Fit med WinFit: Kan kosten blive for mager?

4
214

Tidligere indlæg i serien:
3,2,1 … Ja tak til tonet krop med mindre fedt med WinFit
LifeWave gjorde det igen!
Jeg glæder mig helt vildt til LifeWave-event i København

Nu har jeg været i gang med WinFit i 4 uger og har været på besøg hos diætisten igen. Det var ikke lige det jeg havde håbet på. Det vil være fristende at springe over denne opdatering, men jeg synes, at det er vigtigt, at forskellige historier fortælles. Alle mennesker er jo forskellige, og måske andre kan have glæde af at læse min oplevelse.

Uge efter uge har jeg læst succeshistorier fra andre, som er i gang med at teste WinFit. Jeg har set de fotos, som folk har taget før og gennem ugerne. Jeg er imponeret og rigtig glad på deres vegne. Vi taler jo om mennesker, som jeg kender, og derfor er det ikke bare fiktive reklamefolk, der fortæller historier. Så det har gjort stort indtryk.

Det er en del af LifeWave-netværket, at vi fortæller hinanden om vores erfaringer og succes, men også at vi spørger om hjælp. Det er nemt at få hjælp, da der er mange erfarne brugere og mange behandlere af forskellig slags samt lægefaglige og ernæringskyndige. I forbindelse med WinFit-programmet er der desuden webinarer med LifeWaves CEO og opfinder David Schmidt, hvor det er mulighed at stille spørgsmål. Så det er ikke noget med at sætte mig ned og fortvivle – ind i en af grupperne og skrive en lille bøn om hjælp.

Min livsstil FØR WinFit

Men lad os nu lige tage de fire første uger fra starten af. Faktisk bør jeg nok starte før det og fortælle lidt om, hvordan jeg egentlig lever.

Jeg har altid interesseret mig for kost og motion. Da jeg fik leddegigt blev motion en udfordring, og maden derfor endnu vigtigere for mig. I mine tidligere blogs kan du læse både om min gigt, og om hvordan jeg igen kan løbe. Jeg har fulgt forskellige kostråd gennem tiden, hvilket jo er naturligt nok eftersom vi mennesker også ændrer levemåde løbende. Gennem årene har jeg lagt vægt på at lave mad fra bunden med masser af grønt og minimalt fedt. Jeg har skiftet de hurtige kulhydrater ud med de langsomme – alt sammen uden at være helt fanatisk, da det ikke passer ind i mine andre værdier.

Gennem de seneste 4-5 år har min krop og jeg haft et godt forhold til hinanden. Vi har sluttet fred og er enige om, hvilken vægt der passer til mig, og hvordan jeg kan dyrke motion og have det godt. Mit BMI ligger i normalområdet, men i den øverste del.

Hvad er det så der gør, at jeg har lyst til at prøve WinFit?

For et års tid siden begyndte min ene hæl at drille. Jeg dummede mig og lyttede ikke til min krop. Jeg fortsatte med mine løbeture, som jeg var rigtig glad for at kunne igen. Derudover så opdagede jeg at min krop ændrede sig. Det kan godt være vægten viste det samme, men fordelingen ændrede sig. Jeg blev blødere og specielt på maven. Flere af mine jævnaldrende veninder fortæller, at de har nøjagtig samme oplevelse. Vi må nok erkende, at vi ikke længere er sen-teenagere med høj forbrænding.

I foråret blev hælen værre og værre, men jeg ville simpelthen gennemføre et løb, som jeg havde tilmeldt mig sammen med min datter. Normalt gjorde det kun ondt den første kilometer, derefter glemte jeg det. Men denne gang gjorde det ondt hele vejen. Dagen efter kunne jeg knap gå. Jeg holdt pause og tænkte: ”Det går nok snart over”. Det er desværre ikke sket endnu, selv om jeg har det markant bedre.

I mellemtiden er kroppen blevet mere og mere blød. Jeg trives på ingen måde med det. Der er naturligvis både forfængelighed inde over, men også vigtigheden af at have en stærk krop – og så det psykiske i at løbe dagens arbejdsstress ud af kroppen.

Glad i gang med WinFit

Så kom WinFit – Body Shaping Systemet. Jeg gik glad i gang. Tænkte at det var alletiders, eftersom det jo er designet til at selv meget overvægtige kan deltage uden ekstrem motion. Man lever med almindelig sund mad og fornuftig motion. Den lå da lige til højrebenet.

Søndag den 25. september var så min første dag med WinFit-konceptet og et otte timers spisevindue. Det gik legende nemt, da jeg er så heldig, at jeg ikke har behov for mad, når jeg vågner. Jeg valgte at starte dagens måltid kl. 11. Det betyder, at det sidste måltid spises inden kl. 19. Så kan jeg spise sammen med familien om aftenen. Jeg synes, det var nemt, og jeg mærkede lynhurtigt masser af energi.

