Unge med søvnbesvær, mavepine og tristhed får hjælp med LifeWave

3
299

Endnu en sen aften kommer min 13-årige søn ind i stuen og siger, at han ikke kan sove. Normalt har hans søvn ikke fejlet noget, men det har pludseligt ændret sig. Min søn, som ellers aldrig er syg, klager oftere og oftere over hovedpine, mavepine og er trist over skolen.

Det kan jo umiddelbart lyde, som noget alle med teenagere oplever. Men det her er anderledes og noget, som jeg hos venner og bekendte med både yngre og ældre børn hører om. Men mere om det senere i historien – først et lille relevant sidespring …

I 2014 bliver den nye skolereform skudt i gang, og skemaet blev længere for alle. Det er intentionen, at der skal mere bevægelse ind i timerne. Samtidigt er der lavet lektiecaféer til ”faglig fordybelse”, hvor de unge har mulighed for at få lavet lektier. Som forældre oplever jeg desværre, at der ikke er mere bevægelse i udskolingen, og den ”faglige fordybelse” foregår ikke nødvendigvis med den relevante lærer tilstede (lærerne skal jo også have mulighed for at afvikle deres møder inden for skoletiden nu). Det giver frustrerede elever, som melder pas og må ordne lektierne hjemme alligevel.

I efteråret 2015 var Stressforeningen i medierne for at råbe vagt i gevær, efter at en speciallæge i børnesygdomme stod frem og fortalte, hvordan hun oplevede flere og flere stressede børn og unge. Det var stille og roligt eskaleret efter reformens start, da fraværet på grund af stresssymptomer pludselig steg stødt. Det bemærkelsesværdige er, at der er tale om børn og unge over en bred kam – ikke kun dem, der normalt betragtes som værende i farezonen.

Det lyder jo ellers så fedt, at lektier m.v. er klaret i skolen, og at der er mere bevægelse. Det burde skabe overskud og en sund krop. Men det er ikke det, der sker. Danmarks Lærerforening bakker op og genkender tendenserne. Foreningen beretter om, hvordan de fra lærerne får meldinger om, at der ikke er tid til at give eleverne den omsorg, der kan være behov for. Der er jo ikke flere lærere, selvom timetallet er øget. Derudover skal der inkluderes børn og unge med specielle behov, hvilket der heller ikke er tid til – og spiralen er, at lærerne frustreres og stresses. Det smitter af på eleverne, der jo bruger mange timer sammen.

I foråret 2015 lavede Det Nationale Forskningscenter for Velfærd en undersøgelse på landets folkeskoler. Hele 76,1 procent svarede, at dagene var for lange. Undersøgelse blev offentliggjort af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling den 30. januar 2016. Fritidsinteresser bliver skippet, og energien er væk efter aftensmaden – så der er ikke meget krudt tilbage til samvær med familie og venner.

Jeg var (er) ellers positivt stemt for reformen. Jeg synes, der er mange gode kvaliteter og intentioner bag og håber, at det på sigt kan lykkes.

Det er dog ikke kun skolereformen, der bærer hele skylden. Samfundet i sin helhed lægger jo et stort pres på børn og unge. Du skal være en ener, kunne noget særligt, skabe resultater og få 12-taller. Få den fedeste uddannelse og det sejeste job – og derudover skal du være den bedste ven, have mange af dem og dyrke en god fritidsinteresse (eller 2 – eller i det mindste på eliteplan).

Unge-hjaelpes-med-lifewave

LifeWave med på lejrskole

Nå, men … der står min søn en aften i døråbningen omkring midnat, hvor nattesøvnen driller. Om dagen har han svært ved at bevare energien, sidde roligt og være opmærksom i undervisningen.

Denne aften orker han bare ikke mere. Han ved, at både hans søster og jeg bruger plastre fra LifeWave. Det har han ikke haft lyst til, men den her aften spørger han selv efter soveplastret Silent Nights. Jeg smutter i husapoteket og fisker det frem og putter det i panden mellem øjnene på ham.

Det tager ikke lang tid, så sov han tungt. Dagen efter får han Y-age Aeon stressplaster på i nakken og kommer langt mere glad og tilfreds igennem dagen. Efter et par dage prøver vi uden plastre for at fornemme, hvor hans krop er henne balancemæssigt. Nu er der ikke behov for flere plastre.

