WinFit Update 6: Farvel til 5,9 kilo fedt!

0
436

”Hvis vi giver kroppen hvad den behøver
– vil den reagere rigtigt”
David Schmidt

WinFit Start: Din guide til fedttab og flot krop
WinFit Update: Sådan har Hanne tabt 2,9 kg på 10 dage

WinFit Update 2: Hanne er top motiveret!
WinFit Update 3: I gang med body toning
WinFit Julespeciale med and og flæskesteg
WinFit Update 4: Nyt år – med ny krop
WinFit Update 5. Aktiv ferie, elevatorvægt og fedttab målt i kilo

I sensommeren 2016 falder Hanne jeg i snak om sundhed, kost, livskvalitet. Vi taler om det gode liv, vi alle ønsker os med fravær af skavanker, lidelser og sygdomme. Vi taler om at være frisk, sund og rørig langt op i alderen. Anledningen er en diskussion om slankekure, og om hvilken slankekur man skal vælge. Vi har en lang samtale, hvor vi også kommer ind på ”kropsvægt” – de overskydende kilo, som over årene sætter sig rundt omkring på mennesker; hvorfor man får dem, hvad vi kan gøre for at komme af med nogle af disse ekstra kilo. Vi taler om motivation, om at være dedikeret og beslutsom, om faldgruber og de daglige fristelser, der modarbejder de gode intentioner.

De læsere, der ikke har været med på vores rejse med WinFit kan med fordel læse mine tidligere indlæg i WinFit-serien, herunder hvordan man bruger LifeWaves Body Toning System. Klik i ruden helt forneden og læs: ”Mere fra forfatteren”. I de første indlæg har jeg sat fokus på WinFit-systemet; om tankesættet bag, indhold og fremgangsmåde. Jeg kigger også nærmere på, hvordan man bruger systemet i det daglige. I de følgende indlæg: WinFit Update 2,3,4 og 5 kan du følge Hanne på hendes rejse om et sundere liv; en lettere og mere tonet krop med mindre fedt på kroppen og gerne med en øget muskelmasse. Indlægget her er den sidste opdatering, hvor vi gør status over det, vi har opnået, og hvilke erfaringer vi har gjort undervejs.

I WinFit update 3 og 4 kan du læse om synspunkter på kost og ernæring og særligt om kulhydrater og sukkerets negative indflydelse din vægt – med andre ord, muligheden for at eliminere fedt!

Gør op med din sukkertrang og indtag af kulhydrater

Ønsker du at tabe dig – reducere vægt, herunder fedtmasse og i stedet bygge muskler, så er der evidens for, at det er tvingende nødvendigt, at man kigger nøje på sit samlede kulhydratindtag – det vil sige de stivelsesholdige og simple kulhydrater og særlig vigtigt, det rene sukkerindtag. Ud over de rene sukkervarer som slik, taler vi om det sukker, som sniger sig ind skjult i maden, her omtalt som det tilsatte sukker. Skjult sukker finder du i mange af de næringsmidler, du køber som færdigmad og som konsum – jævnfør diskussionen i mine tidligere indlæg om, at kulhydrater forbrændes før fedt under aktivitet, arbejde, motion og træning. Jeg har også skrevet om det i indlægget: ”Ta´ et endelig opgør med din sukkertrang – få styr på det farlige sukker”.

WinFit – et system til vægtreducering

I de første indlæg, fortæller jeg om, at Hanne ikke har haft held med sine tidligere forsøg på at tabe sig. Så da jeg præsenterer systemet for hende bliver hun begejstret, og vi bliver hurtigt enige om, at det skal prøves.

I september 2016 aftaler vi, at Hanne stiller til et seksmåneders forløb med test af WinFit-systemet for at se, om det kan hjælpe hende til at opnå afgørende forandringer for hende sundhedsmæssigt. Målet er at give hende det vægttab, hun længe havde drømt om. Jeg skal assistere og støtte undervejs. Aftalen bliver, at hun skal afprøve LifeWaves nye koncept WinFit, som er bygget op om et anderledes syn på vægttab over et halvt års tid.

WinFit er et system til vægtreducering med specielt fokus på konvertering af fedt til muskler og ikke en slankekur i gængs forstand. En indføring i et system, der kan give hende et varigt vægttab ved, at hun på nogle afgørende punkter ændrer sin kost og spiser anderledes. Med et lidt større anbefalet proteinindtag, skal man kunne generere en øget muskelmasse og dermed en bedre ”maskine” for forbrænding af den overskydende og uønskede fedtmasse. Det skal suppleres med lette og moderate motionsvaner af ca. 10 minutters varighed to gange ugentlig. Hanne vil i forløbet blive støttet af det unikke ernæringstilskud Corsentials Theta One samt LifeWaves patenterede plasterteknologi.

