Forstå din pollenallergi og slip af med den – en guide til alternativ behandling

2
1433

Jeg håber du nød min lille historie her i sidste uge: ”Tag din kat på skødet og slip af med din katte-allergi”. Selv synes jeg, det er en god fortælling. Jeg bliver glad hver gang, jeg kan give dette nemme tip videre til et menneske, som kæmper med denne type allergi. De fleste kan næsten ikke få sig til at tro på det, men stor er deres glæde, når de har afprøvet det og bagefter er helt befriet for en allergi, som de måske har båret rundt på i årevis. Vi vender tilbage til det med katten lidt senere.

Hvad er allergi og hvorfor får man det?

Allergi er et vanskeligt emne, og forskningen er ikke entydig med henblik på at forstå mekanismerne bag. Hvad man ved er, at kroppens forsvarssystem – immunsystemet – reagerer eller kan overreagere på et givent allergen. For kattens vedkommende kattehår, som jo er kattens hud med de proteiner, pelsen består af. Kendt er også allergien over for støv og husstøvmider. For sidstnævnte er det afsondringer fra miden, der er allergenet, og som starter en immunrespons. Et forsvar for noget, der egentlig ikke er livstruende, men afstedkommer nogle belastende udfordringer.

Fælles for allergierne er, at der kan observeres kløende evt. rindende øjne, halssymptomer med kriller, tørhed i hals, hævede luftveje i hals og næse, rød og enten tæt eller løbende næse, masser af nys, når det er på højden med, hvad man er allergisk overfor. Der kan også være hudsymptomer omkring næse, mund og hals samt på kroppen. Fordøjelsessystemet kan desuden være inddraget.

Fælles for allergener er dets indhold/forekomst af histamin et ”amin”, som er et naturligt forekommende stof, som dannes i kroppen og har indflydelse på flere funktioner, herunder immunforsvar og tarmsystem/fordøjelse. Histamin optræder også naturligt i vores fødevarer som en bestanddel af næsten alle forekommende proteiner i plante og dyreriget.

Aminosyren ”histidin” er udgangsformen for histamin. Ved forarbejdning, og/eller ved ældningsprocesser, modningsprocesser eller gæring sker der en omdannelse af det uskadelige ”histidin” til histamin, der ved komplicerede kemiske og hormonelle processer i kroppen kan forårsage en immunrespons – en overreaktion på et udefra kommende og ellers ganske harmløst stof – læs protein, luftbåren gennem lungerne eller ved indtagelse gennem tarmsystemet.

En allergi over for et fødeemne kan være ekstremt belastende – af og til endda livstruende. På en flyvning jeg var på for nylig, meddelte man over højtaleren før afgang, at man havde en ekstremt nøddeallergiker om bord. Her ville de luftbårne allergener fra den åbne pose nødder, ofte peanuts, kunne udløse et allergisk chok og kredsløbskollaps og måske være livstruende.

Hvad der tilsyneladende ligger fast er, at allergier overalt i verden, er stigende. Der nævnes ofte fra forskere en fordobling på de seneste 20 år. Man aner, at vores civiliserede livsstil, madfremstilling, brug af kemikalier, parfume- og tilsætningsstoffer (krydsallergier) og særligt nævnes vores nogle gange ekstreme hygiejne som værende en af de væsentligste årsager. Dette er ved at være anerkendt i forskningen.
Læs evt. mere her


Så lang er pollensæsonen rent faktisk

Hvis du tjekker pollenkalenderen, så kan du se, at sæsonen starter ret tidligt på året i januar/februar med hassel. El og elm i februar og marts. Også birken blomstrer i marts måned og drysser gavmildt det gule støv fra sine rakler hen over foråret og ind i forsommeren. I skrivende stund her i midt i maj måned, er birkepollen på sit højeste. Birk topper i april-maj og klinger af hen i midt juni. Her har græsserne været godt i gang længe og de topper ca., hvor birken klinger af. Den sidste store belastning kommer med bynken som starter i juni og først klinger af hen i september. Ind imellem har vi et hav af andre buske, træer og blomster, der kan være med til, at give allergikeren store problemer.

