WinFit update 4: Nyt år – med ny krop

4
581

Alle indlæg i serien:
WinFit start: Din guide til fedttab og flot krop
WinFit update: Sådan har Hanne tabt 2,9 kg på 10 dage

WinFit update 2: Hanne er top motiveret!
WinFit update 3: I gang med body toning
WinFit med and og flæskesteg

I skrivende stund er julen vel overstået og vores gamle år 2016 er blevet afløst af et helt nyt år, med alle dets muligheder. I mit foregående indlæg antyder jeg de store ernæringsmæssige strabadser, som mange af os kommer ud for i årets sidste måned. Dem tackler vi på hver vores måde. For nogle bliver det en prøvelse. Skadestuerne modtager ca. 400 personer i juledagene på grund af overspisning! – genlæs evt. ‘WinFit med and og flæskesteg’, hvor jeg fortæller om en jul, som jeg oplevede den på slægtsgården.

For mig blev julen ernæringsmæssigt som forventet: En tung oplevelse – dette selv om jeg personligt havde lovet mig selv, at der skulle holdes igen, og jeg skulle stå imod de mange kulinariske fristelser som december og julen byder på. Det gamle ordsprog med, at man ikke må bære julen ud, kom til at gå i opfyldelse. Som præsten siger i kirken: Ånden er redebon, men kødet er skrøbeligt! Jeg bar ikke julen ud, nogen af de steder jeg var gæst – ej heller ved de gæstebud, som min egen familie kom til at stå for. Vi vil det så godt, og hvor vi har muligheden, vil vi gerne glæde andre – og det bliver ofte, at vi let kommer til at overdrive. Så højtiden har det med at snige sig ind. Her er vi kun mennesker, og det er godt nok. Så det blev alligevel mange timer omkring bordet! Det var lidt hårdt, mens det stod på.

Jeg havde forinden gjort mig mange overvejelser om, hvordan jeg i år kunne gøre det bedre undervejs i al maden – også denne december. Planer var lagt med strategiske overvejelser for, hvordan der skulle siges nej, blev gennemtænkt forinden. Men ét er planer, noget andet er, når virkeligheden opstår!

Hanne og jeg havde talt dette godt igennem i begyndelse af december. Hun var klar over de mange faldgruber – at der måske kunne opstå vanskeligheder osv. Se evt. mit foregående indlæg ‘WinFit med and og flæskesteg’, hvor jeg også opstiller et par billeder for, hvordan vi kan komme til at mishandle vores krop med et alt for stort indtag af julens mange goder.

Nytårsforsæt: En nytårsfortælling

I relation til WinFit har jeg tidligere anført, at en fest gør ikke den store skade – heller ikke advent og jul med mange dages kulinariske udskejelser. Det er forvaltningen af dit liv i det lange løb, der gælder og dermed også, hvad du gør i det daglige. I det daglige vel at mærke! Ikke til jul eller nytårsaften. En periode med fest og stort indtag gør ingen forskel. Det er hverdagen, der betyder noget. Også i relation til brugen af WinFit Body Shape Systemet og i livet efter, når vi slipper WinFit og skal klare os uden. Jeg fortæller Hanne, at hendes snart tre måneder med gode resultater blot vil blive forrykket marginalt. Dette beroliger hende, og hun går glad ind til julen og det nye år.

Tricket med sukker og smør

Kan du huske tricket om sukker og smør som jeg fortalte om lige inden jul i mit forrige indlæg. Hvis ikke så genlæs det her

Hvad er i spil her? Og hvad kom der ud af at blande disse to – røre dem godt sammen og siden sætte det til livs? De af jer, der foretog forsøget, erfarede måske, at I havde fremstillet et produkt, der meget lettere lod sig konsumere: Du lavede en smørcreme! Et produkt, som meget nemmere lader sig fortære, end de to ingredienser som du oprindelig ikke så let kunne få ned.

Udføres tricket med de to oprindelige ingredienser hver for sig, fremkalder det måske væmmelse eller ubehag. Udføres forsøget derimod med det sammenrørte produkt, opstår noget andet. En individuel oplevelse – lige fra overraskelse, vellyst til glæde eller lykke eller stor tilfredsstillelse. Hvad beror dette på?

