Er du kørt op eller ned i din mentale elevator?

0
312
Foto: Unsplash

Du kender det godt. Nogle dage er humøret højt, og du kan klare det hele. Andre dage er det svært bare at komme ud af sengen.

Nogle dage er det o.k., sådan gennemsnitligt. Vi kan symbolisere det ved en elevator. Hvis du stiller dig ind i en udvendig glaselevator og kører til tops, så er der et kæmpe udsyn og overblik. Hvis du er midt i, er det noget begrænset, og hvis du er i kælderen, så er alt mørkt.

Når vi så kobler det mentale velbefindende ind på elevatoren, så har du på toppen: overskud, kærlighed, friske tanker, kreativitet.

I midten lever du dit liv, og får alt til at fungere, med glæder og sorger.

I kælderen ser alt mørkt ud, du har svært ved at få livet til at fungere. Dit tankemylder er voldsomt.

Og så er der alle niveauer ind imellem. Vi svinger fra dag til dag, nogen gange fra minut til minut.

Hvad er det der trækker dit mentale velbefindende ned mod kælderen?

Det er dine tanker og følelser. Når du er på toppen af elevatoren, har du overskud til at lade tanker være tanker og bare fokusere på at være til stede i nuet. Du lader ikke tanker om gamle hændelser påvirke dig. Du bekymrer dig heller ikke om fremtiden.

Når elevatoren går nedad, er det fordi, du lægger vægt på – fokuserer på tanker og følelser. Dine tanker bliver ligesom en jernkugle, der trækker elevatoren nedad.

Hvad kan du selv gøre?

Giv slip på tankerne, lad dem passere. For at få friske tanker ind i hovedet, kan du tænke på en positiv ting fra dit liv, måske en ferie. Men prøv derefter også at give slip på de tanker, og find en ro inde bag tankemylderet.

Det er roen, som gør, at du kan befinde dig mere og mere i nuet, hvor dine tanker blot er tanker – uanset om de virker dårlige eller gode. Med bevidstheden på nuet vil du blot registrere, at du har tanker og kun handle på dem, du finder hensigtsmæssige for dig at handle på – ingen automatiseret reaktion.

De dage, hvor du alligevel havner i kælderen, må du bare tage som en oplevelse. Lad være med at tage store beslutninger på de dage, men bare lev så godt som muligt med en viden om, at i morgen bliver en bedre dag.

Få mere viden om din mentale elevator

Det lyder nemt, og det kan det være, når du finder ind i forståelsen af, hvordan det hele hænger sammen. Der er ikke nogen, der kan lære dig dette, og der er slet ikke noget, du skal lære, men der er mange, der kan hjælpe dig til at forstå, hvad du selv kan gøre for at finde forståelsen inde i dig selv.

Foreningen www.3pdk.org afholder forskellige arrangementer, bl.a. et ugentligt videomøde, hvor der snakkes om denne forståelse. Dette er et af flere arrangementer, som er gratis for alle at deltage i.

Der er også nogle arrangementer, som kun er for medlemmer af foreningen. Se mere på hjemmesiden.

DEL
Tidligere artikelSådan kan du bruge dine chakra til selvudvikling
Næste artikel12 myter om søvn – kender du dem alle?
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here