Sådan kan du bruge drømmetydning som et udviklingsværktøj

0
266

Der er guld i dine drømme.

Drømme er noget, vi alle gør. Hver nat og endda flere gange. Mange påstår dog, at de ikke kan huske deres drømme, og det kan der være mange årsager til.

Er du en af dem, som ikke kan huske dine drømme, men rigtig gerne vil huske dem, så kan du afprøve rådene længere nede. Sandsynligheden for at du allerede i nat vil få en drøm, du kan huske er stor, bare fordi du læser dette indlæg.

Drømmene er meget enkelt forklaret en slags ventil, som lukker indtryk, følelser og stemninger ud. Så vi ikke overvældes af de tusinder af input, vi får hver dag. Drømme er dog ikke bare underholdning, som nogle gange kan få en følelse frem, som kan forfølge os hele dagen. Drømmene er hjælp fra vores underbevidsthed, som giver os vigtig information om, hvordan vores livstilstand er.

Når jeg skriver, at der er guld i dine drømme, så mener jeg det. Du kender sikkert udtrykket guldkorn, og det er netop det dine drømme kan komme med, hvis du gider at lytte og tage budskaberne seriøst. Indsigter, du får gennem drømme, kan være skelsættende for dit liv og en meget stor hjælp til at forstå følelser og fornemmelser, som vi måske ikke i vågen tilstand er i stand til at se klart.

Drømme er vores eget symbolsprog, og du behøver ikke tykke drømmetolkningsstudier eller bøger til at blive god til at tolke dine egne drømme.

Alt hvad du drømmer er DIG

Alle de oplevelser, mennesker, dyr, situationer, stemninger og handlinger, du oplever i dine drømme, er dig. Det kommer fra din underbevidsthed og er symboler på noget, du skal have fat i.

Det handler om de egenskaber, du putter på de forskellige oplevelser, mennesker, dyr, situationer, stemninger og handlinger. Så simpelt er det …

Drømmer du f.eks. om en hund, så afhænger din tolkning af, hvordan du har det med hunde. Er du glad for hunde, så vil de egenskaber du putter på hunden måske være: Dejlig, nuttet, sød, sjov, besværlig, tidskrævende osv. Er du bange for hunde, så er historien en helt anden. Hunde er bidske, utilregnelige, farlige, ildelugtende osv.

Prøv denne lille øvelse:

 1. Tænk på en ting, person, oplevelse, du kan huske fra en drøm.
  Eksempel: Jeg drømmer, at jeg er i en bilulykke.
 2. Hvilken følelse fremkalder det, at du tænker på netop dette?
  Eksempel: Jeg følte mig ret skræmt i drømmen, og følelsen bagefter er også frygt, uro.
 3. Sæt nu tre egenskaber ved tingen, personen eller oplevelsen.
  Eksempel: Bilulykke: skræmmende, at miste kontrollen, fascinerende (da jeg drømte det vidste jeg, det var en drøm, så alle detaljer foregik i slowmotion).
 4. Sig nu højt: Jeg er … (den første egenskab du beskrev, derefter de to andre)
  Eksempel: Jeg er skræmmende. Jeg har mistet kontrollen. Jeg er fascinerende.
 5. Hvordan passer det på dit liv, din situation, da du drømte drømmen?
  Eksempel: For mig giver det rigtig god mening, da der er ting i mit liv, som gør, at jeg har mistet kontrollen, og det er både meget skræmmende og fascinerende på en gang.

Ved at få en indsigt kan det skabe ro i dig, og du kan se ting i øjnene, som måske ellers ville dræne dig for energi, fordi du ”bare” havde det i underbevidstheden.

Dette er kun en flig af, hvad dine drømme kan fortælle dig.

Drømme er som et løg, og du kan lyntolke og får lidt med hjem. Du kan også bruge 1-2 timer på at give dig selv en ”drømmesession”, hvor du kommer dybere og dybere ned i drømmen.

Nedenfor kan du læse om et værktøj, som kan guide dig igennem den dybere proces. Du kan gentage trin 1-5 for alle de ting, der er af betydning for dig i din drøm. (Dem som påvirker dig mest).

3 ting du kan gøre for bedre at kunne huske dine drømme

 1. Forbered dig med blok og papir
  Sørg for at have papir og skriveredskab tæt på din seng, så du ikke skal stå op og lede, når du vågner med en drøm. Vågner du midt om natten, kan du skrive stikord ned og måske endda stadig med lyset slukket.
 2. Når du vågner – bør du genkalde dig din drøm
  Lig stille i 30 sekunder, før du bevæger dig, og genkald dig din drøm. Vi oplever tit, at når først vi har bevæget os, forsvinder drømmen. Følelsen fra drømmen kan hænge ved hele dagen. Oplever du, at drømmen er smuttet, men følelsen er tilbage, så sæt dig og mærk dybere i følelsen. Det kan skabe billeder fra drømmen.
 3. Skab et rigtigt sovemiljø
  Sørg for at din søvn bliver så god som mulig i et mørkt og behageligt tempereret soveværelse. Ingen koffein inden sengetid, undgå alkohol, smartphone-lys, iPad-lys og sovepiller. Brug evt. LifeWaves plastre Silent Nights, Alavida, Nirvana eller X39. De hjælper ofte til livlig drømme aktivitet, og så får du også alle de andre fordele.

Bliv din egen drømmeterapeut på bare et par timer

Kurset “Selvindsigt gennem dine drømme” er for dig, der gerne vil have et super nemt og dybt værktøj til at forstå, hvad dine drømme har at fortælle dig.

Ønsker du at arbejde i dybden med dine drømme på en dyb og udviklende måde? Vil du gerne have et værktøj, som kan hjælpe dig til at få indsigt fra dine drømme på få minutter? Ønsker du at blive klogere på dig selv og dit liv, igennem dine drømme? Så er dette online kursus helt klart til dig.

DEL
Tidligere artikelUndgå røde knopper og hudskader ved barbering (Del 6)
Næste artikelLider du af køresyge? Sådan klarer du køreturen med et smil
Maj Westphal brænder for en passioneret livsstil (passion-lifestyle), selvudvikling og sundhed. Hun er en nørd i harehøjde og elsker at fordybe sig i emner og derefter formidle dem, så alle kan bruge det. Maj arbejder bl.a. med energiterapi og udvikling af onlinekurser i selvudvikling. Efter 20 år i et alm. job, sprang hun ud som selvstændig for 4 år siden og lever i dag efter begrebet 'passion-lifestyle', som hun hjælper andre med at komme i gang med. Kontaktoplysninger på Maj: +(45) 245 245 20 eller mail: maj.westphal@muninn.dk. Du kan også se mere på lederskabmedhjertet.dk og livetsbalance.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here