Det ‘farlige’ sukker

The Bliss Point

Fænomenet med at blande ting sammen udnyttes af industrien til at få os til at foretage gentagne konsumptioner af en bestemt vare eller produkt. Tænk på det gentagne indtag af en pose saltede nødder – en pose chips eller ostepops. En pose slik med forskellige smagsvarianter, der driller dine smagsløg igen og igen, så man spiser indtil posen er tom! Dét, der får os til at blive ved, er de tilsatte elementer som fedt, salt og sukker og måske andre tilsætninger af mere udspekuleret art. Ofte er det de tre nævnte ingredienser, der går igen og igen i det meste konsum. Dette udnyttes til perfektion af industrien, og fænomenet er beskrevet indgående i aspektet: ”The Bliss Point”.

Prøv at ”Google”, og du vil få beskrevet, hvordan man for en bestemt vare, kan optimere sit salg og skabe afhængighed. Man undersøger nøje ved hjælp af kurver den optimale tilsætning af ingredienser, f.eks. fedt, salt og sukker og dér, hvor disse skærer hinanden i et simpelt koordinatsystem, opstår eksplosionen: Udløsning af lykkestoffer/signalstoffer (endorfiner) i hjernen.

”The Bliss Point”, er et udtryk for, at man med sin tilsætningsstrategi er lykkedes med ramme et lystfuldt sted i hjernen med udløsning af neurotransmitteren dopamin – et signalstof, der ofte udløses i forbindelse med lykkefølelse, lystfølelse og/eller belønning. Disse opdagelser er gjort og dokumenteret af forskere gennem scanningsbilleder af forsøgspersoners hjerner under indtagelse af de undersøgte tilsætningsstoffer; her fedt, salt og sukker. Dér, hvor det lyser mest op på scanningsbilledet, har man den største effekt for tilsætning af de oven for nævnte. Denne givne cocktail kan herefter danne standard for den pågældende vare. Særligt er det tilsatte sukker i spil.

Hvad har The Bliss Point med WinFit at gøre?

Vi taler videre om sukkerets indflydelse på vores liv og sundhed og om, hvordan det tilsatte sukker, som findes i næsten alle konsumvarer, i Take-Away og i det såkaldte convenience segment, som er i fremmarch. I alle færdigretter og over enkelt produkter, fra kiks over ketchup til morgenmadsprodukter, til læskedrikke og mejerivarer. Alt er nøje sammensat og afstemt med fedt og salt og stort set altid med sukker med det formål for øje at skabe størst mulig tilfredshed dybt i din hjerne – og med afhængighed, så du køber og spiser produktet igen og igen.

Vi taler videre om, hvad alt dette medfører, og hvad saltet betyder. Det tilsatte salt, som er smagsgiver, men også binder væske, hvilket betyder at en del af din relative overvægt er vand bundet mellem cellerne. Et vigtigt aspekt ved alle konventionelle slankekure, hvor der netop elimineres vand i starten. Men dette bliver aldrig belyst. Jeg giver billedet af slagterens pumpede hamburgerryg, hvor vi kommer til at købe en stor del vand – noget der kun lader sig gøre ved stor tilsætning af salt. Hvad saltet på sigt gør ved din krop – hvis du indtager meget salt, kan du tænke dig til.

Og fedtet! Som nævnt i mine tidligere indlæg: Vi er skabt til at håndtere fedt – nøjagtig som bjørnen, isbjørnen, laksen, hvalen, sælen – ja alle levende skabninger inklusive mennesket. Fedt er den naturlige brændstofkilde ved siden af kulhydrat fra grønt, rødder, knolde, blade mv. Genetisk er vores dna det samme som for en million år siden. Vores tarmsystem og bakterieflora er udviklet for millioner af år siden. Kostmæssigt burde vi leve som for 50.000 år siden. Men madkulturelt lever vi i 2017. Dette er vores egentlige ernæringsmæssige problem. Det er netop her vi har balladen – nemlig vores moderne indtag af mad i relation til ønsket om vægttab.

Nogle siger WinFit ikke virker. Er det sandt?

Da vi ikke får oplyst omstændighederne omkring påstanden, kan vi ikke bedømme det. Alle produkter fra LifeWave virker! Dette er min påstand. Vi skal blot finde ud af, HVORDAN det virker for DEN ENKELTE.

