Av mit knæ – nem smertelindring med plastre

0
477

Siden vinterferien har jeg været medlem af et af byens mindre træningscentre. Jeg har givet mig selv den udfordring af prøve holdtræning – specielt de timer jeg ikke har forsøgt mig med tidligere. Jeg har også hyret en personlig træner, som laver et program til mig og min formåen (har leddegigt, og der er derfor visse øvelser jeg ikke må lave). Det kører over alt forventning med vedholdenhed og træningsglæde – lige det, jeg havde håbet på.

En holdtræning, som jeg har genoptaget fra tidligere tider, er spinning/bike. Jeg elsker simpelthen, hvordan kroppen virkelig kan blive tonset igennem, når man koncentrerer sig maksimalt og ikke bare lader benene rulle derud af. Så minimum hver tirsdag sidder jeg klar i sadlen og bliver topmotiveret af instruktøren.

En tirsdag for ikke længe siden sad jeg klar igen. Jeg justerer på tempo og belastning undervejs efter guidelines. Jeg bruger en del fokus på at sidde korrekt, spænde i coren og på at få maksimal udholdenhed og ramme flest mulige muskler. Jeg øver mig i at bruge benene til både at træde og at hive. Det er vildt så effektfuldt, det er.

Hvad der nøjagtigt skete denne tirsdag, ved jeg ikke. Måske for meget belastning, måske en minimal skæv vinkel på ben … Faktum er, at da jeg kommer hjem og bliver kølet ned, begynder mit højre knæ at værke. Jeg puttede is på flere gange i løbet af aftenen og håber, at smerten aftager.

Jeg kan godt mærke, at det murrer, da jeg går i seng, og om natten gør det rigtig ondt. Jeg har svært ved at finde ro. Pokkers! Jeg er dog overbevist om, at der ikke er gået noget galt i knæet, og at der kun er tale om belastning. Det passer mig dog rigtig dårligt, da jeg jo skal træne mit eget program onsdag.

Frem med smerte- og antistressplastre

Onsdag morgen beslutter jeg mig for at finde plasterkassen frem. Jeg finder et sæt smerteplaster, IceWave, og et Aeon, som er antistressplastret, der mindsker inflammation i kroppen.

Jeg sætter det brune IceWave på indersiden af knæet og det hvide på ydersiden. Aeon bliver placeret over knæskallen. Det tager ikke mange minutter, så er knæet smertefrit. Herligt igen at kunne gå almindeligt og op og ned af trapperne.

Jeg er dog ikke overmodig på nogen måde. Jeg har enorm respekt for vigtigheden af restitution, så jeg beslutter mig for at smide træningstasken i bagagerummet og så lige vurdere knæet over dagen.

Det går helt problemfrit, så jeg tager til træning, hvor jeg varmer op i crosstrainer uden problemer og derefter laver jeg mit almindelige træningspas – dog uden benpres. Før jeg skal i bad tager jeg plastrene af for at mærke status, og der er en lille murren, men ingen smerte. Alligevel vælger jeg at sætte plastre på igen – denne gang Aeon for at mindske inflammationen sammen med Carnosine, som genopbygger på celleniveau. De bliver bare siddende til de falder af af sig selv, og herefter har der ingen udfordringer været med knæet.

Find fotoguide i TOHUMAN app

Plastermetoden kender jeg fra tidligere. Jeg har hjulpet en ung mand, der spiller badminton med hans knæsmerter ligesom kæresten fra tid til anden har knæ, der driller efter løb (siden operation for meniskskade).

Havde jeg ikke kendt metoden, så havde jeg fundet min TOHUMAN app frem på telefonen og havde søgt på ”knæsmerter”. Så kan man nemt se på billederne, hvordan plastrene skal placeres. Så bliver det ikke nemmere

DEL
Tidligere artikelSP6 en vidunderlig gave for mine nervesmerter
Næste artikelSkål i sunde shots!
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here