Uundværlige støtte på WinFit-rejsen

Vi starter med at finde både vægt og målebånd frem. Familien ønsker helt fra begyndelsen at støtte op om Hannes mål om en anderledes fit og tonet krop. Hannes forløb har derfor også inspireret den øvrige del af familien. Det er blevet til mange gode diskussioner og samtaler om at spise rigtig, få de rette byggesten, om lidt mere protein i kosten, det rigtige fedt, de rette olier, vitaminer og mineraler. Det handler om generelt at spise sundere og med WinFit-rejsen få et anderledes og mere nuanceret syn på, hvad man vælger at putte i munden. Hertil et øget aktivitetsniveau i form af formel motion/konditionstræning. Vi har undervejs også debatteret meget og ændret en del på kosten.

Lad det være sagt med det samme: WinFit-rejsen HAR været en udfordring for Hanne. Et halvt år kan være lang tid, men vi er fra start enige om, at projektet skal have en rimelig tid, og at et hvert tilløb til ændrede vaner og livsstil bør tage den tid, der er nødvendig. Vi er også enige om, at hvis vi begynder en test af systemet, så er vi nødt til at give det tid og være realistiske. Vi vælger derfor ca. 6 måneder.

Hanne og jeg har i udstrakt grad prøvet at være et makkerpar under forløbet. Jeg har fået lov til at være der i de svære perioder, har støttet mentalt og moralsk, og vi har, så godt vi kunne, fået det hele til at hænge sammen for hende med de bump og pauser, der naturligt opstår i et levet liv og med alt det, man også skal.

Hannes råd til andre er, at ønsker man at køre et længerevarende forløb, bør det ske i et tættere parløb med en anden person, som vil det samme og deler de samme mål. Man har brug for en gensidig støtte og daglig opmuntring – gerne fra en som gennemgår det samme som en selv. Det ER svært at være vedvarende. Det vil alle opleve. Det kræver en særlig disciplin at være konsekvent i sine anstrengelser, hvis man er alene i projektet. Vi er meget enige om at et ønske om forandring for det meste handler om motivation og evnen til at holde motivationen i live.

Eksempler på viljestyrke, er, at man står tidligt op hver morgen, drikker en halv liter vand for at kickstarte sin forbrænding. Herefter trækker man i træningstøjet, går ud af døren for mindst to gange om ugen (gerne flere) i 10-20 minutter at få pulsen op (gerne med høj intensitet). Det er måske nemt den første uge, man er måske sværere i kulde og regn.

WinFit-konceptet gør hverdagen nemmere

At holde kostvinduet er ikke svært i begyndelsen, hvor alt er nyt og spændende, og hvor kiloene rasler af. Sværere er det lidt henne i forløbet, hvor reduktion af kilo går langsommere. Det er også svært, når hverdag med familien ikke matcher de mål man har sat sig. Det er svært når vennerne byder på middag eller når ferien banker på døren og man skal spise ude. Hanne snyder lidt undervejs, og på ferien får hun et afbræk i forløbet. Det vælger hun at se bort som værende nødvendigt for at fuldføre et forløb på 6 måneder. Ideen med forløbet er da også, at ”systemet” skal kunne vise sig anvendeligt også i en almindelig hverdag. Dog skal kursen så vidt muligt holdes.

Kostmæssigt kræver det, at man er dedikeret og har et stærkt og udtalt ønske om forandring. Her er familiens støtte vigtig. Hanne mener, at det vil kræve en jernvilje, hvis hun skulle have klaret alt alene og ikke har haft støtten fra sin familie. I praksis har det betydet, at hun ikke altid har spist det samme som familien.

LifeWave har gjort det let ved brug af systemet. Har man først forstået konceptet og har besluttet sig, så ligger opskriften klar – og der er god hjælp med brug af plastersystemet samt ernæringstilskud fra Corsentials Theta One. Fremgangsmåden er gjort enkel og sat i system. For Hanne har det netop været en støtte, at hun har været tvunget til at følge et system. Det gør det hele nemmere i det daglige. Hun har jo lavet en aftale dels med sig selv, dels med makkeren, siger hun. Sej pige!