Vi har forskellige forudsætninger og vilkår, og vi har forskellig tilgange til tingene. Så når vi hører, at nu opgiver den og den efter en måned eller efter to eller efter to og en halv måned – hvad var forhindringen så for, at det ønskede resultat udeblev? Var det utålmodighed eller manglende motivation? Følger man WinFit-systemet givet af LifeWave? Får man den rette mængde protein – det var jo en del af projektet? Var det i virkeligheden en samtidig konvertering af fedt til muskler, som skete; man tabte sig ikke, men der skete noget andet? Skulle systemet have været vurderet over længere tid – måske et halvt år?

At man i virkeligheden var i gang med at skabe forandring – husk, det er ikke en slankekur, men en ”konvertering” af fedt/muskler. Var der noget i kosten, der forhindrede gennembruddet – måske et alt for stort kulhydrattilskud – LÆS: sukker. Tænk på, at rent og/eller tilsat sukker og kulhydrater forbrændes før fedt. Tænk på, at det tilsatte sukker stresser kroppens celler. Tænk på, at sukker udløser hormoner, der forhindrer fedtforbrænding, fordi fedtet skal gemmes til bedre tider – der hvor der virkelig bliver underskud på brændstof på vandring over stepperne i kulde og mørke – for 25.000 år siden.

Lider du under stress? Stress kan via det hormonelle give vægttab for nogen og vægtøgning for andre. Stress kan foranledige en ringe søvn. Mennesker, der sover dårligt, har en øget risiko for vægtøgning. Undersøgelser indikerer, at længerevarende søvnunderskud øger indtaget af kalorier med øget vægt til følge – ca. 10 pct! Er du en af dem, der ikke har optimal søvnkvalitet? Dette kan afhjælpes. Er du ked af det – trøstespiser du? Hører du til dem, der snacker eller lever på café latte?

Motionerer du? Ingen eller for lidt motion giver overvejende et nedsat aktivitetsniveau og dermed en markant nedsat forbrænding; det fører over tid til en relativ vægtøgning. Dem, der motionerer for lidt, har ofte et overskydende kalorieindtag. Motion øger stofskiftet og dermed den samlede forbrænding. Fysisk aktivitet er den største enkelte faktor for døgnenergiomsætningen. Særlig konditionstræning øger kroppens evne til at udnytte fedt som energikilde – ikke bare under selve træningen, men også i den efterfølgende hvilefase. – Se mine tidligere indlæg.

Min relative anke over for WinFit er, at motions/konditionsdelen er skruet for langt ned. Man kan for den enkelte godt øge på den fysiske udfoldelse; allerhelst med en god del konditionstræning, som ikke behøver at være længerevarende, blot den er højintensiv. LifeWave har lagt gode træningsvideoer ud for os på WinFit. Disse er tilgængelige på din side.

Som du kan se, er der et hav af faktorer i spil. Det er individuelt, hvilke faktorer der spiller ind for den enkelte. Ikke to mennesker er ens. Vi responderer forskelligt, men de ovenfor nævnte faktorer er i spil for alle. Hvilke faktorer er dine? Vil man reducere vægt, omforme, forbrænde fedt og bygge muskler, er det bare om at starte fra en ende af. WinFit virker! Spørgsmålet er, hvordan det virker for dig, og om du er parat? Dette er opgaven.

WinFit virker – men under hvilke forudsætninger? Her er en opdateret guide anno 2017

Nogle har spurgt mig, om jeg kan udstikke den helt enkle guide for at komme i mål med WinFit, og hvor længe man skal fortsætte. Min enkle guide ser sådan ud:

