R.I.P. for os der er i live

2
302
Foto: Andrew Ly, Unsplash

R.I.P. er forkortelsen af det latinske ord ’requiescat in pace’ (på engelsk ’rest in peace’), som betyder ’ må han/hun hvile i fred. Vi bruger det i nekrologer, dødsannoncer og på gravsteder.

Men for mig er ordet netop vigtigt, mens vi er i live. Ville det ikke være skønt at være i stand til at have indre ro hver eneste dag, du lever, så alle daglige forhindringer langt nemmere kan overkommes.

Hvad hindrer dig i at finde indre ro?

Dine tanker!

Tanker, som du helt uskyldigt bærer med dig, fra alle mulige episoder i dit liv, som har sat sig i dig, som begrænsende overbevisninger.

En af min begrænsende overbevisninger har været min egen selvopfattelse af, at jeg skulle være den stille dreng i baggrunden. Jeg skulle ikke ses eller høres og deltog derfor altid kun perifert i familiens aktiviteter.

Mange unge menneske har i dag den overbevisning, at alt skal være perfekt – ellers er de ikke perfekte. Ingen karakterer under den højeste er acceptabelt.

Tænk lige et øjeblik på, hvilke begrænsende overbevisninger du ”bærer” rundt på.

Dine begrænsende overbevisninger styrer din adfærd

Det gode er, at vi har en fabriksindstilling, som vi er i stand til at komme tilbage til. Den fabriksindstilling rummer en indre ro og en klarhed i vores bevidsthed, så vi træffer gode valg for os selv.

Har du tænkt på, at en baby ikke er begrænset af tanker. De lever under 4 ”S’er”:

• Spis
• Sk..
• Smil
• Sov

Enkelt ikke!

Sådan er det voksne liv ikke, fordi tanker fra fortiden bliver hængende i os og påvirker, hvordan du oplever verden lige nu. Hvis en af dine begrænsende overbevisninger er, at alt skal være perfekt i din bolig, så vil du bruge meget tid på oprydning og rengøring. Hvis du samtidig har mindre børn, vil du gå glip af tid sammen med børnene eller måske i stedet få for lidt søvn.

Har du på et tidspunkt oplevet, at der var en ro i dine tanker, så det nærmest føltes mærkeligt – måske helt tomt? Og med den ro kom der pludselig en følelse af kærlighed, sådan en boblende fornemmelse i kroppen? Måske, men ikke nødvendigvis til en bestemt person, nok mere sådan en generel fornemmelse. Så er du tilbage i fabriksindstillingen.

Den indre ro kan komme til udtryk på mange måder. Du kan også få masser af idéer og kreativiteten blomstrer, når der er ro indeni.

Hvad giver dig ro i sindet? Foto: Franciele Cunha, Unsplash

Jeg oplever selv roen, når jeg laver et puslespil. Jeg bliver fuldkommen opslugt, alle tanker er væk. Det er kun puslespillet, der er i fokus. Du kan blive opslugt af mange ting, bøger, film og alle mulige hobbyer. Dit fokus er i nuet, og dermed er fortidens tanker ikke længere aktive. Men det er kun smagsprøver på, hvordan vi kan have det mere af tiden. Optimalt kan man sige, at vi skal leve i en meditativ tilstand, bare uden at meditere, fordi alt kommer helt naturligt til os.

Sådan trykker du på ’reset’

For at finde tilbage til fabriksindstillingen (reset-knappen), er det vigtigt at forstå de 3 elementer, der ligger bag:

 • At vi kan tænke (det er selve begrebet ’at kunne tænke’ – ikke vores personlige tanker)
 • At vi har en bevidsthed, som kan omsætte tanker til f.eks. handlinger
 • At vi indeholder en livskraft, en form for energi, som holder os i live. Det er samme livskraft, som sørger for at frø bliver til blomster, agern til egetræer osv.

Dette kan være nemt at forstå intellektuelt, men det er ikke nok. Inden i dig selv, skal du kunne mærke – ”det her er bare rigtigt!” Ikke at der nødvendigvis er en forklaring eller årsag, men du kan bare mærke, at det er rigtigt.

Der er selvfølgelig mere end disse ord. Ord i sig selv kan ikke forklare denne forståelse. Når du begynder at indse, at du f.eks. ikke behøver at forsøge at ændre din partner, så vedkommende bliver, som du ønsker, men at du i stedet giver vedkommende plads til at være sig selv, så vil der opstå en anden form for intimitet mellem jer end den aktuelle.

Et andet eksempel er, hvis du har siddet fast i en bilkø og er blevet godt og grundigt sur. Er det så bilerne, der har gjort dig sur? Næppe. Det er dine egne tanker, men det er nemt at tro på, at det er de ydre omstændigheder, der har sørget for, at du blev sur. Det er altid inde fra dig selv, at dine følelser kommer. Tanker og følelser hænger uløseligt sammen.

Jeg har de seneste 4 år fordybet mig i denne forståelse. Jeg har deltaget på nogle online kurser, set massevis af webinarer, hørt masser af podcasts, læst en del bøger og her i 2019 deltaget i et udviklingsforløb. Jeg har intellektuelt forstået meningen, men jeg synes ikke rigtig, at det skabte den store forskel i mit liv.

Det var først, da jeg pludselig ikke længere skulle møde op på arbejde den næste dag, som jeg ellers havde gjort i mange år, at jeg fandt ud af, at der var sket noget i mig. Til min egen overraskelse kunne jeg mærke, at jeg stadig var helt OK, og at jeg havde det (og stadig har) det godt. Og det selvom jeg ikke længere havde et job.

Derfor deler jeg nu ud af denne forståelse, så flere kan finde tilbage til vores mentale fabriksindstilling, og slippe ud et negativt tankemylder. Hvis du gerne vil høre mere om dette, så holder jeg foredrag om emnet.

R.I.P. i livet.

DEL
Tidligere artikelTræk vejret – din sundhed afhænger af det
Næste artikel6 spændende influencers guider dig til vegansk livsstil (DEL 2)
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

2 KOMMENTARER

  • Kære Jill
   Tusind tak for kommentaren.
   Hvis i på arbejdet, ønsker ny inspiration, er jeg klar til at komme med et foredrag. Det vil være til en fornuftig pris, da jeg jo ved, hvor du arbejder 🙂
   Mange hilsner
   Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here