Vægttab og fedtberegning

I starten af forløbet i oktober 2016 stod vægten på 79,4 kg. Og nu midt i april 2017 viser vægten 73,5 kg. For at finde Hannes fedtprocent og vægten af samme fedtmasse har vi anvendt vores sædvanlige fedtberegner: ”beregnbmi.dk”. Har du interesse for udregningerne – læs WinFit update 2.

Se de tidligere indlæg med de opnåede forbedringer fra 10 dage, 4 uger, 8 uger 12 uger. Vi bruger som altid fedtberegneren fra ”beregnbmi.dk”: Klik på ”fedtprocent”.

Vægtet fedt: Et mål for fedtmassen i kilo – da vi husker, at fedt vejer mindre end muskler; derfor er et vægttab i kilo altid et relativt mål for, hvad der er ændret for faktorerne: fedtmasse, muskelmasse, knoglemasse og vand. Får man en samtidig konvertering af fedt versus muskelmasse og er tilvæksten muskelmæssigt stor, vil ens vægt stige relativt. Derfor må man altid være opmærksom på, at man kan tabe fedtmasse samtidig med at man kan konstatere en øget vægt.

Mål ved opstart
Hannes vægt: 79,4 kg
Fedtprocent: 32,3 %
Vægtet fedt: 25,65 kg

Efter 8 uger
Hannes vægt: 77,5 kg
Fedtprocent: 29,3 %
Vægtet fedt: 22,21 kg

Efter 12 uger
Hannes vægt: 75,3 kg
Fedtprocent 27,57 %
Vægtet fedt: 20,76 kg

Efter 24 uger
Hannes vægt: 74,3 kg
Udregninger giver kun marginale ændringer på de følgende:
Fedtprocent – som 12 ugers målet
Vægtet fedt – som 12 ugers målet

Midt i april, som er seks en halv måned og ca. 29 uger efter start hopper Hanne på vægten for sidste gang. Vi udregner fedtprocent og som tidligere. Målet for vægtet fedt i kilo. Med målebåndet finder vi de endelige forbedringer på de kropsmålinger vi har brugt undervejs.

Efter 29 uger
Vægt: 73,5 kg
Fedtprocent: 26,84 %
Vægtet fedt: 19,75 kg

Sådan har jeg lavet udregningen:

 • Vægtet fedt ved start minus vægtet fedt efter 29 uger: 25,65 – 19,75 giver 5,90 kg
 • Hanne har i alt tabt 5,90 kg fedt
 • Hannes totale vægt ved start var 79,4 kg minus hendes tab i fedt på 5,90

Slutresultatet giver en ”lean vægt” – en fedtreduceret vægt på 73,5 kg. I dette tal gemmer sig en muskelmasse tilvækst på ca. 4,0 kg.

Hannes nuværende vægt på 73,5 kg matcher hendes leanvægt ud fra målinger fra beregnbmi.dk. Hun har derfor ikke øget sin muskelmasse efter uge 12. Hendes fedttab – vægtmæssigt er dog fortsat en anelse ned.

Tidligere udregninger for muskelmasse angav en øgning på i alt 4,0 kg ved brug af beregnbmi.dk. Denne muskulære vægtøgning gemmer sig i det samlede billede. Det gode spørgsmål er derfor, om hun i virkeligheden har tabt en større fedtdel end de beregnede 5,9 kg?

Skulle vi lave forløbet i dag ville vi overveje at foretage en InBody-analyse ved start, halvvejs i forløbet og til slut. Havde vi gjort det, ville der nok være en lidt større gevinst, både på muskel- og på fedtsiden.

Hvis vi bruger ”jeans-målestokken” – så brugte Hanne ved start størrelse 42. Halvvejs ved juletid, kunne Hanne gå i en str. 40. Her godt 6 måneder efter start, kan hun let komme i en str. 38 – vel at mærke samme mærke og model, som blev anskaffet som kiloene røg af.

Valg af fedtberegner

Ved start valgte vi – for at gøre det simpelt/omkostningsfrit – at bruge en på nettet tilgængelig fedtberegner. Denne har dog sine naturlige begrænsninger. Vi har taget færre mål (jo færre desto mere usikker), men samtidig giver den et fælles beregningsgrundlag hele vejen – så at sige til almindelig brug. Som udregninger viser, kan den sagtens bruges.

