Cannabis – nu rykker det i Danmark!

7
597
Foto: Daniel Hjalmarsson, Unsplash

Cannabis konference på Christiansborg

”Tag ansvar – Drop forbuddet”. Det var titlen på en konference på Christiansborg om cannasbis 22. juni 2018. Konferencen var arrangeret af Torsten Gejl fra Alternativet i samarbejde med Gadejuristen.

Det var en magisk dag. Jeg deltog fordi jeg var nysgerrig og som bestyrelsesmedlem for Foreningen for Legalisering af Cannabis (FFLAC). Og her var en helt særlig mulighed for at mødes med en række ligesindede personer og møde et par særligt inviterede udenlandske talere. De to talere har haft en stor indflydelse på flere landes legaliseringsproces rent politisk.

Tamar Todd er leder af Drug Policy Alliances juridiske afdeling. Hun har rådgivet regeringer i både Uruguay og Canada om cannabis-legalisering og været involveret i reformarbejdet i Colorado og Californien.

Steve Rolles er politisk analytiker i den britiske tænketank Transform, der arbejder med narkotikapolitik med særligt fokus på regulering.

Konferencen kan ses via dette replay

Fem pro-cannabis partier

Torsten Gejl lavede efterfølgende denne korte Live-video. Her fortæller han, at de fem pro-cannabis partier har lovet at bruge efteråret 2018 på at få sat en model sammen vedrørende en legalisering af cannabis.

Se klippet her

Det bliver spændende at følge den politiske udvikling den nærmeste tid. Flere politiske kræfter vælger at stå sammen og få gjort noget ved denne legaliseringsproces.

Første cannabismesse i Kbh – skal du med?

For første gang nogensinde i dansk historie er der cannabismesse i Danmark.
Det sker, når North Grow Expo åbner dørene i weekenden 7-9 september 2018.

Facebook Live om Cannabis

Vil du gerne følge med i, hvad der sker, så se mine Facebook Lives om Cannabis hver anden søndag i ulige uger. Normalt går jeg live via min egen Facebook profil. Kommer jeg på gæsteoptræden andre steder, så annoncerer jeg dette nogle dage i forvejen.

Flere gode links om Cannabis

I det eneste år har jeg har stor glæde af en gruppe på Facebook, som hedder Afkriminaliser cannabis. (AKCDK). Den indeholder en guldgruppe af referencer, link, videoer og artikler med tusinder af timers fagligt velfunderet indhold.

Der er også en hjemmeside, men der er under ombygning i skrivende stund. Se mere, når den er klar via linket her.

Flere produkter i Danmark

Der sker rigtig meget inden for Cannabis verden i disse år. Flere og flere firmaer ser lyset, og vælger at ”høste” grønt guld. Selv i Danmark sker der noget. Møllerup gods og Bornholmhampen har diverse produkter.

DEL
Tidligere artikelDrop deodoranten – det bør du bruge i stedet (Del 5)
Næste artikelSådan kan du bruge dine chakra til selvudvikling
Steen Leithoff er foredragsholder, inspirator, coach og hjælper andre med at realisere deres målsætninger som certificeret Goal Mapping Practitioner. Steen Leithoff har desuden en fortid, som vidensformidler i helsekostbranchen med speciale i essentielle fedtsyrer og antioxidanter. Steen er i LifeWave regi kendt for sine peptalks om Theta Nutrition. Kontaktinfo: www.steensforedrag.dk.

7 KOMMENTARER

 1. Regeringen og medicinal industrien arbejder sammen. Man kører stadig skræmme billedet om unge der ryger hård Indica og bliver nogen sløve ugidelige unge. Og ja det er dårligt for indlæringsevnen og korttids hukommelsen. Men unge har det med at overdrive og experimentere. Når de gør det samme med alcohol risikerer de at falde om og dø. Har reddet en ung mand der drattede om udenfor. Ambulance folkene sagde at 10 min. længere og han var død. Indica er til afslapning om aftenen og tager smerterne. Sativa er mere opkvikkende og tager stadig smerterne. Når man ryger kommer virkningen lynhurtigt. når man spiser det tager det op til flere timer. Olien optages relativt hurtigt ved at lade den blive optaget via slimhinderne i mundhulen. THC’en forstærker CBD’en og det er THC’en der er mest effektiv overfor kræft. Regeringen holder det ulovligt fordi det er meget billigere og meget bedre end det dyre syntetiske medicin. Når det er sagt er det fordi at regeringen ikke er interesseret i raske folk. Der er mange penge i at holde folk på medicin samtidigt med bedre kontrol og styring. Kortere levealder. Bayer (monsanto) har lavet et gmo strain med minimal THC i. Udover det er vanvittigt dyrt er det osse giftigt for kroppen. Husk GMO blir lavet med bakterier og skal være hårdføre overfor sprøjte gifte som roundup. Rick Simpson i Australien har kureret over 5000 med hans egen hjemmelavede cannabis olie med højt indhold THC. Men Jeg tænker mere på andre livsstil sygdomme som stress, smerter og især Parkinson.

  • Hej Johnny…
   Takker for dit fyldige svar. Vedrørende temaet Cannabis versus alkohol – og taber alkohol altid…
   Hæftede mig ved denne sætning her.
   “Bayer (monsanto) har lavet et gmo strain med minimal THC i”. Kunne du finde lidt info (link) vedrørende dette.
   Masser af venlige hilsner fra Steen.

  • Hej Allan….
   Ja, det er det eneste rigtige…..
   Og lad alle politiske partier få valgt en cannabisordføre ligesom, Alternativet har valgt det ved Torsten Gejl.
   Masser af venlige hilsner fra Steen.

 2. Kort info. Siden jeg skrev dette indlæg, er jeg begyndt at holde mine Facebook Lives fra min gruppe i stedet for fra min profil.

  Se med her….. fremover.. Altså med mindre jeg er gæstetaler andetsteds.

 3. Fin opdatering af hvad der sker lige nu på cannabisområdet. Og husk at at stille spørgsmålet: Hvorfor er det så vigtigt for syge mennesker at indtage cannabis, når det er så farligt for raske mennesker?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here