Som det anes, er foråret og forsommer den helt store belastning, men tilskuddet fra græsser og bynke i sensommeren gør, at pollenbelastningen strækker sig over mere 8 end måneder. Er man pollenallergiker, er man i skudlinjen en stor del af året.

Ifølge Astma Allergi Danmark scorer de forskellige pollentyper næsten lige meget. En standard allergiker får symptomer fra næsten alt. Symptomer såsom stoppet næse, løbende ditto, nys, hævede slimhinder, røde og kløende øjne, tåreflåd, kriller i halsen og hoste – hudreaktioner omkring ansigt, næse mund etc. og med mange varianter af disse.

Alternativ behandling af pollenallergi

Får nogle år siden sendte DR en Tema serie om alternativ behandling. Sidste afsnit i serien var om pollenallergi. I udsendelsen kan man opleve, hvordan en håndfuld overlæger i det etablerede sundhedssystem skal tage stilling til effekten af den givne og såkaldte alternative behandling, som i sidste afsnit består i, at forsøgspatienterne skal hjælpes med en alternativ behandling for deres pollenallergi. Metoden, der bruges i udsendelsen er, kinesiologi kombineret med en suggestiv rejse eller et tilbageblik.

Forsøgspersonen bliver bedt om at sidde med lukkede øjne og skal prøve at rejse tilbage i livet, så langt det kan lade sig gøre – evt. til en bestemt begivenhed eller år. Personen er anbragt med lukkede øjne, mens behandleren står foran og holder sine to hænders pege- og langfingre på personens pande. Punkterne er de to ”horn” vi har på panden; svarende til punkterne GB 14 på galdeblæremeridianen. Dette gøres i ca. 10 minutter. Personen bliver bedt om at gå tilbage i tiden, ikke noget bestemt krav; men måske et tilbageblik gennem livet, måske endda til barndommen eller en bestemt begivenhed eller evt. et traume, uheld, ulykke eller andet.

Filosofien bag er, at begivenheder eller traumer af større art, kan lagre sig i kroppens hukommelse og f.eks. lægge kimen til lidelser – i dette tilfælde en allergi for pollen. Interessant betragtning! Når de ca. 10 minutter er gået, vendes der tilbage til her og nu. I slutningen af seancen snuses der grundigt til en tøjpose med diverse pollen fra alt, hvad der er i spil i den danske natur. I udsendelsen er det særligt birk, som er i fokus. Herefter vises der et klip, hvor personen går direkte udenfor og stikker hovedet ind i rakler fra et birketræ og hvor pollenkastet er på sit højeste. Personen får slet ingen symptomer og er totalt uden en allergisk reaktion efterfølgende.

Historien med katten er en variant af ovenstående, hvor vi i stedet for at holde på punkter på panden blot udnytter lysenergien fra plastrene, og hvor den terapeutiske og helende respons, kinesiologisk set, bliver tilvejebragt alene ved brug af de to Aeon-plastre og en kat i favnen. Det handler om at flytte energi og ophæve mulige blokeringer.

Kinesiologi – ophæv blokeringer med berøring

Metoden, der er brugt her, er viden om og udnyttelsen af, at man ved berøring på udvalgte punkter, kan ophæve blokeringer.

Den kinesiologiske behandlingsmetode blev udarbejdet i 1970`erne af den amerikanske kiropraktor George Goodheart og videreudviklet af kollegaen John F. Thie. Disse fandt ved deres studier og arbejde ud af, at vores muskler i kroppen, refererer til hver deres organ.

Dette gav anledning til behandlingssystemet ”Touch for Health”, hvoraf den grundlæggende brug af berøring – kinesiologien, i dag er blevet kendt som et selvstændigt behandlingssystem. Et system, der er så effektivt, at man med berøring, men også brugen af tryk, kulde, varme eller massage på få sekunder og inden for minutter kan få kroppen til at respondere med at skabe et forbedret flow på meridiansystemet og dermed fjerne blokeringer og herunder fjerne f.eks. smerter næsten momentant. Klassisk kinesisk akupunktur er et andet eksempel.

