Mavesyre, for meget (Reflux) – hvad kan du selv gøre?

0
5543

Jeg har mange henvendelser vedr. mavesyre. Derfor har jeg valgt at samle alle mine bedste råd her. Jeg håber, at du eller dem du kender, som døjer med problemet, kan få hjælp.

Symptomerne er brændende smerter i maven, sure opstød og halsbrand kort tid efter indtag af mad. Alle er meget almindelige symptomer. Det gælder især ved madvarer med et stort syreindhold f.eks. kød, æg, kaffe, alkohol, slik samt stærkt krydret, saltet, stegt mad og fed mad. For meget madindtag og overvægt kan også være udløsende årsager til symptomerne.

I fagsproget kalder man symptomerne for mavesyre-reflux. Mavesyre ryger op i spiserøret og kan derved udløse spiserørskatar. Smerterne skyldes ofte, at man danner for meget mavesyre. Det kan være forårsaget af stress eller være arveligt betinget. For meget mavesyre kan også forværre og/eller forårsage et evt. mavesår. Ved begge tilstande er maveslimhinden belastet. Mangel på det vigtige B12-vitamin eller fødevarer intolerancer kan ligeledes afføde lignende symptomer.

Hvis disse lidelser behandles med syrehæmmende medicin kan det have særdeles uønskede og vidtrækkende konsekvenser. Mangel på B12-vitamin ses næsten altid efter behandling med syreneutraliserende medicin. Mangel på B12-vitamin kan mest effektivt måles via en blodprøve.

Lægerne mener, at mavesår skyldes en bakterie, Helicobactor pylori, i mavesækken. Rygning fordobler tendens til mavesår samt langvarig brug af medicin (Ibuprofen, Acetyl-salicyl-syre) eller alkohol, spiller også en væsentlig rolle for udvikling af mavesår.

Lysterapi fra LifeWave-plastrene

Kostændring, i form af mere basisk kost og let fordøjelige madvarer, og indtag af homøopatiske lægemidler og brugen af lysterapi-plastrene, kan ofte få bugt med symptomerne.

Det homøopatiske middel Robina Comp virker opbyggende på maveslimhinderne, er syreneutraliserende og beroligende.

Anvendelse: Ved mavekatar, ved for meget mavesyre, ved mavesår/tolvfingertarmssår. Vejledende dosering 10 dråber 3 x dagligt.

Du vil ligeledes kunne afhjælpe problemet og hjælpe maveslimhinder/sår til at hele ved at benytte nedenstående vejledning fra TOHUMAN app. Her indgår IceWave-plastret og Carnosine-plastret.

Skift plastrene hver anden dag i den første periode, når der er bedring – så kan du nøjes med Carnosine-plastret, der hjælper systemet til at hele sammen med Robina Comp.

Reducer bakterier og styrk tarmen

Gammeldags kærnemælk indeholder gunstige mælkesyrebakterier, som reducerer de bakterier, der kan fremkalde for meget mavesyre.

AstaXantip normaliserer bakteriefloraen i tarmen og forøger en antioxidanternes beskyttelse af kroppen. AstaXantip indeholder stor koncentration af havalgen Haematococcus Pluvialis, som er effektiv i behandling specifikt af nævnte mavesårsbakterie.

Vejledende dosering: 1 kapsel dagligt, indtages om morgenen i forbindelse med måltidet.

Carbomin indtages om morgenen og virker som tarmrenser for ufordøjede madrester samt syre/base-afbalancerende.

Vejledende dosering: 1 tsk. Carbomin røres ud i et glas lunkent vand og drikkes 20 min., før morgenmåltidet indtages.

Yderlig anbefalinger: kartoffelvand, gulerod, agurk, sellerisaft er alle syreneutraliserende. Mandler, bananer, kartoffelmel, blåbærsaft og rå havregryn har syreneutraliserende virkning og er samtidig i stand til at beskytte mavens slimhinder. Supplér desuden gerne med te af kamille, pebermynte og tusindgylden.

Jeg håber dette lille skriv kan hjælpe dig også til at bekæmpe dette problem. Såfremt du har yderligere spørgsmål er du som altid velkommen til at kontakte mig på telefon 42647770 eller mail: ah@touch4health.dk

DEL
Tidligere artikelAnders var i 12 år afhængig af næsespray og allergimedicin. Han var chokeret, da han fandt en løsning
Næste artikelSlip af med din katte- eller støvallergi
Der er ingen tvivl om, at alternativ behandling har ændret Annette Hammerichs liv. Da hun blev ramt af en borrelia-infektion, fik LifeWave-produkter sammen med homøopatisk medicin hende på højkant igen. Senest har hun fortalt om hendes valg og fravalg i forbindelse med en kræftdiagnose. Annette Hammerich arbejder bl.a. med energiterapi og kinesiologi på mennesker og dyr. Mød hende her på bloggen, hvor hun også vil fortælle om alternativ behandling og LifeWave. Kontaktinfo: +(45) 4264 7770 eller ah@touch4health.dk. Besøg www.touch4health.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here