Er en ny tilværelse kun én ny tanke væk?

0
176

Jeg deltog for nylig i 3P DK’s årlige sammenkomst med workshop med coach Kimberly Hare fra England. Vi udforskede bl.a., hvordan tanker er de styrende elementer i vores mentale velbefindende.

Kimberly Hare skriver i sin bog ”The He’Art of Thriving” , at når vores tænkning bliver ”overskyet eller tåget”, så ser vi simpelthen ikke, hvad der virkelig foregår. Alt bliver forvrænget. Vi ser endda ting, som slet ikke er der – eller i hvert fald ikke er så solide/faste, som vi tror. Tanker er ligesom skyer. Forestil dig, at luftfartsindustrien troede, at skyer var solide. Så var der jo ingen, der kunne flyve nogen steder, fordi der er skyer over det hele.

Styrer dine overbevisninger dine tankemønstre

Ofte, når der er ting, vi tror er rigtige eller solide i vores liv, så er det faktisk ligesom skyerne i himlen. På grund af de ting, vi er kommet til at tro på; de ting vi er fuldt overbevist om er rigtige (selvom de ikke nødvendigvis er det), så bliver vi blinde for den ellers åbenlyse løsning, som er lige foran vores næser. Vi har kendt til dette fænomen i århundreder. F.eks. Korpernikus og Galileo’s opdagelser om, at jorden ikke er centrum i vores system, men at solen er det. Du kender også til udtalelsen: Jorden er flad.

Helt nærliggende er det, at alle de mennesker, som kæmper med deres tanker, kunne kigge en anden vej, og se noget andet, end det negative, som tankerne skaber.

En helt enkelt eksempel: Hvis en person sidder i et værelse med døren lukket og ikke kan komme ud, fordi vedkommende hele tiden forsøger at åbne døren mod sig selv, når døren blot skal åbnes udad, så skal det gå galt, hvis der aldrig forsøges med at åbne udad. Den indsigt kan du overføre til mange situationer i dit eget liv. Dette forenklede eksempel viser, at én ny tanke, kan åbne for en helt ny verden.

Kimberly Hare hjælper dig på vej med følgende spørgsmål

  • Hvad sker der reelt, hvis du ser situationen fra et sted med klarhed og indre velbefindende?
  • Hvilken historie har du lavet?
  • Hvordan kan du begynde at fortælle dig selv en ny, frisk og anderledes historie – én som vil tillade dig enten at acceptere tingene, som de er med lethed, eller ændre dem, hvis det er hvad, din indre visdom anbefaler?
  • Er der et problem i det hele taget? Hvis der er, er det virkelig så solidt og umedgørligt, som du har gjort det til med dine tanker, eller er det mere ligesom skyerne?
  • Hvilket skifte forekommer, når du får renset dine briller (tanker)?

Vi mennesker får så mange tanker ind i vores hoveder, og når vi låser os fast på, at noget er rigtig (solidt), så kan det være svært at komme ud af det tankemønster igen.

Derfor: STOP OP – mærk efter! Gør du det rigtige i dit liv lige nu?

Det ovennævnte kan vi, måske, godt forstå med vores intellekt (tanker). Det er dog først, når vi mærker efter indeni, at dét er vejen, at vi får det omsat til at skabe en forandring.

Du kan læse mere om dette på 3pdk.org, og andre artikler på denne blog.

DEL
Tidligere artikelSådan fremtryller du umami-smag (Del 2)
Næste artikelLækker badeolie + 14 tips og tricks til en kemi-fri hverdag (DEL 8)
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here