Suppekur! Få 14 dages boost til sundhed i krop og sjæl

2
1734
Foto: Monika Grabkowska, Unsplash

Sikken en fantastisk dejlig lang varm sommer, vi har haft. Lange lune nætter med musik, grill med venner og dejlig kølig rosé. Det var som om, der var weekendstemning hver dag i Danmark – der var masser af lethed, glæde og masser af det, der følger med, når vi danskere hygger os: mad og drikke. Pragtfuldt! Eller …

GISP! Jeg har taget 6 kilo på

Efteråret ramte på kalenderen, men september var også sommerlig og jeg holdt først min sommerferie i slutningen af september, så det søde liv fortsatte.

Vel tilbage i Danmark mærkede jeg efter. Min krop føltes tung og ugidelig, leddene værkede (ja, jeg har leddegigt, men den plejer at te sig pænt), søvnen var endnu mere rædselsfuld end ellers, humøret var i bund og de negative tanker sneg sig ind på mig, både i forhold til omverdenen, men i høj grad mod mig selv. Hvor blev selvkærligheden af og den glade mor, kæreste, kollega m.v.?

Hmm … sådan har jeg ikke lyst til at være eller at have det. Og efter et smut på vægten, der viste 6 kilo mere end i februar, så blev målet sat. De skal væk og humøret m.v. tilbage.

Den sejeste suppekur – få renset ud på 3, 7 eller 14 dage

Helt klassisk for mig er, at når en beslutning er taget, så er den taget. Jeg ville tilbage på det gode spor med masser af skøn mad i den sunde retning og væk med vinen og det øvrige skrammel. Men det skal holde, så der også kan være plads til at skeje ud i sociale sammenhænge på udvalgte dage.

Jeg har længe fulgt Kropsinstituttet.dk og finder stor inspiration i deres skriv og opskrifter m.v. Har også forkælet mig selv med en af deres behandlinger. Kan kun anbefales.

På Kropsinstituttet.dk havde jeg læst om bogen ‘Den sejeste suppekur’, og den har jeg længe haft lyst til at prøve. Indehaverne Martin og Zennie Bonde Mogensen har lavet en bog med suppekur til 3, 7 eller 14 dage. Det lød så spændende med en udrensningskur fyldt med gode ernæringsrige/rigtige bowler og supper. En kur med masser af anti-inflammatoriske fødevarer, som kan slukke ilden i kroppen.

Derefter fandt jeg min kalender frem og fandt ud af, at de seneste to uger af oktober var velegnede til at gennemføre suppekuren.

Suppekur – er du klar?

Masser af suppe på bordet

Fra den 1. oktober og frem til den 22. oktober omlagde jeg selv min kost til god, sund mad med masser af vand.

I uge 42 havde kæresten og jeg en forlænget weekend i sommerhus, og med os havde vi en måltidskasse/slank, så vi havde nem lækker mad, selvom vi var afsted uden for vante rammer. Og jo, vi nød øl eller vin til maden.

Med på turen havde jeg ‘Den sejeste suppekur’, og jeg læste den igennem flere gange for inspiration og ”peptalk”.

Nu kommer et af de punkter jeg er stor fan af. Bogen indeholder indkøbsliste til henholdsvis 3, 7 eller 14 dages kur. Det lyder måske, som en lille ting, men jeg synes det er pragtfuldt. Ikke noget med at nærstudere opskrifter og tælle sammen. NIX! Opskrifter blev kun læst for at få fornemmelse af, hvor lang tid der skal bruges i køkkenet.

Så mens jeg sad i solen på terrassen og nød det helt utrolige efterårsvejr, så handlede jeg ind. Jeg bestilte varer online til levering en søndag formiddag og herefter blev mine teenagere ”advaret” om, at når de kom fra ferie, så skulle der suppe på bordet.

KUN 129,- få RABAT på bogen ‘Den sejeste suppekur’

Jeg fik købt bogen, og hvis du har lyst til at prøve suppekuren, efter at have læst mit skriv, så er der p.t. TILBUD PÅ BOGEN ‘Den sejeste suppekur’.

10 forskellige supper med tonsvis af grøntsager

Søndagen kom og tonsvis af grøntsager blev leveret. Min datter og jeg havde aftalt, at vi ville koge masser af supper samme dag, så de første dage på kuren blev nemme.

Jeg har igennem længere tid haft møgtravlt på job, og der var ikke udsigt til at det lysnede – og netop travlhed gør, at mad hurtigt kan blive noget nem løsning. Så vi skulle være på forkant.

