Nødhjælpscremen du altid bør have i tasken

3
347
Foto: Felix Russell Saw, Unsplash

Midt i 90’erne tog jeg en uddannelse som kinesiolog samt en overbygning på Holistisk Uddannelsescenter. Det var en meget alsidig uddannelse og især overbygningen, hvor vi kursister stiftede bekendtskab med meget forskelligt. Noget, som har fulgt mig lige siden, er Bach Nødhjælpscreme (Bach Rescue Creme). Det er simpelthen dagligdagens lille vidundermiddel.

Dr. Edward Bach var en engelsk læge, homøopat m.v., som døde i 1936. I 1917 fik han fjernet en ondartet tumor fra sin milt. Han fik at vide, at han havde maksimalt 3 måneder tilbage at leve i.

Heldigvis gik det ikke sådan. Bach levede videre. I 1930 besluttede han sig for at finde en ny måde at søge helbredelse på. Han tilbragte forår og sommer i naturen, hvor han fandt og klargjorde forskellige plantebaserede hjælpemidler (remedier). Han sagde, at remedierne ikke indeholdt nogen dele af selve planten, men udelukkende selve energien fra planten. Om vinteren behandlede han patienter med disse remedier – gratis.

Han fandt og producerede 38 forskellige remedier, som virker ved at behandle personen – ikke et symptom. Remedierne virker på de følelsesmæssige områder hos personen. Det er ofte sådan, at to personer ikke har brug for det samme remedie, selvom de umiddelbart måtte have samme lidelse.

Der er i Danmark både en Bach forening og en uddannelse som terapeut i Bach remedierne. Du kan læse mere om hans virke på den engelsksprogede Wikipedia.

Smertelindring ved forbrænding

Min personlige, familie og bekendtes brug af Bach Nødhjælpscreme, som er det 39. produkt, spænder vidt. Cremen virker beroligende på udsat hud eller særligt belastede hudområder.

For mange år siden var vi på ferie i Frankrig og boede på en campingplads. Jeg havde taget nogle engangsgrill med, så vi rigtig kunne campere. Da jeg havde fået tændt grillen lidt for tæt på vores mobile home, kom røgen ind i huset. Sådan en engangsgrill har en papæske under foliebakken, så jeg ville da bare flytte grillen ved at holde i pappet. Klogere blev jeg, da jeg svitsede mine fingerspidser, inden jeg med lynets hast fik fingrene fjernet. Jeg kom straks Bach Nødhjælpscreme på fingrene. I løbet af få minutter var smerten væk, men det var tydeligt, hvor fingerspidserne havde været ”varmet op”. Der kom ny hud på senere, og ingen varige mærker efter denne oplevelse.

Nødhjælp mod betændelse

Familien og jeg kommer en gang imellem til at bøje en negl bagover, så der kommer en blodansamling inde under neglen (også kaldet en klemmelus). Det er ret smertefuldt. Bach nødhjælpscreme på, og smerten er væk i løbet af kort tid.

Små betændelsestilstande, som kan ramme alle mulige steder, f.eks. ved negleroden på fingrer eller tæer, forsvinder også i løbet af kort tid. Jeg har haft en nedgroet negl, hvor Bach nødhjælpscreme hjalp mig meget. Forleden fik jeg betændelse i en skramme i huden under neglen på venstre pegefinger. På med Bachs nødhjælpscreme, og få minutter efter var der lindring.

Find selv ud af, hvordan du kan få glæde af cremen

Brugsmulighederne er uendelige for dette lille dagligdags vidunder. En kvinde i vores bekendtskabskreds fik sågar fjernet svamp i skeden med Bach Nødhjælpscreme. Prøv det. Du kan købe det mange steder, f.eks. helsekostforretninger og behandlere. Der er også mange netbutikker, som udbyder dr. Bachs produkter.

DEL
Tidligere artikelFarvel til hedeture og uregelmæssig menstruation
Næste artikelLifeWave-kit lindrer hævelse ved øjenbetændelse
Kim Brems har siden 2015 arbejdet med at finde ind bag stress og ind i den indre ro. Det er lykkedes ganske godt, så han nu udelukkende arbejder med mennesker/organisationer og guider dem i samme retning. Forud har Kim uddannelser som kinesiolog, stresskonsulent og NLP. Siden 2015 har Kim uddannet sig hos en række coaches, som er funderet i de såkaldte 3 principper. Læs mere på www.3pdk.org / www.3pgc.org. Kim Brems deler her på bloggen sine erfaringer – human to human. Kun på den måde kan vi alle opnå højere livskvalitet og større sundhed. Få mere at vide om Kim Brems på www.kimbrems.dk.

3 KOMMENTARER

 1. Supert indlæg.
  Der er vild med Bach… også Dr. Edward Bach… 🙂
  I mange år var netop produkterne nødhjælpsdråberne og cremen altid i min taske.

  Tror faktisk, at jeg er løbet tør, så jeg må hellere få shoppet ind vedrørende dette.

  Jeg har et par gange haft en vabel i håndfladen, som er revnet i midten og healet op næsten. Men efterladt en revne af hård hud, hvor resten ikke rigtig lukker sig. Brugen af nødhjælpscremen var løsningen hver gang.

  I forhold til dråberne, så havde jeg en oplevelse, hvor jeg var tilskuer til en mindre cykeltrafikulykke, hvor en af de involverede var en ældre dame. Jeg løftede vedkommende lille ulykkelige kvinde op i mine arme og bar hende ind til et trappetrin, parkerede hende på mine lårbasser for at holde hende varm. –
  Imens ringede en anden efter en ambulance. Undervejs fik jeg lirket rygsækken af og taget den lille flaske med nødhjælpsdråberne frem. 5 dråber på hendes tunge og roen dukkede på magisk vis ud af hendes ellers omtågede og urolige tilstand.

  Har selv oplevet dråbernes velsignelse i forbindelse med både brændenælder og myggestik.

 2. Tak til både Rene og Steen for kommentarerne.
  Jeg har fokuseret på cremen i dette indlæg, men der er jo også både dråber og bolsjer. Foruden de 38 andre remedier – det er vildt hvad den gode Dr. Bach fik afdækket.
  Mvh.
  Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here