 • Spis hvad du vil inden for det sunde segment – se instruktionsfolder fra David Schmidt og LifeWave om WinFit
 • Lav din mad selv, så du ved, hvad den indeholder og IKKE indeholder. Kantinemad/Take-Away er no-go
 • Fravælg det tilsatte sukker – dette betyder, at du IKKE kan spise, hvad du vil
 • Brug ikke salt – de salte du behøver findes i rigelig mængde i al mad, du indtager, og i det vand, du drikker. Det gælder, hvis du lever af konsummad, kantine eller færdigmad osv. Laver du din mad helt fra bunden, anbefaler WHO/Fødevarestyrelsen indtag på højst 5 gram dagligt
 • Få ca. 60 g protein dagligt fra en god kilde (ca. mål for en person på 70 kg)
 • Få en tredjedel fra grove grøntsager/bønner-linser/ grønne blade/stængler/rødder/rodfrugter
 • Få passende mættet fedt fra dyr – helst fjerkræ – lidt fra de firbenede og fra klaret smør/Ghee
 • Spis fede fisk 2 – 3 gange/ugen plus gerne fiskepålæg daglig – laks, ørred, sild, makrel
 • Få mættet/umættet fedt fra nødder og frø og kerner
 • Få økologiske planteolier fra oliven, hørfrø, raps, hamp, kæmpe natlys, chiafrø, kokos
 • Få lidt frugt og bær – vær obs. på sukkerindholdet i megen frugt, hvis du er frugtelsker
 • Hold igen med alkohol – WinFit foreskriver 1 gang ugen. Alkohol er flydende sukker
 • Undgå koffeinholdige drikke – koffein jammer dit stofskifte, kan give søvnløshed og uro
 • Få vitaminer og mineraler – særligt D-vitamin, alle B-vitamin i en bioaktiv kvalitet, magnesium (magnesiumcitrat)
 • Indtag omega 3 fiskeolie – 0,15 ml/kg pr. dag svarende til ca. 10 ml pr. dag for en person på 70 kg. Det virker antiinflammatorisk/åbner cellemembranen
 • Få vand nok, 3 dl pr 10 kg kropsvægt – ca. 2 liter/70 kg person
 • Få styr på søvnen
 • Undgå stress
 • Følg systemet for WinFit – det er gjort enkelt. Tilpas det til din hverdag, men hold ”kostvinduet”!
 • Man kan uden problemer nøjes med 1 stk. Theta One – taget aften/evt. morgen. Min erfaring!
 • Giv dig tid! – Din WinFit-rejse bør strække sig over 6-12 mdr., hvoraf de 6 er på WinFit og de 6 uden.

WinFit har gjort det enkelt – følg systemet

Din maskine er den samme – dine forudsætninger for forbrænding er de samme som dengang på isen for 25.000 år siden – nu lever du bare dør om dør med et supermarked og med alt hvad det medfører. Vores krop er smart, den gør det bedste for os – dét, som den gennem millioner af år er blevet designet til. Den lægger fedt på lager til svære tider. Hvor smarte er vi til at håndtere dette, til at lave om på dette og gøre det godt for vores krop?
Der er masser af WinFit-succeshistorier derude – hvad har de gjort? Har de blot fulgt systemet – eller har de haft særlige forudsætninger eller været heldige? Jeg tror ikke på held. Jeg tror på dedikeret indsat over en rimelig tid. Hvad er rimelig tid, og hvor stor indsat vil du sætte ind. Over hvor lang tid har du bygget dine uønskede depoter op; over hvilken tid forventer du effekt?

Ryger du? Et aspekt der er interessant. Vi ved fra forskning, hvad rygning gør. Nikotin laver megen ravage i dit system. Rygning sætter stofskiftet op, men tager pladsen og appetitten for den nødvendige mængde mad. Holder du op med at ryge, tager man på – ca. 10 pct. Nogle taber sig ikke igen.

Drikker du vin/øl/drinks? Alkohol er flydende sukker; har ca. samme kalorieindhold som smør/støt melis. Lifewave og WinFit anbefaler da også, at man begrænser sit indtag til en enkelt gang om ugen.

Drikker du kaffe? Kaffe indeholder koffein. Koffein påvirker hormonsystemet, karsystemet og blodtryk, binyrer, lever og hjerne, tarmsystem m.m. Det virker forstyrrende på fedtforbrændingen. LifeWave anbefaler da også indtag af koffeinholdige drikke til før og under motion – ikke efter og resten af dagen! Brug De-cafe, hvis du vil optimere på dette punkt.

Et andet aspekt, jeg hører: Winfit er dyrt, så jeg har ikke råd. Min fornuft siger: Med WinFit kan du spare penge. En kollega satte sig for at undersøge, hvad der bruges af penge til Latte to Go – dem er der ca. 15 af på en måned. Så er der slikindkøb på tankstationer, to- go snacks/måltider/den lille sult etc., som tager pænt på pungen. Spise sundere/mere økonomisk hjemme i stedet for at spise ude eller købe Take Away, letter pænt på pungen. Resultat: Der er kr. 500,- i gevinst ved at gå på WinFit/vedligehold pr. md. i forhold til tidligere. Ren win win! Hvordan ville dit regnskab se ud?

