her vil smitte af på de andre chakra.

Du kan arbejde med dine chakra på rigtig mange måder, og du skal finde den eller de måder, som passer bedst til dig (dem som tiltaler dig mest). Du kan bruge meditation, farver, massage, lyde, krystaller, yoga, healing, terapi og meget mere.

Det vigtigste er, at du er bevidst omkring, hvilke emner du bearbejder, og så tager dit udgangspunkt der. Vil du f.eks. arbejde med din evne til at lytte til dig selv, så kan du mediterer på dit halschakra, gå i tøj som har farven svarende til dette chakra – dvs. blå, når det gælder halscharkaet. Et blåt tørklæde eller en blå bluse. Du kan omgive dig med blå ting og gå med en blå krystal i lommen eller om halsen. Så er det selvfølgelig vigtig, at du går dybere og bearbejder de ting, som er årsagen til blokeringen. Dette kan du med fordel gøre ved hjælp af drømmetydning, en terapiform, som du har det godt med. Jo dybere du går, desto mere solid bliver balanceringen af dit chakra.

Bevidsthed og selvudvikling gennem dine chakra er en god måde at blive klogere på sig selv og slippe fri af uhensigtsmæssige mønstre, som er grundlagt i fortiden og som forhindre dig i at have det liv du ønsker dig.

Kursus i chakra og selvudvikling

Ønsker du at arbejde med dine chakra, så kan du gøre det gennem online kurset ”Chakra og Selvudvikling”. Dette kursus giver dig indsigt i og viden om alle chakraene og værktøjer til at arbejde med dine ubalancer trin for trin.

Du kan tage en test for at få et hint om, hvilke af dine chakra, som er ude af balance.

Kurset kan du læse mere om her

Den gratis chakra test kan du tage her

DEL
Tidligere artikelCannabis – nu rykker det i Danmark!
Næste artikelEr du kørt op eller ned i din mentale elevator?
Maj Westphal brænder for en passioneret livsstil (passion-lifestyle), selvudvikling og sundhed. Hun er en nørd i harehøjde og elsker at fordybe sig i emner og derefter formidle dem, så alle kan bruge det. Maj arbejder bl.a. med energiterapi og udvikling af onlinekurser i selvudvikling. Efter 20 år i et alm. job, sprang hun ud som selvstændig for 4 år siden og lever i dag efter begrebet 'passion-lifestyle', som hun hjælper andre med at komme i gang med. Kontaktoplysninger på Maj: +(45) 245 245 20 eller mail: maj.westphal@muninn.dk. Du kan også se mere på lederskabmedhjertet.dk og livetsbalance.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here