Teknikken er den samme, som vi udøver som plasterbrugere, og som er sat i system af LifeWave. Her anvender vi blot lysgenererende plastre, som påsat på udvalgte punkter og med kroppens egen infrarøde varmeudstråling, momentant forbedrer flowet og ophæver blokeringer, ophobninger og stagneret energi, gamle traumer, kroniske smerter, og som med historien med katten, ophæver en årelang allergi.

For at gøre det optimalt brugervenligt, har man i LifeWave udvalgt de 5 mest effektive punkter for hvert plaster. Ud over de små instruktionsfoldere, der medfølger hver plastertype, har vi i TOHUMAN app over 800 forslag til placeringer og protokoller for mange af de mest forekommende udfordringer også for allergier.

Kattemodellen afprøvet med pollen – se resultatet

Inspireret af de mange positive tilbagemeldinger på historien om katten, satte jeg mig sidste år for at prøve kattemodellen igen, denne gang med en pose pollen i stede for en kat. Det var i juni, hvor græsserne var godt i gang. Jeg cyklede ud i naturen, og det var let at spotte de modne aks fra både græsser og birketræer, der stadig kastede sine gule pollen. I praksis stikker man blot sin stofpose (ikke plastik) op omkring emnet og klipper af – og ned i posen. Tag rigelig, og find gerne forskellige sorter. Husk at slå lidt til aksene for at se det drysse, for så er de modne.

Nogle dage senere skulle jeg have en god ven på besøg. En ven, som i mange år har kæmpet med sin pollenallergi. Nu skulle det prøves, om også ”katte-modellen” kunne virke – blot med pollen i stedet.

Forsøget forløb over al forventning. Vi gjorde det som svarer til at sætte en kat på skødet – først masser af vand og en god snak om, hvad der skulle ske. Herefter ned at sidde behageligt og med endnu et glas vand. Dernæst et Aeon-plaster på ”det tredje øje” som er tre fingre over næseryggen midt i panden og et Aeon-plaster mere – placeret midt på navlen og dernæst posen med pollen i hænderne, som placeres ind mod brystet (dette som foreskrevet i ti minutter). Minsandten om det ikke fungerede – ingen allergisk reaktion overhovedet og intet besvær resten af den sæson.

I år melder min ven, at allergien ikke helt er væk, men dog stærkt reduceret, og vi arbejder nu med at finde den mulige årsag, som kan være gemt i madvarer og tilsætningsstoffer. Muligvis er der tale om en krydsallergi, hvor forskellige allergener/histamin forstærker hinanden og udløser en allergi. Dette meget interessante emne, vil jeg tage op i et kommende indlæg.

Antihistamin – sådan virker det!

Tager man indlægssedlen fra en pakke af en af de mest solgte antihistamin til allergi, kan man læse om mulige bivirkninger i form af træthed, mundtørhed, kvalme, svimmelhed, halsbetændelse, hævelse af slimhinder i hals, irritation i næsen, hovedpine og søvnløshed!

Der findes mange præparater til en såkaldt behandling af allergi og dermed vil listen blive en del længere.
Bruger man håndkøbsmedicin, herunder antihistamin til lindring af sin allergi, vil man strengt tager blot undertrykke sine symptomer og måske med en for lille virkning og eventuelt pådrage sig andre symptomer kommende fra det anvendte præparat. Her kan fremkomme et mudret billede for ens allergi, for hvad er hvad? Allergien har man jo stadigvæk.

Det er min overbevisning, at man ved seriøst at dykke ned i emnet og mere indgående beskæftiger sig med sin allergi kan komme langt hen imod en varig lindring eller måske helt komme af med denne. Skal man sætte fokus på relevante områder, ligger et kig på fødevarer, drikkevarer og tilsætningsstoffer til disse, kosmetik, duftstoffer, rengøringsartikler og øvrig kemi samt medicin mv. lige for.