Ønsker du en mere professionel tilgang til dine målinger, må du købe. Det vælger vi som lovet at gøre her til sidst. Vi sammenligner og ser, hvorvidt vores mere simple fremgangsmåde er rimelig brugbar. Vi køber os til en InBody total analyse til 99 kr. Der er tale om en impedansmåling, der måler igennem hele kroppen. Den giver os alle de brugbare data på print, vi kan ønske os: Vægt, muskelmasse, total kropsfedt, total kropsvand og fedtfri kropsmasse, fedtfordeling på krop, arme og ben, basal stofskifte og en hel del mere.

Hannes nye kropssammensætning

Som det ses af skemaet, matcher vægten vores egen målte på den personvægt, vi har anvendt under vores forløb. Vi fratrækker vægt af tøj (300 g) ved målingen. Muskelmassen bliver målt til 30,8 kg leanvægt, et mål lidt over normalt. Hanne er i gang med at øge sine kilo for ren muskelmasse ud over normalområdet. Øger hun sin træningsintensitet vil det tal forøges på bekostning af fedt – vel at mærke hvis hun fortsætter kursen for WinFit-anbefalinger, den ændrede kost og de øvrige gode vaner, hun har tilegnet sig. Vi måler på dagen hendes kropsfedt/Body Fat Mass til 19,4 kg, som er i normalen, omend i den høje ende. Hun har stadig en vej at gå, hvis hun vælger at få denne ned. Så er det mere konditionstræning og et fornyet kig på kostindtag.

Totalt kropsvand (TBW) ligger også i normalområdet. Det er et udtryk for, at hun på dagen er velhydreret. Den fedtfri masse (FFM) dækker over den samlede vægt af alt andet minus vægten af fedt.

Afsløring af kropsfedt og fedtdepoter

Man får tillige et meget brugbart værktøj i form af en ”Obesity Diagnosis” – som fortæller BMI, procent kropsfedt, livvidde/hoftemål-ratio. Det er et udtryk for, hvordan fedtdepoter er fordelt netop her. For nogle er det et interessant område. Det er et mål som ”netberegneren” ikke helt får fat på, da en del personer kan have pæne depoter på bagdelen; noget som er svært at få med i mål og beregninger.

Endelig kan det ses, at man får et tal for basal stofskiftet (BMR). Det vil sige et tal for, hvor mange kalorier man skal bruge for at opretholde basale stofskifte/livsfunktioner uden nævneværdig aktivitet. Tallet er interessant at arbejde med, da man ved muskelmasse tilvækst (træning) vil få et højere tal – et større stofskifte og dermed et større energiforbrug. Spiser man de samme antal kalorier, må det øgede energikrav nødvendigvis komme fra depoterne. Holder man sig derfor strikt til sine mål og har styr på sin ernæring – herunder et nøje afmålt indtag af kulhydrater (stivelsesholdige) og med et passende og afmålt protein indtag – kan det derfor ikke undgås, at man reducerer sine fedtdepoter! Det er netop grundidéen for brug af WinFit-systemet. Man bygger muskler og får dermed en større fedt forbrændingsmaskine.

Flere muskler og mindre fedt

Her viser tallene for InBody-mål, at Hanne ligger pænt for muskler (over normal) 0,0 kg og med fedt minus 3,1 kg. Dette fortæller, at med øget og HIIT/konditionstræning vil muskelrubrikken øges i kilo. Rubrikken fedtkontrol på minus 3,1 kg fortæller, at der er behov for yderligere reduktion i fedt for at ramme normalområdet (13,0 -20,8). Hanne bliver på dagen målt til 19,4 kg. I den høje ende af normalen.

Som det fremgår af skema In body og mine beregninger, så falder disse ud nogenlunde ens, hvilket vi er pænt tilfredse med. Så har vi gjort det godt undervejs.
Beregninger In Body BMI: 24,4 – vores beregning tæt på med BMI 24,28. – Fedtprocent In Body 26,2 – vore beregninger 26,84. Mål for vægtet fedt i kilo, ligger også tæt: In Body 19,4 kg – vor beregning 19,75 kg.

45 cm kan klippes af målebåndet

I tidligere indlæg kan man se udviklingen for de første måneder. Herunder får vi mål for start i 16 og slut april 17.

