Når tanker gør os mere succesfulde, robuste og kreative

0
186

”Til himlen og tilbage” er titlen på en bog af en amerikansk neurokirurg ved navn Eben Alexander. Min fysioterapeut/multibehandler har for nyligt lånt mig bogen, fordi han mener den er interessant for mig – og han har ret!

Bogen handler om kirurgens syv dage i koma forårsaget af meningitis. Hans hjerne er fuldstændig inficeret med resistente E. colibakterier. Lægerne spår ham efter nogle dage i koma ikke nogen særlig chance for at overleve, og hvis han gør, vil det være med en alvorlig hjerneskade. Men Eben Alexander vågner mod alle odds, og efter nogle måneder er han tilbage i god fysisk tilstand og med normal hjernefunktion.

Det interessante er det, der sker, mens han ligger i koma. Alle lægerne er enige om, at der ikke er nogen hjernefunktion i de syv dage, han er i koma. Alligevel oplever han mange ”rejser”, som han husker fuldkommen tydeligt bagefter.

Når underbevidstheden sætter os fri

Eben Alexander taler om, at sand tænkning er præfysisk – altså det er tænkningen bag tænkningen, der har ansvaret for alle de betydningsfulde valg, vi træffer i verden. Hans nær-død-oplevelser understøtter de 3 principper om vores tanker, bevidsthed og livskraft/universel energi, som Sydney Banks afdækkede for mere end 40 år siden. Det handler kort sagt om, hvad det er det, der sker, når vi mentalt befinder os i nuet; fri for tanker fra fortiden og dagdrømme om fremtiden!

I bogen skriver beskriver Eben Alexander vores underbevidste tanker:

”Det er denne tænkning, der griber rugby-bolden i slutzonen på rugby-banen, finder frem til den inspirerende videnskabelige opdagelse eller skriver inspirerende sangtekster. Den underbevidste tænkning, som altid findes der, når vi virkelig har brug for den, men som vi alt for ofte har mistet evnen til at anvende og tro på.”

Indre sundhed og balance

De 3 principper handler om at finde vores naturlige indre sundhed og velvære og være til stede i nuet. De tre principper beskriver, hvordan vores sind fungerer, og hvordan vi finder den indre sundhed og balance. Vores bevidsthed er det fundament, vi tager afsæt i. Mange af os er dog ikke bevidste om, at vores fundament skifter med vores sindstilstand. Når først vi er bevidste om det, vil vi opleve en større robusthed og balance i forhold til ydre omstændigheder og de udfordringer, vi f.eks. møder i hverdagen og på jobbet.

Når vi bliver bevidste om, hvordan vi selv arbejder med kvaliteten af vores tanker, bliver vi bedre til at gribe forandringer, vi er mindre stressede, det styrker vores relationer til andre, og vi skaber bedre resultater. Det giver også plads til større kreativitet, energi, overskud og glæde.

Gør dig selv den tjeneste at læse bogen – det er god læsning. Du kan læse mere om de 3 principper, på den danske forenings hjemmeside: 3pdk.org.

DEL
Tidligere artikelLifeWave-kit lindrer hævelse ved øjenbetændelse
Næste artikelSov godt! Sådan kommer du til at sove bedre
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here