Hurtigt lindring af smerter fra artrose i tommelfingerled

1
2338

Jeg har haft artrose i mine tommelfingerled, så lang tid jeg kan huske tilbage. Det er der hele tiden, mere eller mindre. Min mormor havde det, og min mor har det, så jeg tror det er noget som er gået i arv, selv om der rent videnskabeligt er en sparsommeligt viden om det.

Mine symptomer er værst, når jeg har overbelastet mine tommelfingerled. Jeg er højrehåndet, og derfor bliver min højre tommelfinger ofte mere belastet end venstre.

Da jeg var barn, kan jeg huske, at min mormor kunne finde på at slå sin tommelfingerrod ind i ryggen på en stol eller i kanten på bordet. Dengang forstod jeg ikke, hvorfor hun sad og gjorde skade på sig selv. I dag forstår jeg hvorfor. Nu gør jeg det selv ind i mellem, når smerterne er for store. At skrive i hånden eller strikke for meget gør, at jeg har ondt i flere dage efter og ikke kan gribe med tommelfingeren.

Plastre på tommelfinger

For nogle måneder siden skete det igen. Jeg kunne ikke lade være med at strikke. Jeg har nogle skønne børnebørn, som gerne vil have hjemmestrikkede ting, så jeg strikkede løs. Nu skulle trøjen altså være færdig, for jeg havde et nyt projekt jeg ville i gang med. Resultat var store smerter.

Nu er jeg så heldig at jeg har mit lille husapotek, LifeWaves lysterapiplastre. Jeg fandt det brune Energy Enhancer, som jeg satte på den ene side af ledet og et hvidt, som jeg satte på den anden side. Derefter placerede jeg et Carnosine-plaster midt imellem disse og der gik ikke engang 5 minutter, så var smerten næsten helt væk. Langsomt forsvandt smerten.

Dagen efter tog jeg nye plastre på, og jeg gentog proceduren i tre dage. De smerter, som jeg havde i de dage, hvor jeg brugte plaster, var ingenting i forhold til, hvad jeg plejer. På fjerdedagen var der ingen smerter tilbage.

Normalt kan det faktisk tage helt op til en uge, hvor jeg virkelig er handicappet, fordi jeg ikke kan gribe noget. Det gør virkelig ondt, og jeg kan godt finde på at slå tommelfingeren ned i et eller andet for at få en anden smerte. Så det har været en lettelse at opleve, at plastrene lindrer smerten hurtigt.

Hvad er artrose?

 • Artrose er en gigtsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene gradvist ødelægges.
 • Af de over 200 gigtsygdomme, der findes, er artrose den mest udbredte
 • Alle led kan rammes af artrose, men følgende er hyppigst ramt: Tommelfinger, storetå, hofte, knæ
 • Over 300.000 danskere har fået diagnosen slidgigt
 • 150.000 danskere oplyser selv, at de har slidgigt – det vil sige er generet af smerter og har problemer med at gå, bære eller gribe
 • Nogle lever fint med slidgigt, mens andre har voldsomme smerter
 • Slidgigt påvirker både funktionsevne, bevægelighed og livskvalitet
 • Slidgigt kan ikke helbredes, men man kan lindre smerterne og forsinke en forværring af sygdommen.
  Kilde: Gigtforeningen

1 KOMMENTAR

 1. Pragtfuldt skriv kære du…
  Husker tilbage og finder indre billeder i barndom, hvor både min farmor og mormor netop klagede over disse udfordringer – og også sad og bankede deres fingerknogler armlænet – og lille Steen her fattede “hat”…

  Kom gerne med flere af den slags super gode skriv…. 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here