Sundhed var for mig det ekstreme – nu handler det om balance i livet

1
210

Hvad er sundhed for dig? Havde du stillet mig spørgsmål for 20 år siden, så havde mit svar været en del anderledes, end det jeg vil svare i dag.

Vi ved alle, at sund kost og motion er væsentligt i en sund livsstil, men hvor de to faktorer tidligere ville have udgjort stort set hele mit svar, så er der kommet mange flere ting på listen nu. Det er jo det fantastiske ved at blive ældre. Man får nogle erfaringer og lærer at sortere fra og mærke efter, hvad der føles helt rigtigt for en selv.

Da jeg var yngre sidestillede jeg slank med sund. Jeg knoklede som en gal for at overholde diverse kure, som var oppe i tiden. Jeg levede efter ekstreme madplaner, der gjorde det umuligt at deltage i sociale arrangementer. Det samme gjorde sig gældende i forhold til motion. Enten løb jeg som en gal, eller hvad jeg nu kastede mig over. Resultatet var, at jeg gik kold i projektet, for ja – det var blevet et projekt.

Efter jeg fik børnene blev det hele noget mere halvhjertet. Jeg kunne ikke overskue det med kolikbørn (jeps, begge to) og en mand, der var utrolig meget væk. Jeg prøvede gang på gang at få den samme slanke krop som før, men nu havde jeg bare en konstant nagende dårlig samvittighed både over for mig selv og over for børnene, de gange jeg prioriterede tiden til mig selv. Resultatet blev, at jeg gennem rigtig mange år havde et særdeles usundt og negativt forhold til min krop til trods for at jeg altid har prioriteret en sund kost med hjemmelavet mad og almindelig motion. Hele mindsettet var skredet. Jeg så det ikke og tillagde det heller ikke værdi.

For en del år siden begyndte min krop at blive dårlig med gigt (se mine tidligere blogs). Det fik mig til at kæmpe mig tilbage til at løbe – ikke for omverdens skyld, men for min. Det var vigtigt at gøre kroppen stærk igen, så den kunne hjælpe til at understøtte processen mod at få min krop i balance igen. Og her mener jeg også det psykiske.

Sundhed er også at turde være spontan

Sundhed for mig i dag er udover sund kost og motion også en god nattesøvn, gode selvkærlige tanker, et godt arbejdsliv, at finde en god prioritering mellem ego/familie/venner/job, at turde sige nej, men også turde sige ja.

Min sunde kost i dag er fortsat at lave det mest mulige selv og gerne sammen med de unge mennesker. Der er masser af grøn, frugt, fisk, fjerkræ osv., men der er også plads til dessert og vin – bare ikke hver dag. Der er også plads til spontanitet, så en hverdag kan godt blive en afslappet kostdag, hvis en invitation eller lignende dukker op. Det er en del af den sundhed, jeg vælger nu – at sige ja og at leve livet. Tingene er ikke længere så sort/hvide.

Sundhed er at kunne bryde dårlige vaner

Motion kørte super med dejligt løb lige indtil sidste år i maj, hvor mine hæle stod af. Her glemte jeg at være tro mod det, jeg gerne vil – nemlig at tænke: ”Hvad er ellers muligt?”. Jeg blev låst fast i, at jeg ikke kunne løbe og brugte energi på at ærgre mig over det. Jeg havde på det tidspunkt en særdeles travl periode på jobbet og faldt derfor lige i fælden på grund af manglende overskud til at tænke nyt. Det bed jo bare sig selv i halen, da motion blev lig med endnu mere manglende energi.

Heldigvis fik jeg sadlet om i efteråret, da løbeklubben lavede et crossfithold. Det meldte jeg mig til. Hold op, det var sjovt og mega hårdt. Desværre så hårdt, at gigten begyndte at røre på sig specielt i hænderne. Denne gang var der mere overskud på den mentale konto, så en eftermiddag på vej hjem fra job svingede jeg spontant ind i byens nyåbnede fitnesscenter.

Ind kom hvirvelvinden og sagde: ”Hej, jeg skal bare lige oprettes – for jeg har lige besluttet at jeg skal prøve alle mulige hold. Jeg kan ellers ikke fordrage holdtræning, har jeg overbevist mig selv om – så det er årets udfordring”. Pigen i receptionen grinede og sagde ”Jamen, så velkommen til – det bliver vist sjovt det her”. Vel hjemme igen fik jeg straks logget på og meldt mig til alt muligt, og jeg tog kontakt til en personlig træner, så jeg fik lavet et program der passer lige præcis til mig med mine udfordringer. Og hold op jeg har en fest… jeg elsker mine spinningtimer og min barre-træning – så holdtræning på den måde, JA tak. Og så er det så fedt med styrketræningen sammen med min coach (som jeg kalder hende). Der sker noget. Og nej, jeg har ikke tabt et gram, men jeg kan se muskler, og jeg kan mærke styrke og en mindre øm ryg.

Sundhed er at få nattesøvnen tilbage

Min nattesøvn har været udfordret i mange år og særligt slemt siden 2010, hvor jeg blev skilt. Pludselig var jeg altid på vagt – familiens beskytter. Manglende nattesøvn er meget skidt. Det går udover vægt, humør og overskud til familie, venner og job. Dit udseende bliver påvirket, din dømmekraft og evne til at løse opgaver, din sexlyst, dit immunforsvar og dit generelle helbred.

Jeg fik heldigvis lidt piller at slumre ind på, da det var værst, men de blev hurtigt droppet. Det eneste jeg opnåede var at falde i søvn, men jeg vågnede jo igen kort efter.

Løsningen kom i 2014 med Silent Nights soveplastret fra LifeWave. Ih, hvor er det rart at stå op om morgenen, når man er helt udhvilet.

Sundhed er at acceptere sig selv som man er

Jeg har arbejdet en del med at tænke pænt om mig selv, at acceptere kroppen og at acceptere at mine meninger er ligeså vigtige som andres. Det har gjort, at jeg tør være mere tro mod mig selv og dermed turde sige fra, måske ikke helt, men så sige ”senere” – og så også få sagt ja til det, der er vigtigt for mig. Alt er gjort i skøn forening med end anden vigtig værdi for mig – nemlig at være noget for andre.

Så Mai-Britt version 2017 er blevet mere rummelig i forhold til sig selv og omgivelser, fortsat opsøgende for spændende udvikling inden for kost/sundhed og stadig nysgerrig på nye ting.

Sundhed handler om øget livskvalitet

Tænk hvis jeg ikke havde været nysgerrig og åben tilbage i 2014 – så havde jeg ikke lært alle produkterne fra LifeWave at kende. De har i den grad bidraget til min krop og sind i dag er, som den er og givet mig øget livskvalitet. Jeg er meget taknemmelig og kan ikke lade være med at fortælle om, hvor meget produkterne har betydet for mig.

I mine kommende blogindlæg vil jeg skrive mere om, hvordan jeg har haft gavn af produkterne, og hvordan de er en naturlig del af familiens liv. Jeg glæder mig til at dele det med jer

I skrivende stund har jeg en pegefinger, der hævede voldsomt op i knoen forleden. På med Aeon som mindsker inflammation – og bum, en halv time senere almindelig størrelse og i dag er jeg i stand til at skrive dette.

DEL
Tidligere artikelWinFit Update 6: Farvel til 5,9 kilo fedt!
Næste artikelAnders var i 12 år afhængig af næsespray og allergimedicin. Han var chokeret, da han fandt en løsning
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

1 KOMMENTAR

  1. Super godt indlæg. Kannkun nikke genkendende til meget af det du skriver. Tak for endnu et meget personligt indlæg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here