Er man opsat på at prøve med plastrene, så er der gode anvisninger; protokoller og placeringer i vores TOHUMAN app – herunder med anvisning for, hvilke plastertyper man anvender. Se evt. i rubrikken foroven på vores site. Tryk på” allergi”, og læs de fine indlæg fra mine blogkolleger. Her beretter de, hvordan de med stor succes og på en sund måde og uden brug af kemi har hjulpet flere til at overkomme f.eks. deres pollenallergi.

Drik rigeligt med vand

Vi kan ikke minde nok om det! Der skal drikkes rigeligt med vand – 0,03 liter pr kg kropsvægt. Dette svarer til 3 deciliter på 10 kg. Vejer du 70 kg skal du drikke 2,1 liter rent vand om dagen. Dyrker du sport eller motionerer du, skal du lægge 0,5 liter oveni i dit standardbehov. Grunden er også, at en evt. allergi – også for pollen, får det meget bedre, hvis du er velhydreret! Man bør også huske, at alle kulsyreholdige drikke, alkohol og kaffe og te dehydrer kroppen og påvirker din nyrefunktion til at udskille mere væske end normalt. Man plejer at sige, at for hver kop kaffe eller te, skal man give to gange mængden tilbage. Dette ved man sydpå i Frankrig og Spanien, hvor man stadigvæk visse steder får et glas vand til sin espresso!

Huden er det sidste organ, som får glæde af dit vandindtag. Vand går først og fremmest til at bearbejde energiomsætning til blodet og til mavetarmsystemet. Man kan ved at betragte sin hud, få et meget godt billede på, om der er vand nok i kroppen. Er huden slap, tør og grå, er der for lidt vand i organismen. Man kan drikke sig til en spændstig, glat og mere smuk hud. Brug dit ansigt som et spejl for, om der vand nok. Man får det bedre på alle parametre – med energi, humør og overskud. Mave-tarmsystemet får et boost og fordøjelsen går lettere; man kommer lettere af med affaldsstoffer og en hovedpine kan måske forsvinde.

Også en allergi – og måske også din pollenallergi – kan reduceres blot ved at drikke rigeligt med vand igennem dagen. Det skal være vand uden brus/kulsyre! Jeg har nævnt det før, vi er ret følsomme for væskemangel. Et relativt væskeunderskud på 2 pct. giver en ca. 10 pct. mindre kapacitet, fysisk og mentalt!

Jeg håber, du fundet inspiration til at arbejde alternativt på at reducere dine gener fra din allergi – måske endda komme helt af med den på en sund og mere naturlig måde og uden brug af medicin eller anden kemi. Følg med på bloggen her i foråret, hvor der lægges nye fortællinger op med vore erfaringer. Har du lyst til at vide mere eller måske debattere, så tag fat i mig. Kontakt info finder du helt nederst.

DEL
Tidligere artikelBlærebetændelse taget i opløbet
Næste artikelDerfor bør du elske kokos – og spise masser af det
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

2 KOMMENTARER

  1. Tusind tak for et ualmindeligt spændende og informativ, samt fagligt validt blog skriv. (Det er du jo iøvrigt altid god for) 🙂
    Super mange detaljer, som nok kan finde genklang på et eller andet plan, hos en enhver allergiker.
    Viser så klart, at der er lys for enden af tunlen, blot man ønsker eller vælger – at undersøge de muligheder, som fx LifeWave giver os.

    • Tak Steen, ja emnet er jo spændende at kaste sig ud i men nogle gange også vanskeligt. Det er bare med at finde sin vej- lyset for enden som du selv udtrykker det. Heldigvis har vi nogle rigtig gode redskaber ihænde og glædeligt er det, hvis vi kan hjælpe andre til lindring og i mange tilfælde, at de helt slipper af med deres gener. ☺️
      Kh, Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here