Den første uge fløj afsted uden udfordringer med at holde mig indenfor det 8 timers spisevindue. Min træning bestod af 2×15 min., hvor jeg fulgte de videoer, der medfølger i WinFit-pakken. Om lørdagen fejrede vi min mors fødselsdag, og selvom jeg holdt min spiseperiode, så drak jeg et par glas vin og nød lidt dessert.

Det var jo en nem debut. Min anden uge gik i gang med højt humør. Energien væltede rundt i mig, og jeg havde overskud til mange gode ting. Igen gik det nemt med at overholde det hele.

Uge tre gik i gang, og her vidste jeg at jeg ville ”synde” nogle af dagene. Jeg skulle afsted i sommerhus nogle dage, og der røg både noget vin og chokolade ned, men ikke uhæmmet. En anden god ting er nemlig, at der ikke er trang til søde sager.

Så blev det uge fire. Jeg kunne godt mærke, at der skete noget med kroppen. Men ikke lige at den føltes strammere. Jeg kunne mærke, at jeg havde en anden styrke, når jeg trænede de 2×15 min. om ugen. Det var nu ret fedt at mærke. Med WinFit skal der helst trænes om morgenen, og det er min krop virkelig ikke fan af. Men grebet af gejsten over styrken besluttede jeg mig for at stå op og træne hver eneste morgen fra midt i uge fire og en uge frem. Bare for at prøve det. Jeg gjorde det og med glæde. Det tager jo kun 15 min., og eftersom jeg alligevel ikke skal spise, så manglede jeg ikke tid om morgenen. Bagefter var jeg så klar på at angribe dagen.

Nu kom besøget hos diætist. Min vægt var gået 2kg. op. Pokkers, men så er det jo heller ikke værre. Værre var, at ud af de 2 kg. var de 600 gr. fedt og de 500 gr. sad på maven. Det gode var, at jeg havde øget muskelmassen med 600 gr. og smidt 2 cm i taljen.

Hmm. Hvad så?

Hjælp! Hvem har succes med WinFit?

Ikke miste modet, Mai-Britt. Jeg cyklede hjem og skrev en bøn om hjælp. Det tog ikke lang tid, før der kom flere gode råd, bl.a. fra René Junge Pedersen, som har oplevet super resultat allerede med WinFit på trods af, at han er tyndfed – læs hans eget indlæg her.

Jeg beskrev min kost over sådan en standarddag, og så kom svarene. Flere meldte tilbage: ”Du mangler fedt!” ”Du mangler kalorier”… hov, der var en klokke, der ringede. På LifeWaves event i København i september, hvor WinFit blev lanceret, fortalte David Schmidt, hvordan nogle var nødt til at øge deres indtag af kalorier for at tabe sig. Får man ikke nok, så tror kroppen, at den er ramt af katastrofe. Kroppen gemmer alt, hvad den kan på reserverne.

En anden vigtig del af WinFit-programmet er, at man en time før sengetid skal drikke Theta One – den første måned med dobbelt dosis. Normalt anbefaler LifeWave, at man drikker det om morgenen på fastende mave, men da den største produktion af væksthormon indtræffer 90 min. inde i søvnen, så giver det i forhold til WinFit meget mere mening, at indtage Theta One om aftenen.

Theta One er det, som for nogle år siden hjalp mig af med gigtsmerter, og som jeg jævnligt drikker for at booste immunforsvaret. De andre gange jeg har drukket det, har jeg også bemærket at mavefedtet er øget, men jeg har ikke været så bekymret, da jeg jo oplevede så mange andre positive effekter.

Jeg havde også læst om, at andre havde samme udfordring, og min blogkollega Steen Leithoff har tidligere forklaret, hvordan nogle ikke kan omsætte L’arginin (væksthormon), som er i Theta One. I stedet øges blodsukker og fedt lagres. En måde at understøtte omsætningen af L´arginin er at spise Alpha Lipioc Acid (ALA). ALA er en naturlig fedtsyre samt kraftig antioxidant, der beskytter mod frie radikaler. En anden fordel er bl.a. at ALA øger optagelsen af glukose og mindsker oplagringen af fedt.

Så er jeg i gang med WinFit igen

Jeg har nu valgt at ændre lidt i forhold til det anbefalede fra LifeWave. Jeg tager almindelig dosis Theta One, og så tager jeg den om morgenen, så den mælkesyre min krop danner ved træningen kan hjælpe med at omsætte L´argininen. Hvis det ikke er nok, så vil jeg prøve at supplere med tilskud af ALA.

