Giv dit liv en glad smiley

0
181

Er du optimist og tænker altid positive tanker om i dag, om i morgen og om fremtiden? Eller har du en tendens til af fokusere lidt for meget på det, som ikke går så godt, det du er ked af og mennesker du er frustreret over osv.?

Dine tanker er nok den væsentligste faktor for din livskvalitet og din sundhed. Hvorfor? Fordi du ved at fastholde din bevidsthed i negative tanker påvirker både dit fysiske og mentale velbefindende.

Tag bare alle de mennesker, som har fået en diagnose på stress eller depression. Det er som oftest, fordi de – ganske ubevidst og uskyldigt – holder fast i tanker om at være f.eks. utilstrækkelig, mindeværdig, syg eller 1.000 andre negative følelser.

Men sagen er, at de jo ikke ER dumme, syge, utilstrækkelige osv. Alle oplever at være i en tilstand, hvor man føler sig dum, mindreværdig, utilstrækkelig osv. Det vigtige er dog, at du i din kerne er et sundt, rask og helt menneske i balance.

Dit mind-set har afgørende indflydelse på din livskvalitet. Når du, i dine tanker, identificerer dig med en tilstand – bliver du den. Men alle de nævnte tilstande er midlertidige, og når du erkender det, så har du ikke behov for at identificere dig med en midlertidig tilstand.

Hænger du fast i dårlige oplevelser i fortiden?

Når vi ikke kan finde ud af, at leve et godt liv, handler det om, at vi hænger fast i gamle tanker. Faktum er dog, at det eneste sted vi kan leve – er LIGE NU og her. Hvis vi holder os fast i de gamle tanker, så forsøger vi at leve i fortiden. De ting, der er sket – ER sket, og de eventuelle følelser, der blev dannet i os, ud fra det der skete, kan bearbejdes. Uanset hvad vi har været udsat for, er det følelserne omkring det, der skete, som holder os fast.

En følelse har ikke et liv uden en tanke, så derfor er det tankerne omkring det, der er sket, der holder os fast i fortiden.

Hvis vi omvendt dagdrømmer om fremtiden – eller måske frygter den – så er vi heller ikke til stedet i nuet. Så udfordringen er, ikke at lade os blive fastholdt i fortidens eller fremtidens tanker.

Nøglen til at leve i nuet

Nøglen til at leve i nuet, er at få ro på dine tanker. Det gøres ikke ved at lære nye teknikker eller praktisere et eller andet. At få ro på dine tanker kommer ud fra disse erkendelser:

• Tanker kommer og går – op mod 45.000 pr. dag.
• Tanker er ikke noget du SKAL reagere på
• Tanker er ikke nogen, du selv har skabt
• Tanker får først værdi – og betyder noget for dig, hvis du fokuserer på dem og dermed skaber en følelse i dig
• Tanker er ALTID grundlaget for de følelser du har i dig
• Tanker kan udskiftes på en brøkdel af et sekund.

Tilgivelse bringer dig selv videre

På min Facebook side, kan du finde en video med en overlever fra Auswitch koncentrationslejren i 2. verdenskrig, som var underlagt dr. Josef Mengeles eksperimenter. Hun taler om, hvordan tilgivelse er en god vej til at kunne komme videre i sit liv, uanset de forfærdelige ting, som en person har været udsat for. Tilgivelse er en handling i nuet, for at bringe dig selv videre. De tanker og følelser, du har omkring det, der er sket for dig i din fortid, kan forsvinde, ved at være i nuet, og evt. tilgive de mennesker, du mener har gjort dig skade tidligere i dit liv.

Og husk så lige …

Der er selvfølgelig mange andre ting, som spiller ind i forbindelse med din livskvalitet end dine tanker. Har du en sund krop og er i god form, så er du også typisk mere positivt.

Styrk dig selv og din sundhed:

  • Drik masser af vand hver dag
  • Spis sund mad, primært økologisk
  • Indtag de nødvendige kosttilskud
  • Overvej en detox-kur.

Et par nyttige links

Non-profit organisation med fokus på 3PDK – 3pdk.org
Sydney Banks – sydneybanks.org
Three Principles Global Community – 3pgc.org

DEL
Tidligere artikelNirvana – det gode humør er landet i Danmark …
Næste artikel5 fantastiske sundhedstip, der virker! Nysgerrig – se dem her
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here