Dette er hvad vi samtaler om Hanne og jeg – WinFits store styrke er at få os til at gøre noget andet.

Hvordan ser dit kalorieregnskab ud? Får du for meget sukker?

Julefortællingen i mit forrige indlæg er budskabet og fortællingen om det søde i livet og det søde særligt i julen. Nytårsfortællingen er budskabet om at leve i overensstemmelse med, hvor vi kommer fra. Fremstille vores egen mad og få de rette byggesten, vitaminer og mineraler. Sætte mere motion på kortet. Ingenting til kroppens opbygning og vedligehold kommer ud af den blå luft. Alt skal tilføres. LifeWaves plastre skaber flow og hjælper kroppen til balance, men næring og gode byggesten for din krop, kommer udefra. Dette er opgaven! At virkeliggøre fortællingen, at komme så tæt på denne oprindelige levevis som muligt, men i en moderne kontekst – hvis det er dette man vil, er opgaven, man er stillet overfor.

Sukkerets skadelige virkninger har været fortiet i ca. 50 år. I disse år kommer sandheden til syne i mange videnskabelige forskningsrapporter. Der er noget, der hedder et ”citationsvindue” – dette forstås som den tid, måneder eller år, der går med at debattere et givent stof, før det bliver alment anerkendt som værende sandt. Det gælder også for sukker; og for fedt. Fedt er allerede på vej ind i varmen og er for længst frikendt. Fedtet – det mættede, var ikke synderen, derimod det tilsatte sukker. – se og følg debatten.

Hannes resultater i 12 uger

Se de tidligere indlæg med de opnåede forbedringer fra 8 og 12 uger. Bemærk vi bruger fedtberegneren fra ”beregnbmi.dk” – klik på: ”fedtprocent”.

FØR
Hannes vægt: 79,4 kg
Fedtprocent: 32,3
*Vægtet fedt: 25,65 kg

EFTER 8 UGER
Hannes vægt: 77,5 kg
Fedtprocent: 29,3
Vægtet fedt: 22,21 kg

EFTER 12 UGER
Hannes vægt: 75,3 kg
Fedtprocent: 27,57
Vægtet fedt: 20,76

* Et mål for vægten i kg af hendes fedtmasse, minus vægten af knoglemasse/muskelmasse og vand.

Udregningen, som vi har gjort de øvrige gange – se disse, viser en samlet fedtreduktion for de tre målinger på: 3,55 kg + 1,4 kg + 0,9. Dette giver en total fedtreduktion på 5,9 kg over 12 uger.

Hannes muskelmasse i vægt er øget med: 1,65 kg + 1,4 kg + 0,95 kg i alt 4,0 kg.
Hanne har reduceret sine samlede mål med yderligere 9 cm til i alt 35 cm set over alle mål med målebåndet. Se de tidligere indlæg.

Slut med alkohol i 2017?

Skål og godt nytår

Skal vi ønske hinanden et Godt Nytår? Min nytårsaftens gin tonic eller rom og cola – lad os tage rommen, baseret på 40 ml rom – toppet op med cola 330 ml giver mig ca. 414 kcal, eller ca. 20 pct. af mit daglige kaloriebehov i blot denne ene drink! Hvor mange af disse får man på en nytårsaften? Og hvad med alt det andet?

Omregnet sukkerindhold ca. 30 sukkerknalder. Prøv at lægge disse 30 sukkerknalder foran dig og spis dem én efter én! Lette at drikke, men meget svære at få ned!
Jeg håber, at dette ene eksempel vil illustrere – ja, lad os sige det som det er – på hvilken måde støt melis er en kæmpe udfordring for vores sundhed og hele livskvalitet.

Halvejs på rejsen med WinFit

Hanne har givet mig håndslag på, at hun vil fortsætte rejsen i ca. 6 måneder. Måske hun kommer til at snyde lidt undervejs – p.t. tager hun kun én Theta One pr aften. To er for hårdt synes hun. Af og til glemmer hun et plaster både dag og/eller aften – og at drikke vandet er svært om dagen. Men hun kæmper bravt, og familien støtter hende.