Vi fik lavet 10 forskellige supper den søndag. Det sikrede mad til og med torsdag frokost. Resten af grøntsagerne røg i en stor kasse i haven, hvor det lidt køligere vejr gjorde det muligt at opbevare dem. Nu var vi bare så klar til at angribe de kommende dage.

Grønkålssuppe

Hvordan ser en dag i suppekuren ud?

Den starter med, at man drikker et shot ren aloe vera og et stort glas kogt vand med citronsaft. Var spændt på dette, da jeg elsker min morgenkaffe, men det var intet problem. Derefter nydes en utrolig velsmagende bowle (som en tyk smoothie, der kan spises med ske), og ugens 7 dage byder på 7 forskellige bowler. Hele familien var med på bowlerne – de fik valget, men valgte det til. Skønt.

Og nu følger 3 forskellige supper resten af dagen – frokost, eftermiddag og aften. Og ikke nok med det – det er sørme forskellige supper hver dag. På en uge smager du 21 forskellige supper. Helt vildt lækkert.

Alle supper er blendede og cremede og virkelig skånsomme for maven – smækfyldte med sunde sager, der er godt for helbred, vægt og velvære. Og igen – hele familien valgte supper til aftensmaden, så det var dejlig nemt.

Afslutning på dagen er et glas NDS Probiotika før sengetid. Dette for at understøtte en god tarmflora.

Derudover anbefales en halv times motion om morgenen, men det kunne jeg slet ikke passe ind. Så det blev efter job i stedet.

Suppekuren er et seriøst sundhedsboost og en velfortjent pause til kroppen efter en hård sommer fyldt med energistjælere og ekstra til sidebenene.

Hvordan gik suppekuren så?

Jeg glædede mig som et lille barn til at komme i gang og var total flyvende om mandagen. Ingen sult i løbet af dagen og masser af energi.

Fortalte alle hvad jeg havde gang i og var mega kæk. Min sædvanlige kande kaffe (eller måske lidt mere) var udskiftet med urtethe (som jeg heldigvis også elsker), og alt var godt. Tænkte for mig selv ved sengetid, at det her bliver skønne 14 dage.

AV … vågnede meget tidligt tirsdag morgen ved, at jeg havde kæmpe hovedpine. Det hamrede og bankende og kroppen ville have kaffe. Det fik den ikke. Min agenda var en anden, og jeg var fast besluttet. Så jeg kørte på.

Tirsdag og onsdag var hårde. Mit hoved værkede, og jeg frøs, som en lille hund, uanset hvor meget tøj, jeg tog på. Men energien var stadig flyvende, og jeg roste mig selv for at være god og sej.

Pludselig torsdag formiddag lettede hovedpinen, og det hele så igen lysere ud. Jeg var stadig kuldskær, men ellers ingen udfordringer.

Om aftenen havde jeg mine forældre på besøg. De lavede maden (pragtfuld aftale, der holder ved, siden børnene var små, eftersom jeg altid arbejder sent torsdag). Det var en super hyggelig middag, hvor de andre spiste mormors mad, og jeg nød en suppe. Det generede mig ikke det fjerneste, for det var jo selskabet og ikke maden, det handlede om.

Fredag og lørdag havde jeg for mig selv i huset, og normalt er jeg mast fredag aften efter en hektisk job uge. Det skete så ikke her – jeg var flyvende og så aktiv derhjemme.

Vi er midt i en opbrudstid, og der skal ryddes ud. Og det blev der så til kl. 2 om natten. Det synes datteren var pragtfuldt, for så var der en sød mor, der hentede fra byen. Det gentog sig lørdag med masser af god energi i processen med at tynde ud i hjemmet.

Havde en dejlig lang snak med min mor, og hun bemærkede, at de torsdag aften havde talt om, hvor skønt det var med den energifyldte glade pige, der kom hjem fra job.

Og ja, jeg kan selv mærke at jobbet er blevet mere overskueligt. Der er ikke mindre travlt eller dukket løsninger op på diverse udfordringer, men jeg orker mere og klør på som en lille Duracell-kanin – og føler nu, at det nok skal løse sig, hvor der tidligere var en mere modløs følelse.

Smag til suppen

Suppe med i byen

I fredags dukkede en social begivenhed op, som ikke var i kalenderen, da jeg planlagde de 14 dage på suppe. Skulle jeg melde fra? Nej da, jeg meldte til og meldte ud, at jeg medbragte egen suppe. Og jeg nød den aften rigtig meget. Så skønt at sidde med gode venner og have fokus flyttet væk fra mad.

Harmoni i kroppen – 2,4 kilo lettere

I skrivende stund er det sidste søndag i de 14 dage, og jeg har lige nydt en pragtfuld morgenbowle.

Dagene har været utrolig positive, og jeg føler en helt anden harmoni i krop og sind.