Da han skal afsted på lejrskole vil han gerne have LifeWave-plastre med for en sikkerheds skyld, så vi pakker et lille etui ned med forsyninger. Vel hjemme igen beretter han, at den første aften i en lille hytte med tre andre drenge var lidt urolig. De to af dem sov roligt, mens den 3. lå og vendte og drejede sig.

Så tog sønnike en beslutning og snuppede et Silent Nights plaster og listede hen og sagde: ”Nu sætter jeg lige et plaster i hovedet på dig – så sover du om lidt”. Og så gjorde han selv det samme og afsted til drømmeland fløj de.

Det er nemt at sende plastre fra LifeWave med de unge på tur, fordi jeg ved, at intet trænger ind i kroppen. Det er udelukkende kroppens naturlige processer, der fremmes. Jeg ville aldrig turde sende så meget som en smertestillende tablet med afsted uden en voksen til at dosere.

Stress-, smerte- og soveplaster på rejsen

Mine unge mennesker har siden haft et lille etui med forsyninger med på rejser, så flyskræk kan klares med et Y-age Aeon stressplaster, smerter kan klares med f.eks. IceWave smerteplaster, og søvnen kan fremmes med Silent Nights soveplastret.

Min ældste har hentet To Human app på telefonen, så hun selv kan hjælpe sig hurtigt, mens min søn har de små guidehæfter, der følger med hver pakke plaster fra LifeWave. Det kan ikke blive mere simpelt.

Eksamensangst slut med Aeon i nakken

Som jeg nævnte tidligere i min historie, så er det jo ikke kun mine egne børn/unge, jeg oplever disse forandringer og stresssymptomer hos.

Jeg er jævnligt i kontakt med unge mennesker – specielt fra 9. klasse eller på de videregående uddannelser – da de til tider har svært ved at overskue hverdagen. Derudover er der jo også helt konkret presset i eksamenstiden.

Det er så dejligt og livsbekræftende at møde dem – og selvom det er første gang, så er de så tillidsfulde og nysgerrige. De bliver altid mødt med smil, stearinlyshygge og et stort glas vand samt får et Y-age Aeon i nakken til start for at skabe ro. Og så snakker vi. Jeg stiller bare få nysgerrige spørgsmål, og så læsses der af om stort og småt.

Vi taler også om, hvordan man kan hjælpe sig selv med mad, søvn og frisk luft – og så laver vi en plan for, hvordan de kan bruge plastrene ved eksamen, eller hvad der nu er relevant.

Eksamensangst-aeon-lifewave

For nylig fik jeg den sjove oplevelse med en af de unge piger, som vælter ind i min stue, fordi hun er helt oppe at køre dagen før eksamen. Straks hiver jeg hestehalen til side, så hun kan få et Y-age Aeon stressplaster i nakken. Dagen efter tikker en sms ind: ”Yes!” – så bliver jeg bare så glad.

Jeg elsker simpelthen at opleve, hvordan Aeon-smilet dukker frem – ikke mindst, når forældrene spørger: ”Hvordan søren fik du det smil frem?”

Så nu, hvor eksamenstiden nærmer sig igen, er jeg klar til at hjælpe:

  • Y-age Aeon stressplaster i nakken – så er der ro på nerverne
  • Energy Enhancer plastret på enten håndled eller på skuldrene – så er der overblik, fokus og energi
  • Silent Nights soveplaster – så søvnen bliver tung og dyb.

Det er simpelt.

DEL
Tidligere artikelAldrig mere nøddeallergi med LifeWave plaster
Næste artikelLifeWave – Anders vej til et godt liv med Aspergers
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

3 KOMMENTARER

  1. Når man læser din historie, bliver man så glad for at mange skoler nu igen laver kortere skoledage. Men som udgangspunkt var jeg også glad for reformen, der LØD til at være god, men praksis er ikke altid med, når der planlægges :-).
    Dejligt at dine unge har alle muligheder for at få hjælp med LifeWave (y)

    • Hej Winnie,
      Det kan jeg godt forstå du tænker 😉

      Du er meget velkommen til at kontakte mig – enten via min facebookside “MaiBody” eller pr. telefon 61 35 40 47.

      Så fortæller jeg gerne mere – også om hvordan du får fingrene i de små vidunderplastre.

      God fredag
      Mai-Britt

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here