Farvel til hedeture og uregelmæssig menstruation

0
769

Er du kommer i overgangsalderen og er den præget af store hormonelle svingninger samt hedeture, vil du måske opleve det som en ørkenvandring, der kan vare op til flere år.

Er du som kvinde udfordret i overgangsalderen med voldsomme hede- og svedeture, er du måske fristet til at søge hjælp hos din læge. Nogle vælger at forlænge ”ungdomslivet” med østrogener, da deres overgangsgener er for voldsomme eller for plagende. Man kan altid diskutere, om det er en god idé, men det kan være nødvendigt for nogle.

Ønsker man at læse om overgangsalderen hos kvinder så se her på Sundhed.dk.
Overgangsalder – Lægehåndbogen på sundhed.dk

Vælger du at bruge den naturligt vej helt uden kemi, så er SP6 Complete-plastret fra LifeWave et godt valg til de hormonelle udfordringer. Jeg betragter SP6-plasteret som et ret overset plaster, og det er en skam. Jeg har brugt det en del og det har fantastiske egenskaber.

Jeg kalder det for det hormon- og appetitregulerende plaster, og det er et fremragende valg, hvis man ønsker at påvirke det hormonelle eller ønsker appetitregulering. Plastret hjælper dig med at:

• kontrollere sultfornemmelsen
• regulere sukker trangen
• regulere hormonbalancen
• mindske – eller helt fjerne symptomerne ved overgangsalderen.

SP6 Complete kan med stor fordel bruges af både kvinder og mænd. Og ja, mænd har også en overgangsalder – så for mandlige læsere – læs med herunder.

For mænd: Mænds overgangsalder (andropause) – Netdoktor – https://www.netdoktor.dk

Kort om LifeWave-plastrene

For nye læsere skal jeg her huske at fortælle, at vi ved brug af plastrene hjælper og støtter kroppens egne selvhelbredende evner, ophæver blokeringer og skaber flow – i dette tilfælde ved brug af SP6-plastret – en gunstig og helt naturlig påvirkning af det hormonelle/endokrine system. Med udnyttelse af den lysfrekvens, som plastrene udsender, påvirkes de punkter på kroppen, som vi ønsker at stimulere. Akkurat på samme måde som hos akupunktøren – her blot uden nåle. Processen kaldes for ”fototerapi”.

Historien om Camillas hedeture

I efteråret får jeg en forespørgsel fra en kvinde, som gerne vil vide, om plastrene fra LifeWave kan afhjælpe hedeture. Som altid er svaret fra mig, lad os prøve. Det går jo som regel hurtigt; dog er mine erfaringer, at det med søvn og med hormonelle udfordringer går lidt mere trægt – som en supertanker, der skal ændre kurs. Her skal man arbejde lidt mere indgående over tid. Nogle gange kan det dog også gå hurtigt med at opnå forbedringer.

Camilla er 53 år og har de seneste tre år haft en aftagende menstruationscyklus. Det har de sidste to år været uden problemer – hendes blødninger er blot blevet svagere og mindre – og med overspring. Otte måneder før hendes henvendelse får hun natlige hedeture og svedeture. Det er ret generende, og hun håber derfor, at det kan dæmpes med plastrene. Vi aftaler at give det et forsøg.

Camilla er moderat overvægtig – dvs. 10-15 kilo for meget. Kosten er altid en afgørende faktor. Derfor er det vigtigt at se på kostprofilen. Inden vi starter, taler vi derfor om kost, og jeg ser på hendes ernæringsprofil.

  • Hun er brød- og melspiser med indtag af kød af og til
  • Hun spiser for meget pasta og ris, som jo er de hurtige kulhydrater
  • Grøntsagerne indtager en for lille plads
  • Der er for meget vin på menuen (flydende sukker)
  • Hun indtager næsten ingen frugt og bær
  • Hun bør have et forholdsmæssigt større indtag af fed fisk – fiskefedtsyrer
  • Hun indtager ingen vitaminer, mineraler/sporstoffer og antioxidanter. Dette taler vi om.

Da vi har kigget på kostprofilen, tager vi en hurtig priktest med henblik på at se hendes balance omega-6/3 og hendes profil for de 11 fedtsyrer – inklusive de vigtige essentielle omega-3 fedtsyrer. Laboratorietesten kommer hurtigt på hendes mail, og den viser en pro-inflammatorisk fedtsyreprofil, hvorfor hun vælger at starte på et forløb med balanceolien for på denne måde at kunne optimere effekten af plastrene.

Læs om Omega 6/3 balanceolien. (Del 3)

Foto: Brooke Cagle, Unsplash

Kom hurtigt i gang med SP6

Vi vælger at starte hurtigt op med SP6 Complete, og med dette plaster er det nemt. LifeWave medsender for hver plastertype en lille nem brugsmanual, og for SP6 er der tre vigtige punkter i spil. For de kvindelige udfordringer, angiver den klassiske kinesiske medicin særligt mave-meridianen som en effektiv ”port” for en hormonel stimulering.

  • Jeg vælger her ST36, et punkt i fordybningen, 4 fingres bredde under VENSTRE knæskal, og 1 fingers bredde ud til siden – uden for skinnebens knoglen.
  • På HØJRE ben vælger jeg at styrke processen ved at bruge Glutathione-plasteret. Glutathione er kroppens stærkeste antioxidant, og dette niveau kan øges med op til 300 procent ved at anvende dette plaster regelmæssigt.
  • Jeg gentager lige: Mave-meridian pkt. 36 – (ST 36), SP 6 på venstre og glutathione på højre. Dette bæres dagligt og virker i 24 timer, hvorefter nye påsættes.

Moderate hedeture og gradvis lettelse

Camilla oplever en forbedring inden for få dage. Hedeturene bliver mere moderate, og der sker en gradvis lettelse over de næste ca. 10 dage. Camillas menstruationer, som har været uregelmæssige til fraværende og til tider ret svage, bliver nu lidt kraftigere og de næste 4 måneder kommer de regelmæssigt. Fra 4. måned og frem, bærer hun plastrene hver anden til tredje dag for vedligehold og vælger at stoppe ca. efter 8 mdr.

To måneder senere opstår et lille ”tilbagefald” med pludselig opståede daglige anfald af hedeture. På med plastrene igen, og der er hurtigt respons – plastrene virker med det samme, og hun har nu været helt ”besværfri” de seneste 6 uger.

I skrivende stund 10 måneder efter vi begyndte, er alle overgangssymptomer borte og hendes menstruation er nu ophørt, og hun har det godt.

Både jeg og Camilla regner med, at det ikke kan vare længe, før hun er endeligt kan sige, at hun er ovre på den anden side – det man klinisk kalder for menopausen. Men ellers har jeg jo mine plastre, siger hun.

Afslutningsvis vil jeg give denne lille perle af en fortælling om min egen datter. Læs om hvordan plasteret SP6 skubbede så meget til hendes biologiske processer, at der kom et barn ud af det – en skøn og smuk pige, der lige er blevet 18 måneder: ”Mens vi venter på lyset”.

Som altid er jeg at nå for en samtale på mail eller telefon – se kontakt muligheder helt nederst under artiklen, her er der mulighed for at lægge en kommentar eller chatte og stille spørgsmål.

DEL
Tidligere artikelSådan hjælper du din hund til en rolig nytårsaften
Næste artikelNødhjælpscremen du altid bør have i tasken
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here