Mine led er knap så hævede og ømme, humøret er i top, min mave er ikke oppustet, min søvn er bedre, og der er smidt 2,4 kilo.

I morgen mandag skal jeg lige så stille tilbage til ”almindelig” mad, og der er allerede bestilt en vegetarmåltidskasse til ugen.

Min morgener vil jeg fortsætte med bowle, og også frokostsuppen består. Jeg har jo slet ikke lyst og trang til at stoppe helt, men familien er mættet af supper nu – så nu bliver aftensmaden stille og rolig tilbage til fast form.

Suppedag hver uge for hele familien

Og igen – her er bogen ‘Den sejeste suppekur’ en stor hjælp. Udover opskrifter på de supper, der bruges i kuren, så er der også opskrifter på supper med bid i – altså hvor de ikke er blendede, kolde supper og bouilloner. Her i huset er enstemmigt vedtaget at der skal være en suppedag hver uge.

Køb færdige supper fra Kropsinstituttet.dk

Hvis du nu tænker, at det her vil du rigtig gerne, men synes det er svært med tiden – ja, så er der endnu mere hjælp fra Kropsinstituttet.dk. De har nemlig lavet supperne, så du kan købe dem færdige.

Prøv en af supperne – se denne fantastiske opskrift

Inden du tager beslutningen, så har du måske lyst til at prøve en af supperne?

Med tilladelse fra Kropsinstituttet.dk får du her en af yndlingssupperne (det var altså svært at vælge).

Opskriften på asiatisk grøntsagssuppe er den gule suppe på billedet.

Asiatisk grøntsagssuppe med kokos – 2 pers.

1 spsk. kokosolie
1 rødløg, pillet og skåret i små stykker
2 fed hvidløg, pillede og fint hakkede
2 cm ingefær, skrællet og finthakket
2 cm gurkemeje, skrællet og fint hakket
1 stilk citrongræs, renset og skåret i tynde skiver
½ rød chili
3 gulerødder. Skrællede og skåret i små stykker
1 pastinak, skrællet og skåret i små stykker
½ blomkål i små buketter
4 dl. Grøntsagsbouillon (gerne Morga uden gluten og gær)
4 dl. Kokosmælk
2 spsk. tamari

Varm kokosolien og svits løg, hvidløg og ingefær til, løgene er klare. Tilsæt grøntsagerne og vend rundt i løgblanding. Tilsæt bouillon og lad der simre til de er møre. Tilsæt kokosmælk og tamari, og blend til jævn og cremet konsistens.

Vælg en af de lækre toppings, der foreslås i bogen – jeg valgte kikærter ristet på panden med tamari.

Det er virkelig kræs, og jeg håber, at mit skriv måske kan være det sidste skub til dig, der har overvejet om ‘Den sejeste suppekur’ er noget for dig.

RABATKODE til 3 bøger – KUN TIL DIG

Som en ekstra forkælelse fra Kropsinstituttet.dk til læserne her på blog.tohuman, er der en rabatkode til 3 andre bøger:

‘Den fedeste juicekur’
‘Flere fede juicer’
‘Ren (selv)kærlighed med Superbowls’

Rabatkoden “tohuman50” har en værdi af kr. 50,-
Gældende til den 30. november 2018.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig.
Og ellers vil jeg bare ønske dig en fantastisk skøn dag. Pøj, pøj med din suppekur.

DEL
Tidligere artikelHjemmelavet bodyscrub, bodylotion og læbepomade – helt uden kemi (DEL 7)
Næste artikelSådan fremtryller du umami-smag (Del 2)
Mai-Britt Bækgaard interesserer sig for kroppen, sundhed og at leve godt med kronisk sygdom. Mai-Britt har været 28 år i den finansielle verden med fokus på tal og fakta. Men det alternative har stor interesse, da Mai-Britt selv prøver at leve medicinfrit. Mai-Britt er forhandler af LifeWave. Hun er desuden BARS-behandler og passioneret omkring anti-inflammatorisk kost. Ligesom de fleste af os elsker at anbefale noget godt, vi har oplevet (en by, en café osv.), så elsker Mai-Britt at dele erfaringer og hjælpe andre til et sundere liv. Kontaktinfo: maibodydk@gmail.com og Facebook-siden MaiBody.

2 KOMMENTARER

  1. Tak Mai-Britt, en dejlig artikel og med super inspiration til nye og gode supper. Vi elsker suppe i min familie, får dog lavet det for sjældent og faktisk er det jo rigtig sundt, man får sine grøntsager og så spiser man jo langt mindre af alt det andet – og måske også mindre kød.
    Tak for dine fine artikler. ❤️
    Stort knus,
    Kim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here