Maden fungerer og proteinet er på plads med den anbefalede mængde dagligt. Vægten er stabiliseret sig på ca. 75,3 i årets sidste dage. Det lover godt. En fortsat slankere krop og med begyndende tegn på, at Hanne bliver flot tonet de kommende måneder. Måske vi kommer til at eksperimentere med WinFit – systemet på den måde, at vi et stykke henne i foråret vil fravige konceptet en anelse, men fortsat vinde terræn. Hanne skal jo på et tidspunkt kunne klare sig selv, men fortsat holde sit opnåede mål. Mere om dette i følgende indlæg.

Følg med her på bloggen – næste gang om to måneder, ca. begyndelsen af marts måned, hvor Hanne har været på sin rejse i 5 måneder. Lidt henne i april gør vi status over hele rejsen og siger farvel.

GODT NYTÅR!

DEL
Tidligere artikelVil du være sund i 2017 – læg din livsstil om!
Næste artikelDårlig ryg smertelindret på 3 dage med LifeWave
Det moderne menneske kæmper med mange fysiske og mentale udfordringer. Her er det vigtigere end nogensinde at tænke sundhed helt ud i hjørnerne. Det gælder om at være i balance - mentalt og fysisk. Det er Kim Hodys fokus. Kim er uddannet fysioterapeut og idrætslærer og har en mangeårig erfaring med behandling samt rådgivning inden for sport på motionsplan, kost og ernæring. Kim Hody er qua sin store interesse for sundhed og erfaren forhandler af LifeWaves produkter (Lifewave.com), Zinzino Omega-3 balanceolie og en Vegansk algebaserede omega-3 olie (Zinzino.com) Han er hertil forhandler af de essentielle æteriske olie fra dōTERRA (dōTerra.com). Kontaktinfo: +45 51901271 eller kontakt@kimhody.dk

4 KOMMENTARER

 1. Hej Kim
  Så rigtigt at vi ikke kan bedømme winfit over blot 2 måneder, det har taget lang tid og få de ekstra kilo/fedtdepoter på, så det tager også tid og slippe dem igen .
  Og en rigtig god sammenligning på hvad winfit koster kontra snacks i forskellige sammensætninger .
  Godt nytår til Hanne og dig
  Jeanett

 2. Super godt skriv. .. dejligt med så mange vinkler og nuancer – ikke blot på winfit men på alle de andre ting omkring os
  godt nytår
  Mai-Britt

 3. Hej Jeanett,
  Ja, du har helt ret. Vi skylder at stille op på “projektet” når vi nu begynder og jeg er helt sikker på, at WinFit kan hjælpe langt de fleste. Man må bare væbne sig med tålmodighed – F. eks. et halvt års tid. Et aspekt som jeg ikke tog med, men som jeg tænkte en del over er, overgangsalder/ menopausen hos kvinder. Jeg har ikke haft tid til, at studere dette aspekt denne gang, men der er helt sikkert nogle hormonelle mekanismer det gælder her – selvfølgelig hovedsagelig gældende for kvinder. Manden har jo også sin overgangsalder. Vi mangler nogle mænd på banen med deres personlige erfaringer – håber de begynder at komme også.
  Men mit hovedbudskab er det store problem med det skjulte sukker! Tag dette ud, så sket der noget ret hurtigt for de fleste.
  Med hensyn til “økonomien” i at gå på WinFit, så er det jo tankevækkende, hvad vi kommer til at bruge bores penge på til alt det “løse” – det summer sig op til ret pæne beløb – for nogle, flere tusind kr pr måned. Hvis du går seriøst til værks, så er der rigtig mange penge at spare på at se på sine vaner!
  Jeg lover at hilse Hanne, Tak!
  Godt Nytår,
  Kim

 4. Hej Mai-Britt,
  Lige præcis! WinFit betragter jeg som et rigtig godt afsæt for at gøre noget andet – for sin livsstil og sundhed generelt! Systemet har sin styrke i, at man for mig at se, får en enkel opskrift for et skub i en anden retning – hvor den enkelte bruger, kan tage systemet som det er, eller improvisere, evt tage enkelt-elementerne ud og afprøve disse. Jeg er F. Eks. spændt på, hvilke resultater vores gode kollega René kommer op med – ex på WinFit plastret alene. Eller dér, hvor man blot anvender “kostvinduet” – og som jeg håber, jeg kan få en veninde til at afprøve. Evt sammen med udvalgte af vore plastre. En sund krop med fravær af sygdom – er et spændende emne – og aktuelt for rigtig mange mennesker. Tak for din kommentar!
  Godt Nytår, Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here