 •  Læg: 39 cm start – slut: 38 cm
 • Lår: 63 cm start – slut: 60 cm
 • Hofte: 106 cm start – slut: 97 cm
 • Talje: 87 cm start – slut: 81 cm
 • Bryst: 108 cm start – slut: 97 cm
 • Skulder bag 57 cm – slut: 54 cm
 • Skulder for 52 cm – slut: 49 cm
 • Over bryst 98 cm – slut: 91 cm
 • Biceps 32 cm – slut: 31 cm
 • Hals 39 cm – slut: 34 cm

Ikke to mennesker er ens. Depoter sætter sig, hvor de nu gør. Brug de måltagninger, der giver mening for dig. Hanne har opnået fine reduktioner på hofte, talje, lår og hals. Særligt over og under bryst er der store forbedringer.

Lægger vi alle mål sammen, kan Hanne klippe hele 45 cm af målebåndet! Et ret flot resultat!

Det har vi lært af WinFit-forløbet

Vi har lært, at det på relativ kort tid kan lade sig gøre at tabe sig. Hvis man vil, kan man sagtens skabe vedvarende forandringer – i dette tilfælde ved brug af Body Toning Systemet WinFit. Seks måneder er ikke lang tid, når man tænker på, hvad man får igen. Modsat andre ”kure” for vægttab, er det med WinFit gjort enkelt. Man følger blot systemet, giver det en rimelig tid, så vil man opnå en vægtreducering. Hanne har været hurtigt i gang og med fine indledende resultater.

Hanne synes godt om” kostvinduet”. Ideen med at spise alt, hvad man behøver i løbet af en dag inden for et 8-timers vindue, har været en stor hjælp. For Hanne har det betydet meget for hendes disciplin og formodentlig også for hendes tidligere småspiseri. Et småspiseri, som jeg mener, er afgørende, at man gør op med, hvis man ønsker sig varige forbedringer. Kroppen får ro til forbrænding, og blodsukkeret forbliver mere stabilt, når den ikke ustandseligt skal håndtere mellemmåltider, snacks, slik m.m.

Hanne har også lært nye og forbedrede kostvaner. Hun har fået inspiration til ny mad og nye opskrifter med masser af grønt, urter og krydderier. Der er ryddet op på sukkerfronten, der er reduceret på traditionelt mel og pasta samt hvide ris, hvidt brød m.m. Disse er de simple og hurtige kulhydrater, som stresser kroppen og giver vægtøgning. Fokus er nu de nye ”pasta”-varianter, fremstillet af bønner og soya. Hanne spiser mere af de ikke-stivelsesholdige middelhavsgrønne grøntsager som auberginer, tomater, agurk, oliven, broccoli, fennikel, kål, løg, artiskok, asparges løg m.fl. Kiks, kager og bagerbrød er fortid for Hanne. Der bliver nu bagt knækbrød af frø, nødder og kerner. De gode fedtstoffer har holdt sit indtog: Oliven, hørfrø, raps, kokosfedt m.m.

Motion og træning var tidligere ikke et issue! Før vi begyndte cyklede Hanne få kilometer til og fra job. Nu kan hun løbe – meget smukt endda. Motion og træning tager langsom mere plads. Pausegymnastik på jobbet er nu en fast del af arbejdsdagen. Den lille App – ”7-minuttes” bliver tændt hver dag på mobilen. Sammen med 3 kolleger er det energiboost nu blevet uundværligt i arbejdsdagen.

Ny sund livsstil: Hanne rejser videre

Vi har hele tiden vidst, at Hanne på et tidspunkt skal klare sig selv – uden WinFit. Det har vi aftalt, og afslutningen kommer på et passende tidspunkt. Dog vil hun fortsætte med at bruge de øvrige plastre som LifeWave tilbyder. Også ernæringstilskuddet Corsentials Theta One vil Hanne gerne fortsætte med.

Hanne har stadig et mål for sin videre rejse. Drømmen og målet er 8 kilo. Så der er endnu nogle kilo, som skal forvandles til rå muskler, som hun siger. Jeg har tænkt mig at kigge med fra sidelinjen og holder øje. Måske hun kan lokkes til en fortælling mere, hvem ved? Selv siger jeg tak for turen!

Jeg håber, du har nydt rejsen, at der har været elementer undervejs, der har inspireret dig til et ønske om forandring. Skulle du have lyst til at opnå nogle af de samme resultater, eller er du nysgerrig på, om WinFit-systemet er noget for dig, så tag fat i mig. Brug kontakt feltet helt nederst. Jeg svarer gerne på spørgsmål og chatter. Velkommen!

DEL
Tidligere artikelPlastre hjælper 12-årig vådligger – nu er der længere mellem de våde nætter
Næste artikelSundhed var for mig det ekstreme – nu handler det om balance i livet
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here