Her i skrivende stund, hvor femte uge nu er gået, er jeg i fuld sving med at ændre på maden, men bare på den nemme måde. Et godt skvæt olie over salaten, en skefuld kokosolie rørt i min te eller kaffe (begge uden koffein), mandler og avocado på frokostmenuen sammen med tun, kylling e.l. ligesom aftensmaden også lidt flere kalorier i sig.
Så jeg er fuld af optimisme her hvor jeg netop er i gang med min nye pakke WinFit.

Vi ”ses” efter næste måling i midten af december.

DEL
Tidligere artikelGå vinteren i møde! Fototerapi kan være din hjælp mod vinterdepression
Næste artikelFlotte ben uden blå mærker. Sådan gør du!
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

4 KOMMENTARER

 1. Jeg oplevede faktisk også, at det er rigtig godt med lidt sundt fedt. Jeg er specielt glad for mandler og rosiner, som snack imellem måltiderne .

  Måske er problemet netop at du har været vant til og spise meget magert.

  Det skal nok komme, jeg tror du er på helt rette vej.

  Keep up the good spirit
  Knus Jeanett

 2. Tusinde tak, Jeanett <3

  Jeg er stadig fuld af humør, energi og optimisme – og glædes over den styrke jeg mærker (selvom der ikke er målt siden sidst).

  Dejlig søndag aften til dig

 3. Kæreste Mai-Britt
  Jeg er vild glad på dine vegne over at læse din WinFit rejsebeskrivelse.
  Netop på fedt siden går mange mennesker galt i byen grundet en induceret fedtforskrækkelse.
  Så klø på med de essentielle fedtsyrer. Især omega 3 og nup lidt ekstra kokos på maden i stedet for anden smørelse.
  Så får du nemlig både korte-mellemlange- og langkædet fedtsyre.

  Rigtig god rejse videre ud i WinFit universet.

  Knus fra Steen.

 4. Kære Mai-Britt,

  Tak for din fortælling, hvor vi får et indblik i, at det ikke går efter en lige snor med WinFit – dette berører jeg selv i mine indlæg. Kig her, hvis du endnu ikke har læst dem. Vi er individuelle skabninger og har en individuel biologisk respons på de “kure” vi vælger at benytte os af.

  Da vi mødtes inden eventet, fik jeg vist fortalt dig hvor vigtigt fedtet er. Det er vores fremmeste fedtstof og mange er “bange”for det, da de ikke rigtig ved hvordan de skal håndtere det. Måske du kan huske at jeg fortalte om de essentielle omega 3 olier som jeg arbejder med og at du var velkommen. Omega 3 -essentiel olie, kommende fra fede fisk (!) er essentielt for cellemembranen og dermed også for en optimal og uhindret passage over denne.
  Al fedt er vigtig, men vi skal have dem i en balance. Både det mættede og det umættede, Polyumættede og de essentielle fra Omega 3 segmentet EPA DPA DHA – alt en individuel balance.
  Alpha linolen syren (ALA) er også vigtig – om man skal have den som tilskud kan være udmærket, men ellers findes den i vegetabilske olier som raps og sesamolie, i spinat og rosenkål og i bær: blåbær, tyttebær og i valnødder.
  Du kunne sagtens være en af disse som mangler fedt i din stofomsætningen – særligt hvis der har været meget focus på det grønne som af og til tager pladsen for fedtet.

  Så det er fint det Steen skriver, på med fedtet til din forbrænding og din cellemembran – oliven olien indeholder godt fedt, der er meget fine antioxidanter – de såkaldte polyphenoler og polytrienoler – disse er gode til at beskytte de sarte fedtstoffer i blodbanen. Kokosolien er også fin, har en speciel struktur – er vist nok den mest stabile olie til stegning, om man har det behov. Man forsker i den og den har vist gode helbredende egenskaber på bl. a Alzheimer lidelsen.

  Man vil jo gerne have resultater hurtigt, men sådan går det ikke altid.
  Da du som du fortæller, har leddegigt, så vil jeg passe på med ikke at få en protein overvægt i din kost. Godt nok benytter du et system der anbefaler et forøget protein indtag, men dette bør styres nøje, da et forhøjet serum niveau over måneder/år, vil kunne give en unødvendig belastning af karsystem og lever – nu du har leddegigt.

  Hvis dit system ikke er gearet til at omsætte den øgede proteinmængde, vil den sætte sig som et uønsket fedtdepot.

  Trøst dig med, at du evt. vil få den accelererede omfordeling fedt versus muskel tilvækst, som David Schmidt beskriver for systemet i måned 2, så fat mod på din fortsatte rejse med WinFit.

  Kærlig hilsen,
  Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here