Lider du af køresyge? Sådan klarer du køreturen med et smil

0
530

Enten har man selv prøvet det, eller også har ens børn døjet af det. Køresyge kan ramme alle og i alle aldre.

Personligt lider jeg ikke af køresyge, men hvis jeg sidder ved siden af som passager eller på bagsædet, og lige tjekker min mobil, f.eks. læser en e-mail eller besked, bliver jeg straks dårlig og får kvalme. Så jeg kan sagtens sætte mig ind i, at køreturen ned igennem Europa med børn, kan ende i et mareridt, som ikke har meget med familiehygge at gøre.

Egentlig vil jeg hellere kalde det for transportsyge Man kan blive dårlig på samme måde, hvad enten man kører bil, sejler, flyver, ja selv kører i karrusel eller rutchebane. Ved søsyge er bevægelsen ofte ikke særlig hurtig. Det samme gælder hvis man køre i bjergene og bliver køresyg.

Men hvorfor får man køresyge?

Er det fordi man bevæger sig hurtigt? Nej, ikke umiddelbart.

Der er ingen endnu, der helt har fundet ud af, hvorfor man bliver transportsyg eller køresyg. Der er nogle logiske formodninger, som giver mening omkring, hvad der sker, når man bliver køresyg, men det er et sammensurium af flere faktorer.

Nogle bliver f.eks. ikke køresyg, når de kører bil, men bliver næsten søsyg blot ved at tænke på, at de befinder sig i en båd. Andre bliver kun dårlige, når de flyver, mens de fleste bliver dårlige, hvis de f.eks. opholder sig på en båd, hvor vejret er dårligt.

Sidst jeg skulle til Oslo, sejlede jeg fra København, og vejret var ekstremt dårligt. Alle på skibet – ja selv personalet, som er vant til at befinde sig på et skib, var søsyge.

4 grunde til du bliver køresyg

Når man bliver køresyg eller transportsyg sker der flere ting.

  1.  Hjernen bliver forvirret, hvis den får vidt forskellige sanseoplevelser. Hvis ens balancecenter i det indre øre oplever en bevægelse, mens synet ikke oplever nogen bevægelse, fordi man f.eks. kigger på en iPad, så forvirrer du hjernen.
  2. Når disse sanseindtryk bearbejdes i hjernen, produceres der en række signalstoffer, som kan være med til at bibeholde det ubehag, du oplever ved køresyge.
  3. Din hypothalamus bliver ”forvirret” da den netop skal styre disse informationer, hvilken den ikke kan finde ud af.
  4. Sidst mener man også, at den væske, man har imellem hjernens hinder, arbejder ugunstigt, og derfor også kan gøre, at vi bliver dårlige. Man kan sige jo flere informationer fra sanser, som er ude af trit, vil give større ubehag. Er du er i bevægelse uden øjet oplever bevægelse, mens du koncentrerer dig, og samtidig bliver påvirker af lugten fra f.eks. en indelukket bil, vil lugtesansen også blive påvirket og dermed bliver det hele meget værre.

Akupunkturpunkt mod kvalme

Der findes studier, hvor man har fundet frem til, at akupunkturpunktet Kredsløb 6 (KS6 /PC6), kan modvirke kvalme og derved reducere køresyge.

Kredsløb 6-punktet sidder to af ens egen tommelfingersbredder over håndledsfuren. Ved at påvirke det punkt kan noget af ubehaget forsvinde; det er videnskabelig bevist.

Hvad du skal påvirke punktet med, er helt ligegyldigt. Nogle får akupunktur, andre sætter et plaster på, og nogle helt tredje anvender et specielt armbånd med en ”dut” på. Det, der dog er meget vigtigt, er, at dette armbånd sidder helt præcist og ikke må flyttes, drejes eller skubbes, hvilket praktisk talt er umuligt.

Lasota Energy armbånd mod køresyge

Et Lasota Energy armbånd virker på en helt anden måde i forhold til den medicin, du kan tage mod køresyge eller den påvirkning du kan lave via kredsløb 6.

Et Lasota Energy armbånd, virker på flere plan. Lasota armbånd kan normalisere de informationer, som hjernen får fra de sanseoplevelser vi får, når vi transporteres i bil, båd eller fly. Det kan normalisere de kemiske processer, der foregår i hjernen og hypothalamus, og sørger for øjets sanseoplevelser bliver hurtigere og bedre til at registrere ændringer, samtidig med vi er i bevægelse.

Lasota Energy armbåndet er en nem, hurtig og helt naturlig måde at afhjælpe køresyge og ændre den mareridtsagtige ferie-køretur til en dejlig og rolig familieoplevelse, uden uro, hyl og gråd på bagsædet.

Det er i øvrigt garanti for, at du opnår effekt. Det betyder, at hvis du ikke oplever, at køresyge markant forbedres eller helt forsvinder, kan du returnere dit armbånd og få dine penge tilbage inden for en periode efter dit køb.

DEL
Tidligere artikelSådan kan du bruge drømmetydning som et udviklingsværktøj
Næste artikelHjemmelavet bodyscrub, bodylotion og læbepomade – helt uden kemi (DEL 7)
Jan Lasota er idrætsfysiolog, underviser, foredragsholder og har desuden en doktorgrad fra Canada i behandlingsformen osteopati, der finder årsagssammenhænge i kroppen. Jan er oprindeligt uddannet idrætsfysiolog, og arbejdede i begyndelsen af halvfemserne udelukkende med professionelle idrætsfolk. I 1995 startede Jan 'Klinik Lasota', som i dag er en af en af de største sundhedshuse i Danmark. I 2011 stiftede Jan 'Lasota Energy', hvor han udvikler og distribuerer innovative armbånd, der styrker kroppens balance. Jan har desuden læst kinesisk medicin i seks år, idrætsmedicin igennem Odense universitet, samt taget en lang række kurser i manuel medicin. Herudover underviser Jan Lasota læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og andre behandlere, i hvordan laserlys kan påvirke kroppens celler på en positiv måde. Jan er også ivrig foredragsholder for andre behandlere på alle niveauer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here