5 fantastiske sundhedstip, der virker! Nysgerrig – se dem her

0
296

Jeg har altid været optaget af at gøre noget godt for min krop. Jeg vil have en sund krop, men hvordan navigerer man lige i det med alverdens input og holdninger til en sund krop. Det, der er rigtig i dag, kan være forkert i morgen

Jeg har – som rigtig mange andre – været igennem perioder, hvor jeg mere eller mindre følte mig forkert hele tiden. Jeg følte slet ikke, at jeg kunne leve op til de ”krav”, der var gældende lige nu.

I dag er jeg i 40’erne, har store børn og meget mere ro i mit liv. Jeg har ikke længere fokus på, hvad jeg tror, jeg skal leve op til eller på, hvad andre mener. Jeg har fokus på, hvad sundhed er for mig. Jeg har fundet min vej til et godt liv. Jeg har fundet ud af, hvad der fungerer for mig og min familie i den hverdag, vi har. Nu er der bare et herligt flow i ugen, hvor det føles sundt og fornuftigt at være til.

Her er mine 5 bedste sundhedstips – 5 tips som er helt fantastiske for mig. Ja, de virker. Det lover jeg.

1) Planlæg en varieret kost

Planlægger du en varieret kost, så spiser du generelt sundere. Du undgår nemlig alle de hurtige og dumme beslutninger, når du er presset og stresset.

Jeg går meget op i at få en varieret kost. Intet er forbudt, men alt med måde, og så skal det helst være hjemmelavet. Sådan har det altid været – også da mine børn var små, og hverdagen mere hektisk. Jeg laver bare en stor portion kylling i karry, spinatlasagne, fiskedeller eller lignende, så der bliver til to dage eller en rest.

Vi har ofte en ugedag, der hedder ”genudsendelse”. Den mest travle dag kommer ugens rester ind, måske frisket op med et eller andet. Så har vi faktisk en lille lækker buffet.

Og så planlægger jeg! Jeg laver en madplan for ugen og køber ind efter det. Så kan det godt være der undervejs rykkes rundt eller slettes, for det er jo også vigtigt at kunne være impulsiv. Men planen gør, at jeg sjældent bruger tid det vanskelige spørgsmål “Hvad skal vi spise i aften?” om eftermiddagen, når man er træt.

Søndag er ofte min snitte dag. Så bruger jeg en times tid med skøn musik på, og så ordnes grøntsager, der puttes i poser. Uanset hvor sent jeg er hjemme, så kan jeg altid hive f.eks. snittet spidskål, peberfrugt, gulerødder frem og smide i en wok med kokosmælk, og så evt. ristede nødder på. Er du småstresset og synes, det er svært at få sund hjemmelavet mad på bordet, så brug mit snitteråd. En time om søndagen er rigtig godt givet ud, for der er lækkert mad klar til både eftermiddagssulten og aftensmaden.

2) Opbyg en stærk krop i balance

En stærk og sund krop er en krop i balance. Få fokus på, hvilken form for motion der er godt for dig. Har du ondt, så find ud af, hvordan du kan træne optimalt uden at belaste kroppen. Det kan være en kæmpe stor hjælp at få en personlig træner i en periode. Måske bør du også overveje/supplere med alternative veje – det gør jeg.

Det er så vigtigt at holde kroppen i rimelig form. Den er skabt til bevægelse og bliver ikke slap og svag, hvis man stopper. Måske har man en sygdom, der giver smerter, og så kan tanken være ulidelig.

Det helt fantastiske ved kroppen er, at den udskiller adrenalin ved udøvelse af sport, og det dulmer smerter. Jeg har leddegigt, og det kunne jo være fristende at sætte mig i stolen og bare have ondt. Heldigvis har jeg lært mange tricks til f.eks. vejrtrækning og motion, som gør, at smerter kan holdes væk elle nede.

I mit lokale center hyrede jeg en personlig træner. Jeg fortalte om de ting, jeg ikke kan, eller som ikke er godt for mig – f.eks. at have belastning på hænderne. Og det var en fantastisk gave. En personlig træner kan nemlig skræddersy et program, der træner din krop på mange måder uden at lave unødige belastninger. Det er så vigtigt at få opbygget en stærk core, som kan bære dig resten af livet.

Jeg prioriterer at bruge penge på at få en god kropsterapibehandling, healing, akupunktur, BARS eller lignende for at få balance i kroppen. Jeg ønsker balance, da det giver mig en god ro. Jeg prioriterer også at bruge penge på produkter fra LifeWave – igen ja, det er dyrt, men det virker som akupunktur og er UDEN kemi og bivirkninger. Jeg kan undgå f.eks. at bruge smertestillende piller. Jeg kan hjælpe min krop til at opretholde det gode liv.

3) Smil til verden – så bliver du glad (og sund)

Øv dig i at fokusere på alt det gode, som sker, frem for den ene ting, som kan få dig helt ned i kulkælderen. Et positivt sind, giver bare et liv med højere livskvalitet … og formentlig også indirekte øget sundhed. Skriv 3 gode ting ned, du har oplevet hver dag.

Jeg er bestemt ikke typen, som går rundt og er evigt glad. Jeg har oplevet svære ting, som har været utrolige hårde og påvirket mig meget. MEEEN … det at tage ansvar for mit liv og min glæde har været en stor øjenåbner. I starten var min strategi bare: ”Fake it till you make it” – altså smil, vær glad, grin med – fokuser på det positive, så må det uundgåeligt gøre dig glad. Og jo, det virker! Jeg har i den grad fået sat fokus på det positive.
Jeg er meget bedre til at hive i den usynlige elastik, jeg har sat om håndleddet, for at snappe mig ud af situationer, som jeg tidligere ville have ladet mig påvirke af negativt.

Når man smiler så hopper hjernen med på spøgen og bliver faktisk glad. Jeg siger ikke, at man skal undertrykke de svære følelser, MEEN man skal lære at acceptere og være i dem – og fokusere på glæde og optimisme.

4) Accepter og elsk dig selv

Lad nu være med at presse dig selv ud over kanten. Accepter dig selv som du er. Alt for mange kræver så meget af sig selv, at de ender i en spiseforstyrrelse eller overtræning og ryger helt ud af balance med deres krop.

Jeg vejer også 5 kilo for meget ligesom så mange andre kvinder – men jeg straffer ikke længere mig selv for det. Jeg elsker min krop med de strækmærker, mine fødsler har givet. Jeg elsker mine ar fra ungdommens mod. Jeg har det også fint med, at min mave folder, når jeg sidder. Jeg har sågar opgivet at suge maven ind en hel aften. Jeg retter ryggen og smiler og ved, at jeg lever et skønt liv. De 5 ekstra kilo er ikke afgørende for mit og andres syn på mig (i øvrigt befriende så lidt andres mening om en betyder, når man bliver ”voksen”, fordi man hviler meget mere i sig selv).

5) PYT!

Pyt! Det må simpelthen være det absolut vigtigste ord i dette indlæg. Jeg bruger det selv ofte og siger igen og igen til mine børn, at de skal huske at bruge det. Det er o.k. ikke altid at være perfekt.

Det er så utrolig vigtigt ikke at lade sig gå på, når tingene går skævt, når omgivelserne giver modstand, når kroppen ikke vil, når madplanen gå fløjten og ender med pizza, når tankerne blev negative. Vær i følelsen og anerkend den: ”Hmmm, lige nu er jeg ked af det, har ondt, er sur eller noget helt fjerde. Og sig så: PYT! – tag en time out. Tro mig, det kan være enormt befriende at give slip.

Hvad er dine bedste sundhedstips? Del dem her. Husk på ‘Sharing is caring’.

Jeg sender masser af kærlige og gode tanker afsted og håber, at du kan bruge en ting eller to til at skabe balance i dit liv. Hvis du vil prøve BARS-behandling eller produkter fra LifeWave, så er du i øvrigt velkommen til at kontakte mig. Jeg har efterhånden stor erfaring som behandler og forhandler af LifeWave-produkterne.

DEL
Tidligere artikelGiv dit liv en glad smiley
Næste artikelSådan kan du slå din løberekord – helt uden at ramme muren
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here